Smartphone aplikacija za prijavu kaznenih djela policiji

Autor Debeli šef, Listopad 14, 2015, 08:05:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Debeli šef

http://www.compas.com.hr/clanak/1/1450/smartphone-aplikacija-za-dojavu-kaznenih-djela-i-prekrsaja-policiji.html

Citat:Procedura je vrlo jednostavna, a sastoji se od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega snimku pošalje centralnom portalu MUP-a. Ukoliko želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja, te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima, koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja. Za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju da li je potrebno žurno postupanje te šalju u rad nadležnoj službi, ili pak odbijaju kao nevažnu.

ispada da smo cinkaroši, ali borba protiv krivolova dobija jednu novu dimenziju.

Smithwick maniac

Svakako veliki napredak u borbi protiv kriminala.
Nazalost skeptican sam za ucinkovitu primjenu istog na vodi.
Cak i da se krivolov dogada danju koliko blizu mozes biti krivolovcu a da bi sa na toj fotki mobitelom utvrdio krivolov?
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

Batica

Mozes da slikas mreze koje su bacene. Ipak ribolovci su ti koji najvise vremena provode na vodi.

Smithwick maniac

Mozes slikati mreze i sto se time dobiva?
Doticni "majstor krivolovac" nije uhvacen niti kaznjen pa onda ni zaustavljen u daljnjem obavljanju krivolova.
Policija dobiva dojavu o mrezi u nekoj vodi i sto dalje?
Da li ce im to uopce biti zanimljivo ako im nije zanimljiva krada u vrijednosti npr. 1000 kn i to na frekventnom javnom mjestu?
A ako im i bude zanimljivo sto ce poduzet?
Poslat cuvare?Koje?
Kada ce oni moci doci?
Bolje i ucinkovitije je izvadit odmah mrezu van i zapalit nego slikat i dopisivat se.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

mossi

Anonimno dopisivanje.  :no: :stripii:

Da takva aplikacija ima u Srbiji ja bih samo fotkao policiju kad pravi prekršaje.  :takoje: :ok:

Debeli šef

nemojte odmah biti skeptični, nije još niti počelo.
odavno je naša želja pojačani nadzor voda, neka ribočuvarska služba koja bi imala proširene ovlasti ili bolju suradnju sa policijom ili carinom. ako bi uspjeli ustrojiti 24-satni nadzor svaka ozbiljna dojava o krivolovu bila bi provjerena. svaka mreža uslikana od strane ribolovaca bila bi potencijalno mjesto zasjede za počinitelja kaznenog djela.
svaki nelegalni pretovar ribe, haklanje, šverc ili hidroelektričari mogli bi biti anonimno prijavljeni a prijava popraćena akcijom policije. ako bi nas ignorirali, takve naše prijave, imamo zaista efikasan način za pritisak na odgovorne, odnosno potvrdu da se po prijavama za krivolov ništa ne radi.

na stranu što to nikako nije anonimno, no to nije tema.  :icon_biggrin:

šajzika

Ja vec jako dugo snimam carinike i policiju kako uzimaju mito i traze isti.
napravit cu jedan youtube snimak ad skupim 15 minuta slika
imam jednog crnogorskog policajca kako mi vadi na crijevo gorivo iz kamiona i sipa u svoj auto  :rofl2: :rofl2: :rofl2:
Audentes fortuna iuvat

mossi

Definitivno nisam cinkaroš, ali da bi se bilo šta fotkati bilo bi!  :icon_thumright:
Kao i u svemu primena... da li će zaživeti ili ne.
U Nemačkoj ako se ne varam, postoji "stimulans" od nekog procenta kazne!  :tongue3:

šajzika

Bravo mossi ,
kad zazivi taj procenat, onda ces tek vidit drukanje,
pijemo u birtiji i ovaj slika runde, isprati te, sjednes u auto i on posalje registraciju ,
dodje kuci i kaze zeni, danas sam zaradio lepe pare  :uf: :rofl2: :rofl2: :rofl2:
Audentes fortuna iuvat

Batica

Pocnu pecarosi da drukaju jedni druge. Imas pet smudja, gotov si sad.
Niko se nisakim nece druziti.
Kada ti prilazi camac nastane opsta pometnja, sakriti ribu ili baciti nazad u vodu

šajzika

e moj batice, ovo je kod mene vec montirano na camcu ,
nece niko da me smeta

40$ resava problem zene, djece i koleg kojeg zvni mobitel cjelo vreme
Audentes fortuna iuvat

Batica

Scenario.
Šajzika prijavljuje Maverika jer ima 4 smudja u camcu

Debeli šef

šajzika, jeftinija ti je opcija "isključi" na svakom telefonu.
ostane ti 40$ za pribor.
:icon_biggrin:

Debeli šef

Citat: Batica  u Listopad 14, 2015, 10:25:33
Kada ti prilazi camac nastane opsta pometnja, sakriti ribu ili baciti nazad u vodu
evolucija akcije ulovi&pusti.  :icon_biggrin:

pusti ili ćeš biti ulovljen.