Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

šajzika

Citat: maverick  u Siječanj 16, 2022, 20:19:09
...Kad jedno jutro Šajzika napise da je kupio Hondu 50 ks i taj g- lider...gasim forum...Nema dalje ...igrica je gotova kako bi moj drug Buhin rekao  :stripii: :stripii:

Ne sekiraj se. Necemo gledat taj film :stripii:
Nisam taj kalibar :hi:
Onaj zvuk honde, onaj rad, to me oduševi svaki puta iznova kad sjednem u camac. Tu se slazem  s tobom maksimalno.

Audentes fortuna iuvat

Isa

Jebeno je to. Davno sam pristupio forumu, ima već 8 godina kako sam na društvenim mrežama ovog tipa.
U početku pomalo naivno obnarodovao po koji ulov, skontao se sa nekim likovima, drugarski rekao za ulove. Onda su ti drugari nesebično upućivali i znane i neznane na tu lokaciju, tj kanal je u pitanju...
U početku sam imao skoro svaki dan ribu. Moj ribolov se svodio na to da kad upecam prvu štuku u meri, spakujem se i odem kući, prosek su bile od 1-1,5kg. Dešavalo se da posle pet zabačaja krenem put kuće...
Kako je vreme odmicalo sve manje sam lovio, bilo je teško i glocu poentirati, a sve više sam viđao po 10 pampura, sve više  novih lica, sve više smeća. Pored prosutih kesa đubreta, račun iz Šida, račun iz Valjeva, Beograda iz pič. mamine.
Od tad su svi moji basevi, sve štuke, smuđevi upecani na Šodrošu...
Šta da se radi, što bi jedan moj poznanik rekao "tak'a tura".
Upravo nabavih novu municiju protiv bassonje, neki Boyah sa Hildebrandtovim krilima, bem li ga šta je.

maverick

A to je normalno, svi smo mi to vise manje prosli a prosli su i oni slicno koji su nama nesto pokazali prvi put...slikam...pa stavim malo kasnije...ili ne slikam uopce...uglavnom trudim se da mjesto ne bude bas vidljivo na slici svima...na Dravi nas ni nema toliko...na Dunav idem rijetko da sve to skupa nema neku vaznost kod mene...ali ocito da tamo gdje se lovi za gorivo i slične stvari to je presudno...nekad sam bio svakakav...nekad sam bio ribocuvar...Sad sam to sve pojednostavio...za one koje znam da prodaju ribu ili rade bilo kakvu stetu nemam nikakvu komunikaciju...ne druzim se s njima...ne pijem kafu...Cak sam prije mjesec dana jednom takvom kad je donio motor na servis rekao pred vratima da nadje nekog drugog tko se bakce s takvim kao sto je on...Jedino mi se drustvo svelo na pet ljudi  :stripii: Na Dunav kad odem takve ni ne pozdravljam...niti imam niti zelim imati opravdanja za njih...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

A ima i ona tema “nisam bio na pecanju”

SMT

Citat: maverick  u Siječanj 16, 2022, 21:58:28
A to je normalno, svi smo mi to vise manje prosli a prosli su i oni slicno koji su nama nesto pokazali prvi put...slikam...pa stavim malo kasnije...ili ne slikam uopce...uglavnom trudim se da mjesto ne bude bas vidljivo na slici svima...na Dravi nas ni nema toliko...na Dunav idem rijetko da sve to skupa nema neku vaznost kod mene...ali ocito da tamo gdje se lovi za gorivo i slične stvari to je presudno...nekad sam bio svakakav...nekad sam bio ribocuvar...Sad sam to sve pojednostavio...za one koje znam da prodaju ribu ili rade bilo kakvu stetu nemam nikakvu komunikaciju...ne druzim se s njima...ne pijem kafu...Cak sam prije mjesec dana jednom takvom kad je donio motor na servis rekao pred vratima da nadje nekog drugog tko se bakce s takvim kao sto je on...Jedino mi se drustvo svelo na pet ljudi  :stripii: Na Dunav kad odem takve ni ne pozdravljam...niti imam niti zelim imati opravdanja za njih...

