UKIDANJE PRIVREMENE MJERE ZABRANE RIBOLOVNIH AKTIVNOSTI NA DUNAVU U PP KOPAČKI R

Autor šime, Listopad 20, 2015, 20:12:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DOK

Ribolovni turizam ima itekako velik potencijal, al to treba tek zaživjeti na ovim prostorima.

Eno pitajte dečke iz Vukovara koliko samo dnevnih dozvola godisnje prodaju u C&R  dijelu jezera Grabovo !!

Moji dečki iz tima redovno love tamo štuke od 80 do 110 cm, dakle nema potrebe za odlaskom na Jocu ili neke udaljenije destinacije.....

Sve to može biti i na Staroj Dravi,  u Bilju, Bijelom Brdu, Erdutskom Dunavcu.......  Samo malo dobre volje i dobrog nadzora !!!

rj

Citat: maverick  u Listopad 21, 2015, 19:17:28
Slazem se ali C&R na otvorenoj vodi i sa susjedima koje imamo i u kakvom stanju je kod njih situacija je apsolutno besmislen.....

tipkam o samom parku ili jezerima ..u Linjovu  tone i tone štuke odnesu ribokradice svake godine
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

vatrogasac

C&R je je super gdje se moze kontrolirat voda, recimo saranska C&R voda Šumbar kraj Karlovca je rasprodana do 1god unaprijed, rusi dolaze ko sumanuti.

rj

na jezerima se mogu napravit sojenice ili nastrešnice na stupovima ...video nadzor i pići ...vodič te  odveze i ostavi ...nema lopovluka ...

maverick

Kume ne razumijes...tko ce sta praviti u samom parku...kad se tamo vise brinu o pticama i komarcima....riba je zanimljiva nama pecarosima i ribarima...svi ostali nemaju interes razvijati tu granu turizma....a sta bi trebalo zabraniti tradicijske ribare a pustiti strance da pecaju...znas koju bi to pomutnju stvorilo...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

prvo treba zakonski regulirat "tradicionalne alate za ribolov" postoje još živi alasi ....
svaka odluka je iskljućivo na upravi PP...ja samo tvrdim da su "sterilni" i bez ideja ...garantiram da bi uz malu reklamu popunjenost i rezervacije bile 90% za ribolov

Smithwick maniac

Nisu njihove ideje ni najmanje sterilne samo trenutno imaju najvecu korist uz ribare....
Dok ih se ne natjera drugacije oni ce se svim snagama hrvati i dalje za tu simbiozu sa ribarima.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

rj

Smithwick maniac

Imaju zivu lovu koju dijele sa pokojim bajom iz rita.
Catch&release ribolov i bilo sto drugo legalno i bez mogucnosti malverzacija pod nadzorom nekih novih ljudi bi to onemogucio a to im nije interesantno naravno

rj

prošle godine sam naletio na lika koji je imao nekog njemca u čamcu u starom dunavu na mečeve lovili bjelu ribu čovjek se oduševio ...nije svima interesantan samo smuđ ili som ...

Šokre

Citat: vatrogasac  u Listopad 21, 2015, 19:25:37

C&R je je super gdje se moze kontrolirat voda, recimo saranska C&R voda Šumbar kraj Karlovca je rasprodana do 1god unaprijed, rusi dolaze ko sumanuti.
Bio sam tamo, to je tvornica novaca. Dnevna karta 200kn. Rusi zakupe cijelo jezero na par dana radi natjecanja.
Skompam se na jednom kupu s ribocuvarem, koji je nas sektor nadzirao, pa mi prica za ruse.
Kaze jedna ekipa je u 4 dana natjecanja, njih trojica, tisucu € na cugu potrosili, a gdje je jos cattering okolnih restorana.
Nazoves cuvara i skuterom ti dofura sve na poziciju, samo daj pare....

Smithwick maniac

Tako isto je i na Zabaru u BIH.
Tesko za povjerovat sto su susjedi Bosanci napravili od umjetnog jezera i na koji nivo to sve podigli.
Znaci UMJETNO jezero.
Mi sa ritom koje je jedinstveno prirodno bogatstvo ne znamo sto bi a da nije lopovluk u igri.
Karta jezera sa pozicijama na internet stranici i ranije se virtualno rezervira.
Catering na jezero, svaka pozicija ima internet prikljucak...ma perverzije.
A mi smo u Europi!

šime

Sve su ovo petencijali koji nisu ikorišteni , ideja puno ,a mogučnosti koliko hočeš.
Koliko se ima informacija  postoji jedan projekat sa kučicama na vodi (bungalovi za ribiče) i početak onoga čime je Dunav bogom dan. Rekreativni ribolov na Dunavu u smjeru turizma,a baš me onda zanima kako bi to bilo da su tu nađu i ribari.
  A što se kontrloe tiče brod  " Orao " ide sa kontejnerom u stari Dunav i biti će baza za renđere , odnosno ribočuvare, pa jedna od bitnih i hvalavrijednih poteza JU kopački rit

vatrogasac

Citat: Šokre  u Listopad 21, 2015, 20:28:08

Citat: vatrogasac  u Listopad 21, 2015, 19:25:37

Bio sam tamo, to je tvornica novaca. Dnevna karta 200kn. Rusi zakupe cijelo jezero na par dana radi natjecanja.
Skompam se na jednom kupu s ribocuvarem, koji je nas sektor nadzirao, pa mi prica za ruse.
Kaze jedna ekipa je u 4 dana natjecanja, njih trojica, tisucu € na cugu potrosili, a gdje je jos cattering okolnih restorana.
Nazoves cuvara i skuterom ti dofura sve na poziciju, samo daj pare....
I sad zamisli to recimo s grabezljivicama ili kako je RJ napiso i s bijelom ribom, cista lova, a o oporavku ribljeg fonda da i ne govorimo.

Šokre

Sljepi su za tu vrstu ekonomije, bito da jbnom jelenu ne smetas dok vristi za kosutama

Bio sam i na Žabarima, BiH. Ugledali se na Pelagicevo i na priljev love sto strana valuta cini tamo. Pametno. Zasto i ne bi. Podrzavam svaki takav pogled prema ribolovnom turizmu. Ako švabo dođe i peca 10 dana u Bosni, po 15€ dan, tri štapa, zasto ne bi i kod nas.