Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Gledam...čitam te te...Nisam ljubomoran na ulove  :toothy12: već na volju koju imaš  :notworthy:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

smudjoslav

@No... :clap2:... :ok:
...Nemam sta da dodam(ali imam da oduzmem trokraku u ruci...)...Jez na vobler-priceless...

@SMT... :notworthy:

No

@No... :clap2:... :ok:
...Nemam sta da dodam(ali imam da oduzmem trokraku u ruci...)...Jez na vobler-priceless...

Bar da si je mogao oduzeti prije    :stripii: :stripii:

Imam jednu poziciju na kojoj u 4 i 5 mjesecu lovim jeza na vobler već godinama, na jedan špageti štap. volim taj dio godine zbog tog jeza, kojeg ne propuštam

Ovaj put voda se podigla, čekao sam bezuspješno šarana i u povratku, vidim u čamcu štap za soma i pomislim -da bacim koji put da vidim da li je još koji tu. Je štap za soma ali popustit ću kočnicu i ... skrenem...

Sumrak
Zabac, dva i udarac-  klen, pa još jedan i onda jez, prvi, drugi, treći, četvrti, peti...
Noć, deset sati, ne da mi se ići u kolibu po mekši štap i klješta da ih mogu otkačivati
Kod petog nikako da otkačim drugu trokuku i pomislim kako je jez baš mirna riba dok ju se otkačuje, u tom trenu on se ritne, trokuka mi se zabije pored nokta na palcu lijeve ruke. Sreća pa se on otkačio tim svojim manevrom.
Odrežem predvez i odem do kolibe po klješta kojima sam iščupao taj krak iz ruke. Prijatelj s kojim idem na pecanje, veli -to ti je već drugi put, jel se to tebi sviđa, jel se navikavaš, ima i drugih načina za "drogiranje"  I naravno smije se   :stripii:   :stripii:

Jbg. opet bi ponovio i po cijenu te trokuke u prstu 
Da šta je taj ribolov, nego bezazlena droga koja stvara navike   :uf:

nekinho

Droga, droga je ribolov, malo jače hvata nego obična  :hi:

SMT

Kad ostaneš noću sam na vodi, kad se sve umiri, kad si skoncentrisan na drugi cug, kad adrenalin raste... Dođje iza ledja pa udari repom, razbije tišinu noći, okupa te, kako spusti srce u pete :hi:... I oca i majku mu spomenes :stripii:

Vremenom naučiš kada je i njemu cug na odredjenom mestu(sve ih više), kao i smudju...

Dabar...

mlb

Ima na špicu otoka jedan kao prasac , kurva prefrigana!! Dođe noćom na metar od čamca i kad zvizne što kažeš ode srce u petu , a najgore što te prati bar još stotinjak metara dok ne odeš dalje! Ako ga snimiš dok recimo jede na obali komotno mu se približiš na dva metra i uopće ne bježi.

SMT

Otišao sam danas na porast Dunava... Sa obale, malo šetnja kroz sumu i sužen manevarski prostor ali uslovi ipak dobri...
Udaraca “milion”, ribe su bile veličine akvarijumskih ako ne i manje... Bilo ih je mnogo, a taman sam pomislio da taj trend prolazi... Prosto neverovatno koliko su to mali smudjarci, idu za varalicom insistirajuci da ih upecas...Onaj osecaj, kad znaš da su svi isti tj premali... Ali dobro, pecao sam :hi:...

Elem, čizme ne puštaju, nisu loše za gazenje kroz blato i šumu, kao ni za stajanje u vodi... Nisam ih probusio ali sam jednu rapalu iz kupovine pre, razduzio :stripii:...

Ovoj ribi sam se obradovao, kao da sam sabljarku upecao... Riba dana...

smudjoslav

Bio sam(smo) I ja na opadanje vode...(toliko kise a voda pada ko besna...Neko je maznuo čep iz kade... :uf:)...
Elem, tih besnih malih smudjića je bilo baš onako podosta...
Nekoliko triple doubles... :stripii:

nekinho

Neka ih, znači ima ih di god, koliko čujem puna ih i Drava i Dunav... Samo nek rastu do neke pristojne veličine, valjda će ih tada biti i krajem godine
Još ih nisam pecao ove godine, ni probao.  :hi:

Vuck0

na Dunavu tih malih ima poprilicno puno... samo sto ce ih previse zavrsiti u mrezi na zalost.. ( u subotu ujtro sam to i vidio kad je ribar vadio mrezu ali nista ne vraca nazad -potez sunjog carda)

silure

Necu komentirati,sramotno uzimati te malene smudjarke..ocito ribari sve smiju

pajdo77

Probao jutros malo vitlati. Sat vremena i dosta. Piri kao i zadnjih pola godine da nemam pojma gdje varalica leti a struna pravi stomak od vjetra tako da je to mučenje a ne ribolov.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

maverick

A još i neku kišicu najavljuju za večeras  :uf: a imao sam plan na vodu  :icon_scratch:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Popodne će i piriti jače nego sada. Jedino hvatat baranjsku stranu,tamo je zavjetrina ako ima drveća uz obalu. Ne volim po vjetru na vodu,varalicu ne mogu baciti tamo gdje želim pa ih više vijam između kamenja na obali i po vrbama nego što pecam. Još dok izlazim na obalu rondam i preplašim i ono malo ribe ako je ima.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

mini I

Krenuo na pecanje , bio,vidio, i vratio se , ni zabacio nisam  :no: :no:. Vjetar raasstuuuraaa.  :veryangry: :veryangry: :uf: