UKIDANJE PRIVREMENE MJERE ZABRANE RIBOLOVNIH AKTIVNOSTI NA DUNAVU U PP KOPAČKI R

Autor šime, Listopad 20, 2015, 20:12:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

evo me ...uf svaka čast neko je ispoštovo svoju riječ....a dobro dozvole su tu ...ribolov dozvoljen ali svi problemi ostaju i dalje ...treba ustrajati u svim daljnjim zahtjevima ..prjedlozima ..pitanjima i ispravljanju svih nepravilnosti koje se dešavaju na terenu ....

šime

Ma naravno  ,čekamo pisani odgovor na naše zahtijeve  , te onda slijede opet dogovori što i kako dalje i tako ćemo zajedničkim stavom nastupati.Moram samo obavijestiti da su me kontaktirali ljudi iz Vukovara i čekaju naše daljnje korake pa da nam se pridruže.

maverick

I nije zgoreg napomenuti da je rijesen i problem secerane...na koliko dugo neznam...ali kamioni odvoze sve ono sto je islo i Dravu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

mata postar

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kobac

za hrvi duplo...
šalim se, za prave hrvi ja bih dao i besplatno a za one folirante duplo (mislim da takvih ima veći broj ) pa bi oni pokrili prave invalide..

ako je zabrana ukinuta (opet naglašavam-po meni) za njih vrijedi normalna dozvola koju imaju za ostale vode, a dali je tako nemogu tvrditi..kad ima raznih razmišljanja..

što se tiče šećerane , ako je istina da negdje dalje odvoze kamionima, bilo bi dobro znati "gdje" voze, a to je izgleda kompromisno rješenje (po nekom skromnom razmišljanju) da neplate bogovsku kaznu za to što su do sada ispuštali..
naša posla...

DarioK

Malo prije sam zvao JUPP Kopački rit na broj 031 445 445 i kažu mi da se dozvole mogu kupiti samo na prijemnom centru, da vrijede za kalendarsku godinu, znači ako sad kupite vrijede vam do 31.12.2015., da je godišnja dozvola 400 kn i da je za HRVI isto pravilo, da i HRVI moraju kupiti njihovu dozvolu da se bez njihove dozvole nemože pecati na području parka prirode

kobac

hm-da,  to je njihovo mišljenje i kao takvo se mora poštovati..
samo ja se pitam kako bi to na sudu završilo, ali što bi se reklo "bolje spriječiti nego liječiti"... :hi:

kobac

ako su morali dobiti koncesiju da bi gospodarili tim vodama, ako prodaju dozvole sukladno zakonu o slatkovodnom ribarstvu, ako moraju imati ribočuvare , tj. trebaju polagati ribočuvarski ispit , nevidim zašto sukladno zakonu o slatkovodnom ribarstvu nebi vrijedile dozvole za hrvi????

Članak 22.
(1)   Dozvole izdaje Ministarstvo ovlašteniku ribolovnog prava posredstvom Saveza.
(2)   Ribiči za obavljanje rekreacijsko-športskog ribolova na određenom ribolovnom području ili u određenoj ribolovnoj zoni kupuju dozvole od ovlaštenika ribolovnog prava za to ribolovno područje ili tu ribolovnu zonu.
(3)   Ovlaštenik ribolovnog prava ne može dobiti dozvole za tekuću kalendarsku godinu ako nema potvrđenu gospodarsku osnovu i potvrđen godišnji plan.
(4)   Ovlaštenik ribolovnog prava smije prodavati dozvole:
1.   samo za ribolovno područje ili ribolovnu zonu za koju je dobio ribolovno pravo,
2.   samo ribičima s položenim ribičkim ispitom.
(5)   Dozvola vrijedi samo na ribolovnom području ili u ribolovnoj zoni za koju je ovlaštenik dobio ribolovno pravo.
(6)   Dozvola za ribiče članove Udruge športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: UŠRIDRRH) potvrđena od Ministarstva vrijedi na svim tekućicama na području Republike Hrvatske.

ali kao što rekoh "bolje spriječiti, nego liječiti"

pajdo77

Kako ih nije sramota za dva mjeseca tražiti iznos identičan onom koji pokriva pecanje cijele godine i to ne krivnjom ribolovaca.

dino.os

Lijepa vijest u svakom pogledu, počelo se nešto dešavati, a jako mi je drago da više Šećerana ne kipa otpad u Dravu.  :notworthy: :hello2:
Čuo sam neki dan, ne znam više od koga, da bi trebala sa 01.01.2016. biti jedinstvena dozvola sa cijenom od 700 ili 750 kn. Dali je netko čuo nešto slično? 

miha

Slaven

Citat: pajdo77  u Listopad 29, 2015, 11:41:39
Kako ih nije sramota za dva mjeseca tražiti iznos identičan onom koji pokriva pecanje cijele godine i to ne krivnjom ribolovaca.
Svi koji ce kupit te dozvole pecali su do sada bez dozvole tako da nemojte to vise spominjat jebiga