Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Broj komada nije sporan, bilo ih... Glavinjara, guma, vobler, sve prolazi...

Veličina svake ribe je takva, da svakoj fali 1000 obroka do kile... Od manje uvek ima manja...

Kakve sam ajkule pecao, tako sam ribe i večerao... 

Slanina i to ne adidas :hi:...

pajdo77

Što se mene tiče ne bih ja dao tablu slanine za sve ribe ovog svijeta pa makar bila "sapunjara" a ne adidas. Što se pecanja tiče bio i ja popodne po onoj kišici nadajući se da će riba na ovu promjenu vremena boje raditi. Naravno da sam se zahebo. Kedera kao i filet nije ni pipnulo za dva sata a bjela napada školjku kao pirane. Za 15-ak minuta od krupne školjke ne ostane ni "š". Ne može somčad doći na red od bijele koliko ove ima.

šajzika

Sad kad je riba krenila, ne smeta ni kiša ni vjetar :stripii: ne spominje ni Vakulu i nema nista protiv DHMZ-a :stripii:
I zamisli zavrsetak izjave
Od ove bijele koliko je ima  :stripii:
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Pa dok sam ja bio dečkić,38-e godine prije Krista to bijaše bilo je pravilo da prije promjene riba radi. Eto a sad mi peca vjerovali ili ne po najvećoj žegi. Ili oko desetke dopodne ili oko petice popodne. U svitanjei sumrak ništa ne dobijam,pričam o pecanju soma i smuđa na senk,blinkao nisam.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Eto i ovi pročitali moj post pa stavili kad je najbolje na vodu. Bolje da sam šutio.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

bio sa legom ni cvoke truba al zgoda je bila kad smo se vracali kuci oko usca kaze on aj da odradim vertikalu do spusta i tako ugasim ja motor i drnda on drnda on dosli dolje izvadio on kad ono sama udica bez ribice  :stripii: :stripii: zaboravio stavit gumu  :uf: :rofl2: :rofl2:

pajdo77

Bio to pecanje il prcanje uvijek si u probemu ako ne staviš gumu.

majstor

Bio i ulovio. Polako se i ja i ribe vraćamo u normalu. :hi:

šajzika

Lijepo je vidjet da se sve vraca u normalu :hi:
Audentes fortuna iuvat

retfala

Majstore..cestitam...lijepo te raspolozenog vidjet

majstor

I lakši sam.više od deset kila. :stripii:   :stripii:
Ekipa na Sušaku u Rijeci mi propuhala cijevi pa se lakše diše.  :hi:

majstor

Jučer sam bio na vodi. U dva dana se digla metar. Kod nas je bila nevjerojatna situacija. U prošla dva mjeseca nitko nije ulovio na Dravi šarana ni Amura. Desetak ljudi ide i hrani svakodnevno. Nije razlog što sam ja bio odsutan zbog bolesti nego mislim da je zbog premale i pretople vode. Riba je radila i ulovio sam dvije krasne deverike i pliticu. Prije utakmice, imao sam konačno strašan potez, ali nakon 15 minuta borbe se za ukla u zadjev, forsirao sam i pukao je novi predvez.  Nisam prekinuo post od dva mjeseca ali sam bio zadovoljan. Pajdo je rekao da ne smijem loviti ribe preko 10 kg. pa je to razlog što je otišla. :stripii: :stripii:

maverick

Kod nas je prošlih dana bila situacija da je šaran došao na mjesta gdje bi se mogao mrijesiti, pričam o Dravi, pa nisam bio na čisto da li je to moguće u ovo doba ali ne vidim neki drugi razlog da bude tamo gdje smo ga susretali ...I to veliki komadi...sigurno sve preko 5 kg pa na više...u jatima...