Mala škola plastificiranja....

Autor maverick, Prosinac 21, 2012, 10:35:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Pošto ima dosta plastičnih čamaca, uvijek nesto dodati...pokrpati ...zalijepiti...izvana iznutra....pa cemo tu malo vise o tome...tko bude imao upita neka javi... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

scotty

Eto, ja se spremam jednu šiklju restaurirati.
Ima par slojeva farbe na sebi (neke bezveze koja nije predviđena za čamac).
Nadalje, dokrpavan je ali nigdje ne pušta. Te naknadne zakrpe negdje drže, a negdje su malo zinule.
Pretpostavljam da ga prvo trebam dobro pošlajfati do njegovog mesa (skinuti sve boje). Zakrpe također odstraniti.
Tada bi ga dobro isprao minivošem i krenuo cijeloga smoliti.
Jel postupak u redu.
Napominjem da nisam nikada radio sa smolom !
Dajte sugestije.

twister011

Imam kratko pitanje koje trazi poduze odgovore.
Posedujem samo zadnju klupu, a zeleo bih da od nje a i napred da napravim komore :dontknow: Ajd za zadnu mi nesto padalo na pamet, da prvo napravim zid sa otvorom za vratanca od spera i da to premazem plastikom :beee: ali za prednju nemam blage veze >:(

IVEK 85

Citat: scotty  u Prosinac 21, 2012, 11:33:42
Eto, ja se spremam jednu šiklju restaurirati.
Ima par slojeva farbe na sebi (neke bezveze koja nije predviđena za čamac).
Nadalje, dokrpavan je ali nigdje ne pušta. Te naknadne zakrpe negdje drže, a negdje su malo zinule.
Pretpostavljam da ga prvo trebam dobro pošlajfati do njegovog mesa (skinuti sve boje). Zakrpe također odstraniti.
Tada bi ga dobro isprao minivošem i krenuo cijeloga smoliti.
Jel postupak u redu.
Napominjem da nisam nikada radio sa smolom !
Dajte sugestije.
Scotty nemoj ga prat nebu se tak brzo osušio,vibraciona brusilica papir 40 il 60 i pravnaj ga cjelog,ako je negdje između falceva,spojeva veča rupa pokitaj prebrusi poslje i možeš ljepit! :thumbsup:

scotty

Ma nebum to sad radio, ako vrijeme dozvoli oko maja mjeseca. Tad su uvijeti za rad ok!
Tak da si mislim da pranje nebu škodilo, naprotiv.

maverick

prvo skines sve boje sto imas do same plastike....osusis...prije samog plastificiranja staru plastiku premazes acetonom da malo odpusti na nju nanosis nove slojeve, zakrpe i sve ostalo....
nakon plastificiranja ide primer...da plstiku zatvori od utjecaja vode i onda zavrni lak...odnosno boja po izboru..naravno najbola neka nautica ..hempel ili veneziani..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

a twisteru...skuhas fish i napravimo to u jednom danu  :toothy12: pa drugi idemo na pecanje  :icon_biggrin:

TopMix

Plastificiranje plastičnog čamca jeste mala škola plastificiranja, al plastificiranje aluminijumskog čamca bi onda moglo da spada u višu školu plastificiranja...he,he,he
Šalim se, nego sam hteo da kažem da je i to izvodljivo i može dobro da se odradi, u slučaju potrebe. 

IVEK 85

Citat: scotty  u Prosinac 21, 2012, 12:32:51
Ma nebum to sad radio, ako vrijeme dozvoli oko maja mjeseca. Tad su uvijeti za rad ok!
Tak da si mislim da pranje nebu škodilo, naprotiv.
Pardon ja milsil da se radi o drvenom čamcu,pa ja kao ispal pametan,znam radit sa plastikom a i nije neki problem za ostale koji su novi u tome samo treba malo volje!

maverick

ja bas volim raditi s plastikom...opustaju me te sitnice i svakodnevno naucim ponesto o tome...ja i tonyc imamo svakakvih planova...inace najsretniji bi bio kad bi napravio sam neko plovilo  :thumbsup:

MIF

maverick

MIF

Ma to je super...ako zanemariš to,da VJEROVATNO neće izgledati kao kupovni.Ali to ni nije neka briga.Zadovoljstvo je veliko.a "pametnjakovića"koji znaju bolje,u svemu u životu ima na tone.
Samo gas!!!
Eto,meni je u glavi nekakav savski Nitro,cijeli zatvoren,tepison i to....

IVEK 85

Radio sam si filter za ribnjak odnosno bazen s 3 pregrade od cca 3 kubika koji je zakopan u zemlju nije neka ljepota al je jako ko đavo,a i kaj mi je najbitnije funkcionira kao filter i to odlično,odonda sam i ja dobio veliku želju i volju da si sklepam nekakav čamac od daski pa ga obučem u plastiku,al nikad skupit na hrpi 3000 kn za materiijal da se krene!

MIF

A jel ti nije lakše napraviti kalup od šperploče?
Nema šta drvo tražiti u poliesteru,to su gluposti.Preagresivno je to okruženje.Šper,malo kita,farbe i opleti!