smud na sprudu

Autor Cinca, Listopad 19, 2015, 19:35:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Cinca

Citajuci sve teme,ajd da postavim ovo pitanje!Pecam inace na dravi(poceo) ;D,a na Dravi kod Gata ima dosta sprudova kad je vodostaj nizi!da li nalazite smuda na svakom sprudu i u koje doba godine ga tamo najvise nalazite!

maverick

Imas puno na tu temu...u principu cesto dolazi na sprudove...nekad blize nekad dalje od obale...nekad u meksoj vodi nekad u ostrijoj...to moras traziti i istrazivati od jednog do drugog...mada u tvom soru ima pokoji pecaros koji zna loviti na sprudovima pa malo presnimi od njih  :ok: ili nabavi sonar pa ces lakse naci ribu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

tokom cjele godine bude na sprudu i možeš ga lovit
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

TopMix

Da li je obavezna dubina u blizini spruda, sa potopljenim preprekama? Ponegde ima puno sprudova, na kilometrima reke, a nigde zaklona i vece dubine...Da li smudj zalazi i na takve sprudove, sa "tepsijama" okolo?
Ovo pitam jer smudja mahom dobijam u nekim krsevima ili eventualno na kamenu jer uvek ima gde da se sakrije, i kad lovi i kad miruje. Naravno da ga nocu nadjem na povrsini ili u plicaku bez nekih vecih prepreka, ali uvek u blizini vece dubine sa svakakvim zaklonima...

maverick

Nije presudno, mada tepsija nikad nije tepsija uvijek ima nesto u blizini....ali za sprud po meni je karakteristicna kolicina bijele ribe koja se tu zadrzava
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Cinca

dijelom vikend naselja u gatu je prosle godine nasipan kamen,zbog urusavanja obale,bi li ga mogo i tamo ocekivat ili je malo rano?imam jos jedno pitanje,ima na par mjesta gdje sam proso sonarom kako tok drave ide(oko otoka ima ih par,strana gdje nije glavna rina) prosjek nekih 5-6 m i onda naglo odsjeceno i prelaz na 12-13 m i taj duboki dio se krece nekih 100 m duzno i koliko je kanal sirok skorom),pretpstavljam da bi se tu zadrzavali sad kad zahladi i kad pocne minus!

kockar

^^^ batali cekanje minusa i idi pecaj, ta promena dubine sa 5-6 na 12-13 je jack pot.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Cinca

Cim se vrnem iz Mexica krecem,ako vodostaj bude manji nego sto je sad kako cujem!

pajdo77

Po feferonke za fiš frajeru :rofl2:

Smithwick maniac

Malo bijelog pa da vidis tko je sef sale!
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

pajdo77

Obući se ko Pančo Vila i na pol trga vikati "viva mehiko",možda bi neki posumljali a onda auto što viče nina-nina i dobiješ košulju što se kopča na leđima :stripii:

YUGO BOSS

Imam neki kameni sprud dostupan al numem da pecam na njemu  :eek:
Uglavnom nisam pecao iz camca do skoro i sad imam nedoumice :D
Teze glave pa dzigovati oko njega ili lakse pa pokusavati da vodimo iznad njega sa povremenim kontaktom?
Drug,klinac je imao par na stapu(nije izvadio ni jednog   :rofl2:) i imali smo nekih stuka ali nisam skontao na koju foru  :icon_salut:
Moze li neki savet?

maverick

Citat: YUGO BOSS  u Listopad 20, 2015, 13:22:47
Imam neki kameni sprud dostupan al numem da pecam na njemu  :eek:
Uglavnom nisam pecao iz camca do skoro i sad imam nedoumice :D
Teze glave pa dzigovati oko njega ili lakse pa pokusavati da vodimo iznad njega sa povremenim kontaktom?
Drug,klinac je imao par na stapu(nije izvadio ni jednog   :rofl2:) i imali smo nekih stuka ali nisam skontao na koju foru  :icon_salut:
Moze li neki savet?

Kako bi to izgledao taj kameni sprud...kao kamena stepenica...kao dio stare obale ...ide paraleno s obalom...ili pod nekim kutem...

pajdo77

Ako smuđa ima na sprudovima onda sam ja čim voda opadne šef sale. Pa onaj otok kod željezničkog mosta je samo moj,tamo nitko pametan ne peca. :hello2:

mrjr

I niko da kaže kako na sprudu? Evo ja ću ,iako retko pecam iz čamca,ali dovoljno da nešto skapiram.Sprud je,kako bi se reklo, izdignuti deo dna ,gde se akumulacijom sedimenata iz vode stvara greben,brdašce,izdignuće,... obično nasred vodotoka.Gde bi smudj bio na sprudu? Tamo gde je voda najbrža,uglavnom kad je u lovu.Ako voda preliva sprud ,onda neposredno pre najplićeg dela preliva, gde se dno naglo izdiže i voda dobija na ubrzanju. Tu bi trebao da bude u cugu.Gde je van cuga na sprudu.Tamo gde je voda najdublja u neposrednoj okolini spruda,u kontra toku,ako ga ima,...Gde je zimi na sprudu,....neznam ,jer zimi nepecam na sprudovima  :laughing7: