Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Svi mi pljuckamo pomalo po Kinezima. Loša kvaliteta što negdje i stoji. Naučili što skuplje to bolje a ne mora uvjek biti. Na primjer na ovog donjeg sam uhvatio više nego na sve rapale koje sam imao. Davno sam negdje postavio sliku starijeg brata ovog voblera. Izgledao ko da su ga krave žvakale od udaraca i svejedno lovio tako da treba ponekad otiči i na Aliexpres pa uzeti neku varalicu. Ako i ne valja bar ta greška nije skupa.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

SMT

Citat: smudjoslav  u Lipanj 18, 2020, 09:23:02
...Tema je sledeca... I ja tako bio na pecanju... :wave:
Sinoc kratak telefonski razgovor i drugar (koji redovno vec danima (nocima) na voblere hvata pozamasnu kolicinu smudjeva koji su takodje i pozamasnih gabarita) i ja se nadjosmo pred mrak na poziciji...
Pada mrak ja ssr rapalu na stapu , kaze Ivan "sad ce"...Na to sad ce pljas, spade riba solidna, nekoliko trenutaka kasnije opet i lep smudj u camcu, trenutak kasnije jos jedan , pa jos malo pljasss..., jos jedan...Malo zatisje pa nekoliko bucova...Opet zatisje pa par spadanja i dva smudja...
  I sve je to bilo lepo i super da sam ja od svih tih silnih riba upecao bar jednu... :uf:
Obrukah se posteno i ja i SSR i Smitwick i Tunderstick i Floating... :flasica:
Dobitna kombinacija je bio kinez, kopija necega... :uf:
Mada dobitna kombinacija realno je pomenuti drugar koji bi verovatno i sa drugim voblerima ulovio jer nije on ja da se bruka pred gladnim smudjevima... :rofl2: :rofl2: :rofl2:

:stripii: :stripii: :clap2:

Ribolovac tvojih kvaliteta je već danas shvatio gde je pogrešio... :hi:

I to ispravi u sledecem  ili onom tamo izlazu...  Taj čas se nama svima desi povremeno, neko nam ga održi besplatno... I dobro je da se desi, jer ne bi smo znali da grešimo...Te varke ne greše, samo mi...

nekinho

Bio sam jučer nakon dugo vremena na Dunavu, raste voda, ali nije ni divlja ni bijela kava kao Drava... Nađe se pokoji zaigrani i gladni malac poput ovog sa slike, jučer takva četiri svi na živog kedera, svi plivaju dalje. Do nekog budućeg susreta.

pajdo77

Kao prvo nahvatam kedera pa onda drljat njima po gruntu. Tri sata se hrvao i upecao jednog. Dobar mi prosjek. Usput sreo ovo siroče. Vlasnik napisao Ivana na njemu al izgleda da više nisu dobri čim je ovdje završila

nosonja

Koji sistem koristis kad ides s kederom na grunt

Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk

nekinho

Jel to Drava ili cappuchino?

pajdo77

Drava je kao što se vidi prekrasna. Takva bude od Mure. Mislio sam muvati među granjem i kamenjem u obali ali nema kedera. Sve si mislim da možda Majstor tamo uzvodno nije roknio u nju koji grumen zemlje sam da mi napakosti :stripii:

SMT

Kako napraviti ručak bez mesa... Tako i ovaj izveštaj...

Standardno moji izlasci... Voda gura momacki, meni ne smeta...Vodostaj za mene odličan... Kao sto sam i pretpostavio nigde nikoga... Imam neka mesta gde na ovom vodostaju ako pogodim, bude lom... Loše sam gadjao ali nema veze idem opet, moram pogoditi...

U petak 5-6 sati bacanja, 20-25 km,  nekoliko mesta i 100 vrsta guma, začinjenih večernjim voblerom, rezultat nula... U subotu sam to sve ponovio i više mesta odradio, rezultat je za 100% bolji... Jedan kom, ima jedno “bar kilo” :stripii: :hi:...

Uz put borba sa deblima, krošnjama i svime  sto pliva Dunavom... Reflektor mi crko, kupio sam novi Certate, pa nemam za baterije... Uglavnom, neki adrenalin sam dobio u tim slalomima izmedju drveća...

Jesam nezadovoljan, ni najmanje... Bio bih nezadovoljan da sam ostao kući...

Dunav raskošan, kao i uvek...

Certate radi odlično, sve mislim da je i dalje neka prevara...

Probao je tamo jedan momak na Dunavu, kaže: super je ovo ali je HC 2500R masina, ostalo su masinice...

retfala

Svim ribolovcima koji ulove ribu u Dravi treba odat priznanje...nisam je na sonaru vidio...sreca pa sam poneo piva..

pajdo77

Moj Retfala,decenijama,tisućljećima ja to isto govorim al sit gladnom ne vjeruje. Danas par sati probao kedera upecati. Od Želje do flotile svaku uvalu,prolaz između otoka i Podravlja,među vrbe. Rezultat-dva kedera. Kud je ovaj komad Drave valjda najsiromašniji kilometrima uokolo ova godina je katastrofa. Sad prošao bentom,neki lik bućka. Daj Bože da on bar nešto dobije. Drava je postala jedino mjesto za kupanje i kampovanje bilo sa obitelji ili klapom. Za pecanje tu je Dunav.

retfala

Evo jedne 'mrcine' sa drave :laughing7:

Komaraca milion

maverick

Četiri kilograma krumpira i taj smuđ i eto ti vecera za četvoro  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Males

Danas sam se dvoumio da li ici vijati bucova na Dunav ili probati basa na kanalu. Ipak sam se odlucio da malo bildujem sa veslom i probam prevariti nekog amerikanca 😃 i uspeo sam u tome... evo ga jedan lep danasnji
Zemlju nismo nasledili od svojih predaka, već smo je pozajmili od svojih potomaka.

pajdo77

Ja drugi dan za dopodne dva kedera. Šta je pojma nemam ja više uhvatit ne mogu. Kći mi kupi mrežicu za vijat kedere već kad ih tako malo ima da mi ih lakše uhvatit u kanti a možda je mislila da šta pecam može i za meredov poslužiti. Uglavnom bit će to zgodno za jesen-zimu kad voda zahladi pa da se prstići nepotrebno ne guraju u hladnu vodu. Ima i teleskopsku dršku. Vjerovatno je namjenjena za čistiti bazene al ja joj nađoh drugu svrhu

Ivan Borojević

Štapovi stoje zabačeni, pod obalom od jutros, svezani za obalu da ih riba ne odvuče, ma ni da pipne, bunar. Ležim u ležaljki  onoj pletenoj i odmaram cijeli dan, malo se ljuljam, pijuckam pivo, komaraca nema, možda zbog kadulje što ih imam puno u vrtu . Ne treba mi more.