Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

alex7777

Sad ce nas SMT  iscipelarit ako je bio nisam ga cuo( ni vidio neznam zasto) :uf: :stripii:

Rap

Čekaj da podigne slike, net mu spor

SMT

alex7777

Znao sam ko ce udopunit pricu pa ga hebi  :stripii: :hi: :ok:

TopMix

Posle razočarenja u subotu zbog izostanka ulova, ipak sam isplovio i u nedelju ujutro. Po običaju sam startovao sa jig-keder-muvanjem, u nadi da će se ipak desiti neka promena na bolje u odnosu na prethodni dan. Posle sat vremena bez ikakvih dešavanja, zabacujem šeda orku i posle par minuta konačno udarac, smuđ preko kile, prosto me je iznenadio...Nastavljam dalje sa promenom mesta. kombinujući malo kedera, malo varalicu... Brzo sam shvatio da se ništa nije promenilo, da je i dalje smuđ u nekom bedaku. Tek negde posle 15h ponovo dobijam još jednog pristojnog kilaša i to je bilo sve za taj dan.
Upisao se jesam ali ostaje zaključak da je prošli vikend bio jedan od lošijih. Ovo je jedna od situacija kad smuđ ipak nekako reaguje na vibraciju i kad bolje radi na varalicu nego na kedera, al nisam provalio zašto je to tako. Jednostavno, dešava se i zato uvek pored pribora za muvanje pored sebe treba imati i pribor za varaličarenje...   

No

Bio sam od utorka do jutros i nije mi žao.  :uf:
Voda još uvijek viša nego što mi je drago,padala, stala, pa se digla tridesetak cm, protok oštar 1100 kubika

Tražio se zaklon, kvrc, smuđ, a našao sam soma oko metra, jednog manjeg i desetak smuđeva.
Sa zaklonom je bio problem
Jučer nas je brijao oštar britak vjetar, tako da sam ušao u noć, ostavši sam na vodi.

Prvi put sam otpecao sa Hearty Rise Predator 10-50, koji sam si sam složio.
Štap je odličan, osjetljiv, oštar, jak,  ali i malo prejak za moju ruku. Uspoređujući ga s CD 252  10-35 imam osjećaj kad vučem ribu da osjetim na ruci veći teret nego kad istu takvu ribu vučem CD-om. Da ga je stesat sa 10-50 na 10-30 to bi mi bio štap po mjeri za ribolov smuđa na Savi.
Druga stvar koja mi nije legla je kopča za udicu koju sam ukomponirao u oblogu koju sam radio od roga jelena.Ta izbočina ponekad zapne špagu kad zabacujem tako da ću je sutra obrusit brusilicom  :pirate:

Za neka mjesta i situacije će mi biti izvanredan a za sve ostalo CD 10-35 i mali CD 7-28

Mjesto gdje lovim je bilo iznenađujuće prometno
Badnjak je dan koji se iz nekog razloga pretvorio u dan histerije za ribom i ta histerija je krenula.
Dođe jučer tip, kojeg nikad u životu nisam vidio, autom do naše kućice, putem koji smo mi teškom mukom nasuli i ne reče ni dobar dan, nego ko iz topa
- A jebote blato je za dole, moram okolo pa nosit stvari sa puta, jel ima neko od naših dole?

Rekoh- ne znam
-Tu je ljepo pecalo neki dan, valjalo bi ulovit koju štuku, brzo će i badnjak
Samo sam slegao ramenima
On se okrene, sjede u auto i ode okolo do zavoja

:sha:   Gledam za njim i mislim dali je taj čovjek ikad bio mali, dali je čuo ono

-Doš'o medo u dućan nije rek'o dobar dan ajde medo van nisi rek'o dobar dan.

E bem ti miša, ako nisi kadar  kada negdje dođeš reći dobar dan, slobodno jedi na badnjak slanine i čvaraka. Ne zajebavaj sebe ni ljude oko sebe, ne može ta riba na badnjak nikom oprati obraz, niti pozdravljat retroaktivno umjesto tebe.
:uf:

Prijatelj s kojim idem u ribolov dobio je četiri smuđa, a ostalih sedam turista nije ulovilo ništa, tako da se može reći da riba i nije nešto radila, mada bi se prije moglo reći  da se turisti nisu nešto trudili, ni radili. Odigrali su na sreću i nije ih  htjelo ovaj put   :ok:

BeGo

Izlazak nakon dugo vremena...prezadovoljan.
Krenuo sa kederom, uzimao sitan smudj, odustao i prebacio na gume i rezultat je tu...
Dok Trigger odradio posao iznad ocekivanja.

Rap

Sitniji je udaro kao da vrši suicid

smudjoslav

...Tako to obicno biva kad najavis da ces postaviti sliku... :uf:
Al da ne bude da necu, evo jedna jedinog udarca za dva ipo sata pecanja...

Generalno sam lose pecao, nisam nasao ribu I takav je I rezultat...Kad neumes tako prodjes...

SMT

Bio sam i ja juče...

Raspoložen za dzigovanje, uzivanje u lepom danu je bilo u drugom planu... Uhvatio sam svakako i malo sunca... To sto sam ja raspoložen bio, ribama nije puno značilo, ipak uspeo sam na kraju dana 4 smudja uloviti, zadovoljan :hi:... Jučerašnji ribolov je podrazumevao minimum 15 pozicija i isto toliko kilometara, pa iste te pozicije i u povratku...Na svakoj sidrenje po 2-3x, razni uglovi... Neke sam obilazio i po 3x tj odmarao mesto, jedan takav pristup je doneo i jednu debelu ribu( u drugoj temi- Perfekt N)... U prevodu, ruke mokre ceo dan od spuštanja i podizanja sidra... Jer opciju čekanja smudja ne volim... Raspon glava od 15g do 50g, matica, priobalje, jak protok, spora voda...

S obzirom da me iz Shimana i Daiwe ne zovu( zadnji sam u redu), shodno subotnjim rezultatima odlucio sam se u najvećem procentu forsirati Mikijeve gumice i nisam pogrešio... Možda me se jedino Kawasaki seti, da ne nosim ovu zelenu kapu, to mi je za izlazak u grad...

No

Plastični stalak za gumice na četvrtoj slici  mi se sviđa  :ok:

majstor

Meni se sviđaju fotografije. :hi:

kawasaki

Bato otpast ce ti kosa kad stalno nosis kape  :stripii:  :stripii:
Brzi od Bolena.

SMT

Momčio bi se još ali ne ide, krštenica žuti :stripii:... Prošle godine sam nosio kacigu u ovo vreme, dobro je da još može u kapi...

Tunjo, uveo centralno grejanje u čamac, on u papučama peca...

maverick

Eno ga kupio jos jedan webasto.....kaze poslije pedesete treba imati rezervni webasto u čamcu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"