Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 9 Gosti pregledava ovu temu.

No

Citat: maverick  u Siječanj 03, 2022, 18:54:34
Budimo realni...sramota ih je da kače slike poslije onih ulova od mene i Tonyc  :stripii: :stripii: Ali otisli su danas da poprave rezultat  :uf:

Vidiš šta je GL-ovac
Pročitaš izvještaj i imaš osjećaj kao da ga je pisao berač gljiva  a ne prekaljeni Dunavski lovac na smuđeve
Tek kad pogledaš sliku, vidiš  pogled u daljinu, pogled zahvalnosti upućen prema Rusiji i Japanu.
Ribu ni ne spominje, jer se podrazumjeva

mossi

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

smudjoslav

Citat: No  u Siječanj 03, 2022, 19:12:50
Budimo realni...sramota ih je da kače slike poslije onih ulova od mene i Tonyc  :stripii: :stripii: Ali otisli su danas da poprave rezultat  :uf:

Vidiš šta je GL-ovac
Pročitaš izvještaj i imaš osjećaj kao da ga je pisao berač gljiva  a ne prekaljeni Dunavski lovac na smuđeve
Tek kad pogledaš sliku, vidiš  pogled u daljinu, pogled zahvalnosti upućen prema Rusiji i Japanu.

Ovo je gospodin GL El-Vivo u odnosu na one koji su juce pompezno najavili da ce GL-ovima da objasne koliko smudjevima nije dobro kad nacuju samo da su njih dvojica izasli na Dunav ...
Na osnovu dobijenih fotografija gde doticni dvojac izgleda kao da ih je poplava izbacila iako je kako je naveo "El-Vivo" dan bio prelep i za pozeleti, njima su neki panjevi dosli glave jednom GL-u jer su se preterano exponirali i hteli da dokazu da je vrbov panj maciji kasalj za pomenuti stap...
Elem zbog tog svog ispada sada kupuju neki Low budzet stap ne bi li se nekako izvadili iz situacije ...
Koliko vidim vec se odabrao model... :stripii: :stripii: :stripii:

BeGo

Citat: No  u Siječanj 03, 2022, 19:12:50

Vidiš šta je GL-ovac
Kad majstor objasni...Vivo lovi tamo, Super Vivo kod Aljmasa,  a ovdje kederi. Mossi legenda, jedino vrijedno spomena jucer na onakvoj vodi uz rakiju i kratko druzenje. Ne mozes jedan prolaz napraviti da nesto ne pokupis...opet camaca dosta, vecinom love na postavu koliko sam vidio. Uglavnom baterije smo napunili a za ozbiljniji ribolov cekamo da se voda malo smiri.

Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk

Pan

Dunav , Vukovar od jutra do podneva.
Snažno raste, mutan, gomile nošenog granja, lišća,smeća.
Ulov - 1 komad od 1,5 kilograma.
Uzeo skoro neprimjetno i ostao na poziciji.
Varalica - ništa.
Srijemac

mossi

@BeGo,

Od onih vaših 10tak kedera, otplivalo barem pola. Dan težak, a meni se nije dalo da se lomim po tim uslovima. Prioriteti su kod mene na drugoj strani. Tog dana da je pokojni Batan bio na svom mestu, verovatno bi u kampu počeo i završio dan.

Da nismo razmenili rakiju, propao bi dan.
Ovi samo vrebaju da nekog uhvate u mašinu.

Voda brza, mutna, nosi lišće, granje, panjeve.

Meni je dan bio super.

Prethodnih 20 sam se slomio od posla, danas takođe...

Tako je kad se posle skoro 40 godina iskustva, pojaviš kao neko ko to mora i da dokaže i pokaže.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

maverick

U nedjelju ja i Ante sjedimo preko puta "Batana" i sjetimo se tih dana...gledam kamp nikad nece vise biti kamp...bez njega. Sjetim se kad me Tunjo prvi put "vodio " preko...tad je bilo drukcije vrijeme...upoznao ljude s kojim sam i danas dobar. Nije davno bilo ali s ove točke gledišta djeluje kao prije stotinu godina. Bilo je to neko novo vrijeme , željan priča...željan tog robinzonskog načina življenja....pecanja...svega....Definitivno bih mjenjao puno toga danas za taj osjećaj. Dobro si me prisjetio  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Izvještaj iz prvog reda

Opet nam je pecanje potopio vodostaj.

