Mala škola plastificiranja....

Autor maverick, Prosinac 21, 2012, 10:35:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dzeg

Tema je sjajna, pogotovo za nas amatere i majstore u pokusaju. Ja sam se takodje snabdeo epoxijem i cekam jos malo toplije vreme pa da krenem sa popunjavanjem i krpanjem. Prvi put se susrecem sa smolom i matom pa dobro dodje da podelite vase znanje.

maverick

Meni je prvi camac radio majstor Ivo...poznat tu u nasim krajevima...Umro je odavno...sto od plastike sto od cuge..Kad sam dosao drugi put kod njega da mi nesto prepravi...kaze..Ajd bolje da ti pokazem nego da me zivciras svaki tjedan s nekim prepravkama...Kasnije otisao par puta do Srbije kod ozbiljnih majstora i ponesto sam naucio o tome..Nema tu nista komplicirano ili tajnovito...samo malo volje i peglaj...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dzeg

To jeste, Sve se da nauciti samo sto pored volje treba i vremena. Hvala bogu pa danas postoji you tube, forumi i internet pa covek moze da se edukuje. Eto uz pomoc you tube odradih i servis motora i pete, zamenih impeler i ustedeh za majstora. 😀

maverick

Mislim da danas uz takvu podrsku na netu ...za ovaj nas nazovi hobi mozes pronaci gotovo sve a i materijali su dostupniji vise nego prije. A radis sebi...volje tad uvijek ima. Ja se svake godine radujem kraju sezone jer uvijek nesto doradim na camcu...mozda nema potrebe ali veseli me to...opusta...tako da nekad vise uzivam u nautickom dijelu ove price nego u pecanju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Kaze ne moze se... kolega danas kupio motor s kratkom nogom...sutra mu hitno za pecanje...necu ga uopce ni imenovati... :stripii: tako da na ovoj temperaturi imašmo urezivanje zrcala. Nije se bas marilo toliko za estetiku...farbacemo za deset dana kad krene lovostaj  :stripii:

free image hosting no sign up
Staro poviseno koje je pocelo pokazivati znake umora
I zavrsena prica...moze jutrom kod Brstila na ugradnju nove makine

Dzeg

Hovu morati i ja da urezujem na sharku zrcalo? Imam sa kratkom nogom motor.

Dzeg

Svaka cast na brzini i radu, stvarno si majstorcina. :notworthy:

Bakara

Citat: Dzeg  u Veljača 20, 2018, 15:42:12
Hovu morati i ja da urezujem na sharku zrcalo? Imam sa kratkom nogom motor.
Ne treba, on je fabrički predviđen za kratku nogu.

Dzeg

Ali video sam da su neki i na sharku urezivali pa zbog toga i pitam. Ne treba mi sad jos i taj posao.

hrvojeOS

..kolega ima kratku nogu,morao urezivati jer je hvatalo zrak,ja dugu nogu,podigao za 8 cm...znači ni vamo ni tamo,isti motori,yamaha F25...sharkovi starije proizvodnje,ne znam za novije...metar u ruke i izmjeriti..

Bakara

Ja sam imao dugu nogu, i kupovni adapter koji sam kačio na krmenu dasku da bih izdigao motor. Na to sam morao da ga izdignem još dobrih 4cm, zato mi je čudno da za kratku eventualno treba da se urezuje. Što kaže Hrvoje, izmeri pa vidi, ili najbolje ako možeš, okači motor sad dok je na suvom pa vidi gde ti dođe antikavitaciona ploča motora.

Meni se najbolje pokazala pozicija kad je antikavitaciona ploča bila u ravni sa koritom, jer kad je bila nekih 2cm ispod korita, voda je prskala jer je hvatala onaj deblji deo čizme iznad ploče. E sad, ja sam imao motor od 15hp koji je minimum za glisiranje, a sa nekim jačim kao što je tvoj, mislim da bi tih 2cm ispod linije korita bilo baš kako treba. To svakako ne možeš na suvom da "izbalansiraš", mislim da je bitno da ti ta ploča dođe bar malo ispod linije korita, jer ako je iznad, onda po mom mišljenju treba urezivati, ali ne verujem da je to tvoj slučaj  :occasion14:

maverick

Yamaha 25 i 30 4t, stojale tvornicki kako je bilo napravljeno zrcalo...nijansa gore, nijansa dole...tohatsu i mercury, mora se urezati jos 4 cm, prcam samo o kratkim osovinama...tu se pokazala da tih deset kg razlike medju motorima znaci vise nego sama dubina zrcala...Kod mene je tako sve na knap...da kad u komoru kabine stavim akumulator 100 amp...ili kod motora stavim od 50 amp...brzina i sve ostalo se poprilicno mijenja...

baka

Što će ti akumulator od 100amp u kabini? :sha:

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

šajzika

Audentes fortuna iuvat

hrvojeOS

Citat: baka  u Veljača 21, 2018, 09:51:25
Što će ti akumulator od 100amp u kabini? :sha:
...za light show,disco kuglu i ostalo,kad uđu hostese unutra...