Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

No

Jesen se još nije razmahala.

Sava je mala i bistra kao rakija.

Na četiri metra vidim jasno dno, a vid mi nije više tako dobar kao nekada.

Prosto je neobično, gledati bistri vodeni  trag, koji ostavlja motor.

Patili smo se sa peševima i natezali sa kederima, pecaj, spremaj, čuvaj. Ljuskice po rukama, po štapu, bljak.

Ulovio sam šarane.

Primaju u sam mrak i po mraku.

Nisam slikao jer sam zaboravio.

Arapi i dalje plove istom rutom, istim čamcem.

Napokon sam sreo na vodi čovjeka, zbog kojega, mjesecima, držim u čamcu bočicu  rakije, da ga počastim kada ga sretnem.
Naravno da smo ju popili razgovarajući o šaranima, smuđevima, našoj ribolovnoj varalici života i našoj ljepotici Savi.

Danas dok sam pakovao, vadi sve iz čamca, nosaj, ribaj i parkiraj, peri suđe, meti, ribaj pločice u kolibi...

Duša mi izišla na nos.

Taj prvi i zadnji dan, kada bih mogao preskočiti i koristiti samo sredinu, bilo bi dobro, uz uvijet da ravnoteža bude u redu, a to je nemoguće.

Isto kao što je nemoguće uskočiti u život sa 20 i napustiti ga sa 40, mada je ovo napuštanje sa 40, tehnički moguće ali nije ok, kao što ne bi bilo ok ostaviti za sobom nered.

Na povratku kući skrenuli smo do akademika da pogledam Graphiteleader ASPRO GAPS-792H.

Pogledao, pomilovao i osjećaj je, kao kad potentan dečko, vidi i dotakne rasnu, skladno oblikovanu, utegnutu, mladu ženu.

Dobro, dobro,  znam da nisam više dečko,  ali sam za ribolov još itekako potentan i valjalo bi taj štap isprobati, prebrati s njim rječna rebra, i poteći kakvu ribu.

To bi u svakom slučaju, s obzirom na moje godine i narav, bilo lakše nego isprobati rasnu, skladno oblikovanu, utegnutu, mladu ženu.   :ok:

Akademiku se zamračilo kad sam rekao- da je ovaj štap moj, zgulio bih Evu sa ručki i napravio rukohvate od drveta.   :stripii:  :stripii:

Skoro mu pacemaker preskočio, a da sam mu rekao ovu usporedbu sa mladom, skladnom, utegnutom ženom... bila bi Dženaza-namaz,  još danas, pa sam prešutio. Neka ga, nek dženaza sačeka   

Probati ću taj štap i ako mi se svidi na vodi, moj je.
Ovako na suho, djeluje da je možda malo prejak i da bi mi na toj dužini, tako krojen, prava mjera bio štap 10-40, ali to je na suho i dok ga nisam osjetito pod ribom.

Eto, svaki tjedan, svaki dan, dok se igramo žmirke sa životom, uz dobro staro, dođe i nešto bolje novo.   :ok:

Harley

Living your dreams, do not dream the life

SMT

Mister No,

Graphiteleader i jeste štap za tebe… Ako ti se svideo na prvu, na 10-tu će još više… Kod mene je jedan na 10-42, na Dunavu se uvek može probati…

Sto se tiče eve, nisam na tvojoj strani… Ubio bi mu potenciju sa drvenim gaćama…

No

"Kod mene je jedan na 10-42, na Dunavu se uvek može probati…"   :hi:   :ok:

"Ubio bi mu potenciju sa drvenim gaćama…"

:stripii: :stripii:

tutnja

Nije prejak, ne boj se. Vidićeš kad probaš.. fino, vrhunski odrađuje i sitnu ribu, a pravu narav pokazuje tek na pravoj

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

Sg.Pepper

Citat: maverick  u Rujan 29, 2021, 13:37:13
Citat: Sg.Pepper  u Rujan 29, 2021, 12:14:44
Nisam bio sam, sljedeci utorak sam opet tamo poslje 12 pa te zvrcnem da popijemo nesto

Ajd ti njega zvrcni da pecate malo...zna on piti i sam  :stripii: s ribom je problem

Nema on problema sa ribom, to on samo kuka reda radi!
dec d vej aj lajk it....

pajdo77

Evo da kukam opet reda radi. Od pet do sada na muvanje,silikon i na kraju na vobler ni pipniti...deseti dan. Jedino da sutra probam na pekmez pa nek ide u ku×ac takvo pecanje više. Sad mi je stvarno dosta.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

DJ17

Pajdo 77 nakupi kisne gliste i sutra i prekosutra probaj dole  8-9km Soma...ako vec Smudj nece...

pajdo77

Vraća se neki lik sa Dunava. Stane kod frenda,čujem spiku. Kaže da smuđa ima ko blata,1500-1800gr. Gdje točno i na čega nemam pojma

DJ17

Erdut-Dalj-Borovo nije sigurno, nazalost... Vec koji dan-vece katastrofa...Nece...

Mornar Popaj

Pa pecalo je do srijede naveče. Od četvrtka ujutro je krenio porast. Logično da slabije grize.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Sg.Pepper

Napokon bio na pecanju, uhvatio nekog omladinca! Svasta sam do sada vidio al da pukne udica na kontri e to prvi puta u 18god odkada bacam varalicu!
dec d vej aj lajk it....

pajdo77

Kad mislim da gore ne može nego ovih dana može i gore ili bar isto. Otišao u pet jutros,reko ako neće u sumrak možda će u svitanje al isti mi kuqac. Ostalo mi još da probam u podne i onda sam sve adute ispuco.

šajzika

Cekaj da voda dodje i malo zahladi.
Nek te stari skiper povede sa sobom na lijepi plavi.
Audentes fortuna iuvat

Goran

Bio danas sa sogorom i braticem,devet stapova a mi ni kvec jedan a kamoli ribu uhvatili.