Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

No

silure

Smithwick maniac

Da, na bućku.
Imao sam još dva prije nekih mjesec dana ispod Aljmaša.
Bio sam ukupno 3 x ove godine, jednom nisam uhvatio ni jednog ali loš je taj teren ispod Ušća a u rit i Dravu se nije smjelo.
Mislim da kod nas ova disciplina nije dovoljno zastupljena i robuje predrasudama koje su davno stari bućkaroši utemeljili.
U međuvremenu su se srušili brojni mitovi npr.o potrebnoj temp.vode za bućkanje,vremenu samog bućkanja i sl.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

silure

A nemam pojima ja sam naucio od starih da se moze buckati cijelu godinu osim u zimi, a naj efikasnije kasno proljece i do jeseni,i naravno idealni dani od 2 dana prije porasta vode pa do dana kada je pocela rasti voda.. No nebitno, cestitam na ljepim ulovima vidi se ko zna  :hi:

pajdo77

Od pet pa do pola osam danas mrtva voda. Dva peca na fider za to vrijeme. Raste na očigled,curi bar metar u sekundi a o macama od vrba na silku neću ni pričati. Poluditi načisto. Nema tu pecanja dok se taj gore-dole vodostaj ne stabilizira.

majstor

Ne kukaj.Prilagodi se.

No

Bili standardno od ponedjeljka do četvrtka.
Voda rasla, promješana, šarena, mutna. Nebo se objesilo nad nama i prijetilo od početka do kraja, kao da će nam na glavu pasti. Svako malo pomalo pljucne, tek toliko da se zna tko je tu da polijeva.

Nije da nismo i mi zalijevali     :pije:

Nema tamo semafora ali se u kišnim a pogotovo noćnim satima, prelazilo se sa žutog na crveno i obratno, bez pardona.     :ok:
O količinama ne smijem     :ok:

Šarane sam hranio iako nisam pecao.
Nek se zabavljaju dok me nema

Ulovio sam par "mrena"

Jedna od njih bila je vrijedna slikanja

Punili smo se i praznili poput oblaka. 
Neke baterije su napunjene - neke ispražnjene, tako da sad s mirom možemo čekati sljedeće dane.

maverick

A ne znam...otici na par dana od svega...jesti ono sto uloviš....san snova  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Da jedem ono što ulovim za par dana izgledao bi ko politički u Staljinovom gulagu, mogla bi me djeca umjesto zmaja na vjetru puštati koliko bi kila imao. Danas četiri sata-pet dlanara bijele na feeder. Ni proteklih dana ništa bolje. Ne znam šta se dešava? Jel taj vodostaj ili jednostavno loše mjesto ali ne pamtim da se tako loše peca bijela u ovo doba godine. Sa kederima se muka muči,ni njih nema.

nosonja

Ovdje kod zga Sava izrazito visoka, porasla za otprilike metar i pol otkad sam bio. Okrenuo se i otisao na bajer

Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk

Vuck0

pajdo izgleda da riba nece bas da uzima? cak ni deverika na ovom laganom pocetnom porastu ( dunav)   bio 3 sata , na dva feedera dvaput sam cak imao pecanje i 2 deverike dlanare i to je to...  nije do pozicije , vamo pecamo i mrenu/deveriku/sitniji saran se zna javit ali danas pusiona  :dontknow:

nekinho

Ajde da razbijem ovu kuknjavu, bio danas na Dravi, pecao sa obale i upecao, sretan se vratio kući sa jednim šarkom, nije prevelik ali je dovoljan, 2kg... Sutra kuhamo fiš  :takoje:
Bilo ulova šarana i pored mene. Znači može se.  :hi:

silure

Ma i ja upravo dosao bio od jucer i som, smuđ nula bodova jedino isto i kod mene samo šaran se javljao pa ce biti za fis ajde

SMT

Trebalo je biti dobro pecanje... I bilo je, valjda...

Nova roba mora da se proba... Sto bi moj brat Nidza rekao, hebale te te drljke... Dakle, nova drljka, bacaj glave, ove one, gume... Tamo gde treba15g, ja bacam 50g i obrnuto, testiram, probavam, teram uz k..., nigde veze sa ničim...Štap deluje ok...

Udarci se redjaju ko na traci, promašujem uglavnom... Radi se o ribama koje je umetnost upecati, ne znam ima li manjih, čak i u onoj tabeli ... U smislu testa za štap bilo je dobro...

Dolazi napokon i jedan pravi udarac... Borac, obradovao sam mu se i otplivao je...Orka 9cm...

Kreće akcija, pored sitnileza, bilo je i dobrih udaraca... Šta je, som, krupan smudj, izgleda je šaran... Nisam ništa pogodio... Gospodja mrena... Kako je to luda riba... Nemam ja to sa čime ubaciti u čamac... Uzmeš sa dve ruke , kao da je u struju uključena, skače mi po drljkama... jedva nekako... Orka 9 cm...

Dok ja razmišljam o štapu i kako je test uspeo dolazi udarac ko iz topa i ono po čega sam ciljano došao... Kad uzme kako treba, nema promašaja... Ovaj put orka 10cm...

Progutao...

Kakve lovim, nije ni los...

I tako... Akcija se nastavlja, šta jedan ribolov da, dobro je... Još jedan borac dolazi, štap ide u kiflu...  Ovaj put triger 10cm... Samo menjam gume... I ovaj borac je otplivao...

Ispecao sam se, probao štap, biće dobra drljka valjda...Hoću na vobler, neću... Aj bacim još koji put... Bolje da sam otišao na vobler ili kući...  Kad Dunav hoće da pobedi u produžecima, ne možeš ništa...Udarac sto pomera iz mesta, štap do vode, meni “ubilački” sjaj u očima, ispostavice se dzabe... Dižem ribu sa dna, sve ide kako treba, minut dva ne znam ni ja... Medjutim smudjevska udica nije izdržala... Ode on, ode ja kući kao pokisao ... Nisam puno razmišljao o štapu, ostale mi misli sa ribom koja je otisla... Valjda je dobar...

alex7777

Pajta ti si ZMAJ nad zmajevima  :hi: