dm-ribolov

Autor Hunter, Studeni 04, 2015, 11:22:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Na ti žaba hebla te ona!  :rofl2: :rofl2: :rofl2:
A i miš pride!

Ozbiljno, NAJozbiljno ako šalješ nešto na ovu stranu pošalji mi barem 5-10 žaba, šarenih boja!  :rofl2:

Hunter

ok.skoro cu do Apatina kako mi se cini!

DOK

I žabicu i twistera sam probao - odlično rade !

Citat: ibro dirka  u Veljača 07, 2016, 23:33:39
Naravno da možeš...zapravo 3d printer ti je također cnc stroj ali nema rezni alat nego 3d printer glavu...znači uzmeš cnc stroj i kupiš 3d printer glavu montiraš i podesiš i imaš 3d printer...ima momak na facebooku, pod imenom šojka, šojka. Napravio je sam cnc stroj i sad je nedavno kupio 3d printer glavu pa je stavio video na facebook prvog 3d printanja...inače koliko sam skužio mislim da radi rod pode hangere i kalupe i slično...i mislim da je iz Belišća.
Ponekad je dobro nešto probati prije nego nekom nešto preporučiš !
3D print, ma sa kakvom plastičnom masom radio, nije pogodan za brizganje mamaca iz vrućeg plastisola !!! Em hlađenje dugo traje, em se kalup deformira !
Isto tako smo probali raznorazne majstore sa tim sklopljenim CNC aparatima (da ne spominjem koliko je to eksperimentiranje koštalo), šest (6) majstora iz raznih krajeva nije dalo dobar alat, jedno je igranje a drugo su alati za serije !  Zato je bolje u startu ne činiti greške koje sam npr. ja napravio, nego skupit novce i dat profi alatničaru da odradi posao. Ako je dobar, taj se alat isplati za 2-3 mjeseca i sve preostale godine su u plusu !

mossi

DOK odmah pitanje: 3D print kalup jel se iskrivi pri prvim odlivcima plastisola ili tamo posle 200-300
To pitam jer za kućnu upotrebu treba videti koliko košta kalup i koliko se iz njega može izvući silikonaca.
Ako je cena odlivka sa cenom kalupa na nivou od 0,25e tad je ok sve preko toga banana
Oni koji rade sa gradjevinskim silikonom .. a video sam odlične uradke.. ne bi trebali imati nikakav problem sa 3D plastikom?!

mossi

Hunter

iskrivi se zavisi od debljine samog kalupa.sto je deblji sporije se deformira,al se deformira.probo,djabe ulupanih 100 € na igranje.

DOK

Mossi, 3D print je nanošenje slojeva taljene plastike, dakle struktura je je puno rjeđa nego kod brizganja i naravno da se brže deformira ! Neki su mi izdržali samo 2 lijevanja i ode 80 evrića u propast....
Drugi problem tih kalupa je to da je površina i kod 0,1 mm dizne ipak - hrapava, a sad zamisli kako se hvata sanitarni za to, ma i sa najboljim odvajačem namazan!

mossi

DIDAPATAK

Citat: Hunter  u Veljača 10, 2016, 15:31:37
ok.skoro cu do Apatina kako mi se cini!

..pa prolaziš kod Osijek  :ok:
..jer i ja hoću žabu  :eek:
.. :baba:

Hunter

kad budem za apatin iso.

ibro dirka

Citat: DOK  u Veljača 10, 2016, 15:34:48
I žabicu i twistera sam probao - odlično rade !

Citat: ibro dirka  u Veljača 07, 2016, 23:33:39
Naravno da možeš...zapravo 3d printer ti je također cnc stroj ali nema rezni alat nego 3d printer glavu...znači uzmeš cnc stroj i kupiš 3d printer glavu montiraš i podesiš i imaš 3d printer...ima momak na facebooku, pod imenom šojka, šojka. Napravio je sam cnc stroj i sad je nedavno kupio 3d printer glavu pa je stavio video na facebook prvog 3d printanja...inače koliko sam skužio mislim da radi rod pode hangere i kalupe i slično...i mislim da je iz Belišća.
Ponekad je dobro nešto probati prije nego nekom nešto preporučiš !
3D print, ma sa kakvom plastičnom masom radio, nije pogodan za brizganje mamaca iz vrućeg plastisola !!! Em hlađenje dugo traje, em se kalup deformira !
Isto tako smo probali raznorazne majstore sa tim sklopljenim CNC aparatima (da ne spominjem koliko je to eksperimentiranje koštalo), šest (6) majstora iz raznih krajeva nije dalo dobar alat, jedno je igranje a drugo su alati za serije !  Zato je bolje u startu ne činiti greške koje sam npr. ja napravio, nego skupit novce i dat profi alatničaru da odradi posao. Ako je dobar, taj se alat isplati za 2-3 mjeseca i sve preostale godine su u plusu !

Znači moguće je ali isplativo nikako, još je 3 d print mlad inače preferiram aluminij...

No

:hi: Majstore jesu ribice gotove. Maloprije sam nešto prebirao po kutiji sa silikoncima i vidim one tvoje twistere.
Nisam ih još probao na vodi al mi se materijal čini odličan.
Baš uvjerljiv.
Pa reko ajde da pitam kad će šedići i hoće li materijal biti isti kao i twister.

Hunter

sve isto,šediči su u sredu gotovi,cekam da majstor ispolira kalupe i picimo.

Hunter

maverick shad,proba nekih boja,zuto zelena uspjela!

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"