Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 7 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Gde je!? Ima pripremu, sutra istrčava...

maverick

Ako sutra istrčava onda danas ima nastup...znaš kako to ide kod njega  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Meni samo šalje snimke kako peva... Jbt, slavuj... Garant i tezge ima negde...

retfala

Promjena plana..istrcavam sutra a na dunavu sam u u srijedu i cetvrtak

SMT

Takav ti je posao, sto se mora mora...

TopMix

Utorak:

Kao što sam se i najavio u temi "idem na pecanje", isplovio jutros oko 7h i pecao do 17h. Voda se dosta izbistrila, pa sam startovao sa muvanjem na kedera. Smuđ se javljao, sporadično, nema udarca, samo se "obesi" na udicu. Teško je raznaznati kad je udica na grani a kad je smuđ usisao kedera...
Rezultat: 4 komada, nešto preko 6kg ukupno, još desetak sitnih, što puštenih, što promašenih  "prekršajaca"...
Sutra ujutro sve iz početka, neka bude kao danas...

Sreda-Četvrtak:

Pa da nastavim...na svu sreću smuđ je pristojno radio i juče i danas, ali nije rasturao ko što zna ponekad, a da doživljaj bude kompletan složilo se i vreme i vodostaj, ko da me je Bog pogledao ova tri dana. Ulovi nisu bili kapitalni, a ulovilo se komada od 1-1,5kg, od čega nekoliko komada i na varalicu u večernjem cugu, ostalo na muvanje sa jig udicom. Ukupno je vraćeno nazad u vodu petnaestak komada, da se jave jednog dana kad narastu...Dnevno menjao po desetak mesta...
Šta reći na kraju trodnevnog uživanja... napunio baterije i provetrio moždane vijuge, decembarska avantura za pamćenje. Nadam se da će ove zime biti još prilika da se sastave 2-3 dana i da se ponovi ovaj doživljaj.    :hi:

pajdo77

Da ne bi bilo da nakon četiri sata vitlanja Pajdo kuć bez ljuske dolazi. Ma nema u cjelom prokopu ništa sem mene i pataka

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

nekinho

Bio sam danas par sati na vodi, u Tikvešu, probao naći štuku, nema je, mrtva voda. Dosta za ovu godinu. Vrijeme je za blagdanske radosti  :hi:

No

Bio sam od utorka do danas i još uvijek razmišljam dali sam bio na pecanju  :uf:
Niti jedan jedini kvrc smuđa, a probao sam sve što znam na terenu kojeg mislim da dobro poznam

Dobio sam opet jednog soma od metra i jednog bucova
Ostala četvorica koja su bili sa mnom nisu ulovili apsolutno ništa

Voda je visoka i nekakve čudne boje
Uporan jesam ali sam danas u jednom trenu osjetio da sam i umoran, i da mi je dosta.

Poznanik mi neki dan kaže
-Ajde ako bude što veliko zovi da uslikam, nabavio sam novi objektiv za fotoaparat

Danas razmišljam dali da ga zovem da uslika veliko ništa koje sam ulovio,  :stripii: i naravno da ga nisam zvao jer tamo gdje boravim nema ničega pa ni signala za mobitel.
Ostat će zauvijek tajna, šta bi bilo na toj slici koja bi se zvala - Veliko ništa  :icon_scratch:

Nadam se da ću još jednom pokušati između Božića i Nove godine, a do tad sasvim neke druge teme i dileme.

SMT

Krenuo, zaboravio kljuc od čamca... Pa mi telefon nije radio svašta nešto...

Nidzo popravlja telefone po Dunavu...

Moglo se dalje, kanta sa kederima bila spremna...

Odmah brzo i bezveze krenuh...

Kiša nas prala sat dva, pa malo pod drvo...  Slanine nismo imali, pa smo sedeli ko zaljubljeni dok kiša pada :stripii:

Subotom se lovi sitno..

Veče nije moglo biti lepše, prelepo vreme... Večernji smudjevi, preslikani kao i dnevni, biće bolje :hi:...

smudjoslav

... Bio sam, nije da nisam...Upisao izlazak...
...Nisam uspeo ostati duze od mozda sat vremena na Dunavu jer je pocelo da seva I grmi na sve strane uz vetar koji je napravio metarske talase da sam dobio morsku bolest ako se takva moze dobiti na reci... :uf: :stripii:  :icon_puke_r:
Uglavnom I da sam ostao duze mislim da ne bi bolje prosao jer na par mesta koja sam izmenjao imao sam samo male zgoljave neke...I to ni ne udare nego zaustave sheda bez ikakve detekcije samo kao kesu da si zakacio...

...Onda sam na splavu sacekao da prodje nevreme pa sam malo zabacivao glavudze od 2gr.   :icon_biggrin:

SMT

Ovih dana čitajući razne ribolovačke stranice shvatih koliko ne znam o ribolovu i nakon 30-35 godina istoga i koliko ustvari volim ovu temu... Živa stvar... Obećao sam sebi da ću samo pecati...

Ukradoh danas od posla 3-4h... A i nešto su mi tamo pritisak na 1000 digli... Najbolje izduvati par sati na Dunavu... Tu stade 70 km puta, izbacivanje vode iz čamca i čašica razgovora sa Josipom (RJ)... Bio i gutljaj rakije, auuuuh mati moja, kad me nije srusila, nokaut :stripii:...

Nije bilo vremena za traženje ribe, 1-2 pozicije samo pred sumrak, toliko sam vremena ugrabio...

Jedno svlacenje gume na shad 12 cm me nateralo, posto ne vezem trokraku,( lenj sam) na manjeg shada... Osetio sam po udarcu da je besan i da je moj...

Zadnji Perfekt N u ovoj boji...Iz prvog zabaca, mislio sam da je veći...

Javio se... Dunav mi je dao još dva udarca... Imam šanse dok Tunjo ne krene...

Kratko je vreme, bio sam zadovoljan... Noć radi svoje, udica gde ne treba...

Pričali smo o selotepu, idemo dalje...

Drugar mi reče da je voda 6 stepeni... Iza mene nekoliko metara, na površini juri nešto... Veslo i lagano uzvodno... Razbuckah sve... Onda može i kafa dok se ne smiri...

Posle 15 min javio se još jednom na površini, mislim da je pogrešio...

25-ti je decembar, voda je topla, SSR je 9cm, boja je SFC ...

No

:hi:

Što bi Mossi rekao-- Tablaa

Hvala ti majstore.
Upotpunio si mi večer, nakon jednog lijepog i mirnog obiteljskog dana, provedenog uz smijeh i sjećanja, ovaj izvještaj sa pecanja mi dođe na kraju kao točka na  slovu i

Hvala ti    :bye:

alex7777

SMT Aj bar jedan dva dana slazi i kukaj ko i mi redom da nisi imo ni cvoke i slicno  :uf: :stripii:
A ono sto si reko da neznas o ribolovu  :no: nepusimo mi te fore  :stripii:
kapa do poda  :hi: :hi:

SMT

Citat: No  u Prosinac 25, 2019, 19:26:01
:hi:

Što bi Mossi rekao-- Tablaa

Hvala ti majstore.
Upotpunio si mi večer, nakon jednog lijepog i mirnog obiteljskog dana, provedenog uz smijeh i sjećanja, ovaj izvještaj sa pecanja mi dođe na kraju kao točka na  slovu i

Hvala ti    :bye:

Srećan Božić i ovim putem!

Lako ćemo za ribe, biće... :hi: Služimo forumu sa po kojom slikom... :hi:

Meni neumerenom u svemu pa i ribolovu, svakako godi kompliment od tako odmerenog čoveka! :hi:... Zadovoljatvo mi je ova družba...

Alex,

:hi: :hi: :hi: