Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

smudjoslav

Iznenadjujuće je da se jedan čak I obuo za potrebe slikanja... :stripii: :stripii: :stripii:

pajdo77

A frizura sva razbarušena

SMT

Citat: smudjoslav  u Ožujak 01, 2021, 08:08:10
Iznenadjujuće je da se jedan čak I obuo za potrebe slikanja... :stripii: :stripii: :stripii:

Kaže da mu nisu nove patike ali su jedine...

No

Pjevao sam poput ovih ptica

Nisam bio uspješan poput njih, nisam imao ni kvrc za tri dana.

Imao sam nešto drugo.

Imao sam miris proljeća, miris šarana, miris somova.

Još jedno svjedočenje prirodnih mjena

Moj prijatelj dvadesetak kilometara nizvodno imao je ribolov za pamćenje.

5-7-8 kg smuđevi

Nekoliko od 2 kg i som kojem nije mogao ništa.

Na istoj rijeci, isti dan

Tako je bilo i tako je prijavljeno nebesima

Nemam strah od slijedećeg nastupa jer se ne došaptavam sa ribama nego sa oblacima

tutnja

Bio, probao na lokalnoj rijeci.. nastavlja se serija dana bez čvoke, ali i bez toga uživancija na maksimalno

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

baka

Daj reci gdje je to i kako se zove rijeka?
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

tutnja

Rijeka Maas ( ili Muese u drugoj varijanti ), jug Nizozemske, pokrajina Limburg.

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

No

:eek:

Čuo sam za nepostojeći 13. mjesec limburg, a za postojeću pokrajinu u Nizozemskoj nisam čuo nikada   :uf:   

Eto ti obrazovanja   :stripii: :stripii:

tutnja

I kod nas je bila fora davno "u mjesecu limburgu, kad se majmuni budu šišali" kad bi kao klinci tražili nešto..
Eto, došlo vrijeme i za šišanje

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

No

Prošli put sam, u izvještaju sa pecanja, napisao da sam osjetio miris proljeća, miris šarana i somova.
Zbog toga sam i ponio moje drage Germine i sve ostalo potrebno za pecanje šarana.

Stigli smo u ponedjeljak popodne, dok smo istovarili stvari, narezali drva za peć, namontirao čamac, ostalo mi je toliko vremena do mraka, da probam baciti sat-dva gumu za soma.
Nisam imao ni udarca.

Utorak ujutro mi nekako bilo hladno pa opet nisam išao čekati šarana, ali zato uvečer nisam mogao propustiti.
Znači bez ijednog ovogodišnjeg hranjenja, sjeo sam, zabacio po dva zrna na udici i kuglom prihrane na hranilici, i u pravcu svakog štapa bacio po šaku nakvašenog kukuruza.

Nakon dva-tri sata desni štap zatitra, malo se povije prema naprijed, kontra, u tvrdo. Za trenutak je stao isto kao i ja. Pomislio sam šaran je, a nema zzzzzzzzzzz i onda mukli trzaji, udarci kao da imam soma.
Čudan ulov šarana ali je ulov, između 5 i 6 kg

Bio sam tog trena toliko sretan da bih najrađe vrištao i plesao kazačok u čamcu, ali naravno da nisam.
U sam mrak dobijem još jednog.

Sljedeće jutro jedan, uvečer još jedan
Jutros iziđem u 5 sati, hladno, pobjelili štapovi od mraza, ostao sam do 10, ništa

Tko ovih dana čeka da mu šaran zakuca kao šaran, čekat će još petnaestak dvadeset dana do ulova
Za sada, to su nježna natezanja i titranja vrha štapa, ako se ne kontrira, onda nikome ništa.

Vrijeme šarana je otvoreno
U idućim izlascima nadam se somu

pajdo77

Bio ja do Drave izbacat vodu i eto šta ja upecam. Bar da sam boju potrefio al ni to,baš je neka muškobanjasta

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

IvanOs

E moj Siniša nisi ti za pecanje. :stripii:
kada bi pametniji uvijek popuštali budale bi vladale svijetom !

pajdo77

Nisam ni za nogomet  :stripii:,drugi puta ću naći one trake za ritmičku gimnastiku kakve sam sreće.

maverick

Pazi da ne upecaš prezervativ...onda smo svi nahebali  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Bogami iz bolnice ispada sve i svašta,da vidiš šta se sve nahvata na sidreni konop bolje da ne pričam