Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

feco

Čestitam momci, bravo za obojicu....kod mene danas nula bodova.... :hi:
BRZO I BEZ VEZE

maverick

Ali danas je bilo zanimljivo s druge strane..kišica, snijeg..povratak kuci kao na motoru...i iza kabine se sakrijem pa se smrznio...Ono stanem na flos a osjetim da se kosti smrzle  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

nema više na tebi mesa  pa sad kosti zebu

maverick

Prošle zime sam bas bio smrznut..valjda dok se organizam nije naviknuo na ovakvo stanje. Sad, ove godine...puno mi je bilo lakse boraviti na vodi po hladnom vremenu nego prijašnjih godina...Od prije desetak dana sam počeo i trenirati biciklom vani...prije dva dana odradio 50 km..tako da sad sm "vruć" momak  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

feco

Meni nekako nije hladno na vodi, ubundam se, ušuškam i može cijeli dan. Jedino što mi je problem i što ne volim je vjetar u lice, a to je bilo danas. :hi:
BRZO I BEZ VEZE

smudjoslav

...Danas je bio taj dan...Bacali sve I svasta...Menjali skoro sve pa I mokre gace... :toothy12:
Otvorim petu kutiju I ugledam relax ohio...Zabcim par puta I...

...bez kuci...

SMT

Kraj vikenda, nema vise...

Trkači...

majstor

Bio, prošetao, zabacio desetak puta - nula bodova ali efekat postignut.  :baba:

maverick

Smudjoslave...brutalan selfi  :stripii: SMT  konstantno dobar  :occasion14:

SMT

Iskreno,

Za ovaj vid ribolova teško mi je bilo pronaći motivaciju, navici se na ovo ružno vreme... Kod mene je sve stvar voljnog momenta, kada sam motivisan, nešto mogu i da ulovim...

Razlog nedostatka motivacije  je vrlo jednostavan... Posle prelepog jesenjeg vremena i varalicarenja soma koje je za mene adrenalinski posebno, imao sam problem setovanja glave na dzig smudja... Hteo sam 1. decembra završiti sezonu jer se zaista lepo pecalo svašta/ nešto...

Medjutim, posle 2/3 izlaska javila se ona volja koja treba da bude prisutna... Kako si negde i napisao, svaki izlazak na smudja je nova priča i ono što je bilo juče, više ne vazi... Pokušavam da se ponasam na svakom izlasku, kao da mi je prvi i da prvi put to radim... Sve to čini ovu ribu i disciplinu zaista posebnom, različitom, potreban je veliki focus(mislim na dane kada “ne radi”)... Malo si gore, malo si dole, to me “radi” jednostavno...

maverick

Da , to je smjer koji i  mene vodi...zadnjih mjesec dana sam pecao skoro svaki dan, ali voljni moment je svakodnevno bio drukčiji...Kako sam počeo raditi poslije godisnjeg, postao sam vikend pecaroš...i taman je to dovoljno da se zaželim kroz tih par dana i onda za vikend istrčavam kao napeta puška  :uf:

SMT

Kupio sam fidere za smudja pre nekoliko godina, jedva sastavim 5 izlazaka na njih... Definitivno ću s proleca malo vise posvetiti vremena tome... Verujem da mogu malo “ proširiti vidike” i po kojega izvarati...

Samo me brine šta ću raditi u čamcu dok čekam potez... Ili početi citati knjige ili neki alkohol ubaciti u život :stripii:...

maverick

Prodao fidere...4 puta kupovao pribor za sarana i prodavao  :stripii: sramota me to i reci vise...ali ove godine napadam šarana na Dunavu...moram samo ovih dana nabaviti kukuruz da se ne prekine tradicija  :stripii:

majstor

Generacijska razlika u pristupu. Jućer poslije ručka, otišao na vodu, bacio par puta s obale, prošetao i otišao kući u sumrak.
Za čekanje smuđa i šarana imam više motiva i nije mi dosadno, za razliku od vas mlađih koji ste puni energije. Čamac ne dolazi u obzir jer sam se godinama nasjedio i posjedio. Godina proizvodnje.
Pozvani ste u goste u lov na šarana i amura, imam sve spremno, kad dođe vrijeme.
O kupovini pribora bi trebalo otvoriti poseban post. Mislim da je to ovisnost, kao kocka. Svake godine kupim više štapova nego lokalni dučan, a imam i viška. I vidim da nisam jedini. Jel ima tko kakve dobre šaranske štapove za prodat?  :stripii: :stripii: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

baka

Bio prošli tjedan, ne znam što mi je bilo pa sam noćio na Dunavu i normalno da nisam ništa uhvatio, osim što me vjetar ubio. Ma nebitno je to nego sam htio reći da mi ova grijalica radi k'o blesava, komotno pod tendom mogu sjediti samo u gaćama koliko to grije, a ide na sve od petroleja, lož-ulja, rabljenog ulja, nafte, ma što god ubaciš unutra gori.
Dimi samo prvih par minuta dok se ne zagrije, a poslije toga je možeš staviti gdje hoćeš i čini mi se da uopće ne smrdi, barem ja nisam osjetio.
Baš dobra.

https://ibb.co/Fb6c2xW
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!