Sava, iz našeg kuta gledanja opet luduje a možda se zapravo brani, od naših nasrtaja na nju i njene stanovnike.

To nikada nećemo saznati

Borili se jesmo, ulovili jesmo ali smo se ipak povukli.

Po prognozama dolaze nam izuzetno hladni dani i pad vodostaja. Očekujem krajem idućega tjedna ili početkom onoga drugoga, novi pokušaj, novi doživljaj.

Pošto je GL na minus temperaturama, zbog sitnih vodilica, gotovo neupotrebljiv u borbu se vraća dobri stari CD Blue rapid

Idemo dalje

ossa

Slažem se da bez cd nema pecanja po minusu, iako je kod mene sada pozitivna nula, izveo sam ga na Dunav, mit daiwa. Pozdrav od starog dobrog "kajmanovskog" kompleta za kej.

Naidju krize, drukcije grize...

Pan

Dunav -Vukovar.  Od 6:30 do 12 sati.
Vrijeme ugodno, jutro na -1, danju oko 6 stupnjeva.
Pad vode ogroman, 30tak centimetara dnevno.
Kederi iz snova.
Dvojica s varalicama. Blinkanje nizvodno i blinkanje uzvodno.
Izmjena 5 mjesta.
Riba se nije javila ali boravak na vodi je bio za dušu.
Srijemac

SMT

Na parkingu auta kao u priči… Jedino gosti iz Švedske nisu bili… Mislim da su sve ostale inostrane tablice, ukljucujuci i moju bile… I ja se onomad odmetnuh od kuce… S namerom podjoh u veliki grad, da uspem… jbg

Krenem na neke “svoje” pozicije, zauzeta jedna druga treca… pedeset treca… Do sada su uglavnom bile slobodne…Izasli ljudi, ozbiljni čamci, namrsteni pogledi, mortal kombat i terminator vizuelni efekti… malo koga sam tuda i vidjao… A dobro, sta je tu je, nije Dunav moj, niti mesta… Dajem auto golove, pa tako i ide… Stoje ljudi nepogresivo, vidi se da znaju “ čitati vodu” i jos ponesto, sve drugo nije moguce… Mada moram priznati da sam na trenutak pomislio da su nekoga i vidjali tuda, bzv s moje strane… Nesportski i nekolegijalno, izvinjavam se na gresnim mislima…
Sondiraju,  petljaju se u strunu, prave talase 2 metra, prolaze na pola metra od camca… Dolaze da pitaju za koga si glasao i kolika ti je plata, iako se ne poznajemo…Jedna predivna slika…

Sta cu ja tu sa profesionalcima, mislim se… Polako zaokret i kuci… Jos ovaj moj plastikaner camac, sramota jbt…

Setim se ja nadomak Marine da mi je kuvar sa nje rekao, da je njegova baba Stana na tarabi napisala, da je tu na samom mestu gde je sada pristan 1963 god, neko upecao 100 smudjeva… Stanem ja tu, reko nisu legende bzv… Spustim sidro, tacno 8,6 m i krenem da zabacujem pod uglom od 45 tj u pravcu crvene bove… I obavezno crveni shad, da ne bude kontrasta…Kako sam poneo sve stapove, nece ni na jedan osim na graphitelader i to onaj skuplji… I desilo se  ono sto se nikad u mojoj ribolovackoj karijeri nije desilo… Iz 50 zabaca dobijem 100 smudjeva… Po principu, riba ribi grize rep… Uhvatim prvo onog redovnog od 2kg, pa njega scepa onaj od 6 kg i oba zavrse napolju… Neverovatan dan… Doduse mozda je 10 kom bilo preko 10kg , ostali tako u meri 2+… Da da, tako je bilo… Nisam stigao slikati jer je akcija bila neprestana… Sve sam ih vratio, do zadnjega… Tako da sam tu ispred pristana pronasao novo mesto i nikoga nema( malo mi dosadno kad sam sam)…Sutra cu izaci ponovo tu… I ponavljam, samo na graphiteledra hoce… Zasto!? Ne znam… Valjda zato sto je skup, nista mi drugo ne pada na pamet…

Nema potrebe da se ide dalje, nadam se da ce sutra tu biti dosta camaca… Ne trosi se gorivo, a ribe kao u priči… Moze i konobar iz Zlatne Krune kafu doneti…

Sta? Ne verujete.. Evo pitajte Miću, on je brojao… Kaze da su bili sa Pinka gore na nasipu, tako da cemo izaci u Parovima…

P.S. Svaka slicnost u postu sa stvarnim likovima je slucajna…

šajzika

Citam ja tako malo storiju, sve gledam citam i ne vjerujem.
Kad vidim,  u desnom kutu slike se vidi publika

Sve u svemu,  nisam znao kuda cu sam sa sobom pa sam odlucio brzinski izletit prije rucka.
Vrijeme za poželit. Ribe kao u priči (tvojoj) :stripii:

Treba iskoristit ove lijepe dane , tko zna sta nosi 2.mjesec
Audentes fortuna iuvat

Gremlin

Citat: SMT  u Siječanj 16, 2022, 17:52:29
Na parkingu auta kao u priči… Jedino gosti iz Švedske nisu bili… Mislim da su sve ostale inostrane tablice, ukljucujuci i moju bile… I ja se onomad odmetnuh od kuce… S namerom podjoh u veliki grad, da uspem… jbg

Krenem na neke “svoje” pozicije, zauzeta jedna druga treca… pedeset treca… Do sada su uglavnom bile slobodne…Izasli ljudi, ozbiljni čamci, namrsteni pogledi, mortal kombat i terminator vizuelni efekti… malo koga sam tuda i vidjao… A dobro, sta je tu je, nije Dunav moj, niti mesta… Dajem auto golove, pa tako i ide… Stoje ljudi nepogresivo, vidi se da znaju “ čitati vodu” i jos ponesto… Sondiraju, petljaju se u strunu, prave talase 2 metra, prolaze na pola metra od camca… Jedna predivna slika…

Sta cu ja tu sa profesionalcima, mislim se… Polako zaokret i kuci… Jos ovaj moj plastikaner camac, sramota jbt…

Setim se ja nadomak Marine da mi je kuvar sa nje rekao, da je njegoba baba na tarabi napisala, da je tu na samom mestu gde je sada pristan 1963 neko upecao 100 smudjeva… Stanem ja tu, reko nisu legende bzv… Spustim sidro, tacno 8,6 m i krenem da zabacujem pod uglom od 45…  Kako sam poneo sve stapove, nece ni na jedan osim na graphitelader i to onaj skuplji… I desilo se  ono sto se nikad u mojoj ribolovackoj karijeri nije desilo… Iz 50 zabaca dobijem 100 smudjeva… Po principu, riba ribi grize rep… Uhvatim prvo onog redovnog od 2kg, pa njega scepa onaj od 6 kg i oba zavrse napolju… Neverovatan dan… Doduse mozda je 10 kom bilo preko 10kg , ostali tako u meri 2+… Da da, tako je bilo… Nisam stigao slikati jer je akcija bila neprestana… Sve sam ih vratio, do zadnjega… Tako da sam tu ispred pristana pronasao novo mesto i nikoga nema…Sutra cu izaci ponovo tu… I ponavljam, samo na graphiteledra hoce… Zasto!? Ne znam… Valjda zato sto je skup, nista mi drugo ne pada na pamet…

Sta? Ne verujete.. Evo pitajte Miću, on je brojao…

P.S. Svaka slicnost u postu sa stvarnim likovima je slucajna…

Koji si ti mega car...
Što se tiče gužve, pa zamisli da si u Beogradu...

:notworthy:

maverick

Bio na Dravi...navozao se...nisam zadovoljan s ulovima ali je dan bio prekrasan....nisam bio desetak dana pa mi je i sam izlazak pobjeda. Nema neke velike guzve ali nema ni čamaca bez sonara, danas je to normalno...Volio bih da sam mogao na Dunav...cisto da me Alexa ne hebe s slikama...cijeli dan salje slike...te vidi ovog sto je uvatio...te vidi onog...kad je pred kraj poslao sliku smudja od nepunih 12 kilograma izblokirao sam ga na mesengeru  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Bio popodne malo do Dunava, ne moram ni reći, to se već podrazumijeva kao normalno, ni pec, ni udarca, ma ništa. Sve nizvodno od ušća Drave u Dunav (čitaj od onog poznatog ribara) je prazno, očišćeno, pometeno, preorano, tamo nema ničega  :no:.
Ali zato sam vidio ribu, i to pravog smuđa, ma bedevija od smuđa  :eek: što je jedan naš poznati kolega pecaroš uhvatio  :hi:. Nadam se da će se javiti i okačit sliku.
Samo ću reći da su Jovan i Males dobili pravu konkurenciju  :bye: :ok:

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!