Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Meni kao nikom došao na udicu na kojoj je bilo 5-6 crvića. valjda se zeznio dok sam izvlačio udicu van ili je okolo bilo kedera,nemam pojma. Da sam ga ciljano pecao ne bi mi došao do božića.

pajdo77

Bio jutros malo iz čamca na plovak,sa obzirom na porast od jučer i brzinu dobro i prošao. Jedan bajin(opet),dva manja jeza i lijepa deverika. Uz to u dvije uzastopne vožnje dva pecanja,riba gore i bježanija na dno i na vodu oba puta. Imao ih na štapu par sekundi i mogu se slikat sa ovim nježnim priborom. Sa obzirom da desetak dana prihranjujem nekim svojim mini bojlama,kuglama kruha i sjeckanim glistama mora da sam dovukao na hranu ili šarana ili mrenu. Jedino one tako reagiraju kada su upecane. Uglavnom šteta što nisam vidio šta sam imao na štapu a i ne pamtim da sam u minuti-minuti i pol imao takva dva pecanja. Mamac mini boile aroma čokolada i dva crvića. :hi:

šajzika

Ubit ćeš nam riblji fond

Svaki dan par komada
Audentes fortuna iuvat

maverick

Pajdo....jeli ti placas dvije dozvole s obzirom na kolicinu ulovljene ribe
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Pa još nemam dozvolu al zato puštam ribu :stripii:. Ja mislim da je to u redu. Slabo ja nosim ribu,mislim poneo bih ja kad bih mogo upecat nešto pošteno :rofl2:. Ovo pecanje je eto tek da prođe vrijeme a bolje na vodi nego u kući.

Hemingway

Jucer na sarana isao i preko noci ostao sa satorom i ostalim pi...rijama.
Unoci dobio jednu deveriko skoro 5kg i jednog malog sarana od ca 2kg ...
preko noci na zoru je pocela salauka i to samo takva .. imao sam veliki kisobran jos uz to na Bandstickovima
i tu sam sjedio za vrijeme pljuska i vjetra.
Morao sam drzati sve to da vjetar neodnese ... oko 6,30h se smirilo i ponovo sam pregledao boile i umocio ih u Fish and Crab .
oko 7,20 sam dobio strahovit udarac u lijevi stap i vidim kako riba odvlaci najlon a stap u bananu sacijen ulijevo .
nakon 15 minuta izvadim sarana zenku punu ikre ... stomak samo sto nije puknuo ... na skoljku se rasjekla ..
zabacim stap ponovo i nakon 40 minuta opet ista stvar ..
ovaj put je bio saran muzjak .
zenka oko 18 kg a muzjak negdje maksimalnih 15kg ...
slike?  :uf:
nisam ponio fotoaparat a na iphon 4 mi magla na linsi od hendija ..  :violent1:
sve u svemu interesantan dan i noc a slike kao da sam pijan i da tako gledam ..sve nejasno i u PM.
pozitivno ... pa to sto znam sad da jos ima kapitalnih primjeraka u toj vodi  ..Neckar  ...
:ok:
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

maverick

Isto kao i kod nas  :stripii: samo za 18 kg šarana moras uloviti par komada  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Bio sam na pecanju od utorka do danas. Bilo je tu više kuhanja,pečenja,pijuckanja gemišta nego ribolova, al dobro. Nebeske kartoteke su popunjene. Bili smo.
Bilo je lijepo vrijeme i zapravo je sve skupa bilo lijepo.Divljina,mir,poznato mijesto,čamac,voda i taj pomješani miris zemlje i vode.
Sasvim dovoljno.
Ne znam koliko je taj ambijent normalnom,prosiječnom čovjeku lijep al meni je drag i u tom okruženju gotovo uvjek se osjećam sasvim ugodno i prirodno.

Današnji dan sam popunio još jednim izletom u paljenje drva lemilicom.Moj mlađi sin je želio nekom poklonit osobit poklon i nisam mu to mogao odbit.Napravio sam mu poklon i sad idem na zasluženi odmor.

pajdo77

Jutros na plovak kod čamca jedan jez kilu možda i jedna deverika oko dvije kile. do sedam pecalo kilavo tj. samo ta dva pecanja(peševe ne računam) a poslije ne vrijedi,čim ugrije nema pecanja a i opet je po tko zna po koji put opala preko noći. :hi:

šajzika

cek cek , jel to znaci da si poneo ribu konacno kuci ?
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ja to od oka,kakav bi ja bio pecaroš kada ne bi znao ošacovati kolika je riba,nije to bravac pa da se zeznem za koju kilu. Vagu nemam za vagati ribu. Kakve komade pecam meni bi trebala za one opijate i onda dođe policija i kad vidi vagu eto nestašluka :stripii:. Dok ja objasnim kakve ribe pecam i važem na toj vagi odoše jajca :rofl2:

mossi

@No  :notworthy: :ok: :hi:

@Pajdo, Lepo ti to pecaš  :takoje: :ok: Inače bela čokolada mi je u nekim momentima omiljena aroma za šarana!  :icon_thumright:

pajdo77

Pa svaki dan pecam i hranim,naiđe nešto a bilo bi ipuno bolje da Drava ne luduje gore-dole

šajzika

A u principu najbitnija je ucestalost na vodi. Svaki dan kad bacis saku hrane kad tad ce se skupit bjela a za njom idu oni smudgeroni

Poslano sa mog X6 koristeći Tapatalk

Audentes fortuna iuvat

baka

Sad sam se vratio s pecanja. Jučer otišao, noćio, Dunav-Drava, promijenio desetak (ma lažem, možda 5 mjesta, lijenčina priznajem) i ni peca nisam imao. Nema što nisam probao, ne vrijedi, neće ni bijela. Ali zato vrijeme prekrasno i lijepo provedena dva dana.

Sad mi sve nešto prolazi kroz glavu, dok pajdo77 hvata ja sam pušiona  :stripii:. Morat ću čekati dok počne njegova kuknjava da ništa ne grize, e onda juriš na vodu  :uf:.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!