Čitam ovaj tvoj post… Retko to i komentarišem, ne želim da sudim… O toj isplativosti izlazaka, ja ne znam šta bih rekao… Meni to užasno loše zvuči…Ima nas raznih… Ajd onda ću od sebe… Meni je isplativost izlaska takva, da kad bih računao trebao bih samoubistvo izvršiti x 5… Šta je to u ribolovu, ja to ne razumem… Ovaj gore kad je delio karte, dao nam prirodu neverovatnu… Da ako smo pametni bez ulaganja u nju mozemo pecati milion godina… A mi gasiramo u suprotnom smeru…

Zvuci kao filozofija ozbiljna, pa valjda trebamo život namestiti da nam prihod dolazi od primarnog posla… Neko bolje uspe, neko slabije… Šta je tu je… Meni to da neko živi od Dunava kroz ribolov zvuci kao bajka… Kao i od kladionice… Još tih sto veruju u to ima dosta…

Možda je ovo i za temu školica, možda grubo zvuci… Ne znam… Ko ide zbog lepog vremena i uziva u istome, to mi je sve ok… zna covek sta radi…
Hoćeš biti smudjaros, ili kako se to već zove, level, ne znam ni ja… Hoćeš da lovis ozbiljne količine ribe… Racunas na motoru od XX KS, jel troši DL više ili manje a dao si za njega milion žetona… Racunas koliko si dzigova ispalio…
Racunas stalno nešto… U prevodu, ništa od tebe… Nema tu ulova, dok god racunas… Kad je pristup pasioniran, nema tu greske uz malo talenta i ako bas ne pecas u kadi…

Uvek pitanje, sto se baviš sa time, sto kući ne čitaš knjige…

maverick

Znas kako kaze Tunjo...pa hebote najmanje kostam kad odem na pecanje .....mislim ono...on ima puno vise poroka od mene i od tebe pa mu vjerujem.... :stripii: :stripii: On je jedan koji sigurno ne računa  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

On je Gospodin… Drugi level od nas…

REPRZENTATIVAC

Fakultet lake šetnje :hi: :clap2:

retfala

SMT

Jos cu ovo, a jbt… Krenulo me…

Pojavi se onaj ribar prosle godine, mi zakmečašmo kao deca… Uključujuci i mene… Potpisujemo peticije, i razne pm da ga “ oteramo”…  Čovek platio dozvolu za ribarenje, nije on kriv sto mu to daju… Koristi samo…Ja mislim, mi to zbog nas… Da pecamo, da imamo…

Gde je taj ribar!? Da ga vrate… Da mu se izvinim, jbt… Rasterao covek pola Dunava, samo sto se pojavio, ostali oni sto vole i dobro… Svi u glas vicu, nema ribe i odustali… Rasprodali alat, ne isplati se  :hi:, zivi bili…moglo se stati bilo gde i upecati…  Ja u firmi skupljam potpise, za koga!?

Necu više… ode tema u k…

dravski pecaros

Novci dođu i odu,mi se rodimo i umiremo jedino je Priroda viječna

Gremlin

Citat: maverick  u Siječanj 17, 2022, 12:40:50
Znas kako kaze Tunjo...pa hebote najmanje kostam kad odem na pecanje .....mislim ono...on ima puno vise poroka od mene i od tebe pa mu vjerujem.... :stripii: :stripii: On je jedan koji sigurno ne računa  :stripii:

Da, i meni je pecanje čist trošak, ali dovoljno sam mator da više ne štedim pare...

Ja bi zamolio da se moj specijalni savetnik za kulen, šunku & ostalo skine sa liste za zajebanciju...
Čovek prerađuje pola tone mesa, veliki je to posao...

:stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

Harley

Bio sam tri dana na vodi. Bilo ok, prekjuce me nazove GL No.2 (pošto se zna tko je No1) i kaze ja bi navratio malo, ja kazem navrati nije bed. Dođu njih dva, jedan normalno građen cca 120kg na 170cm i jedan onako malo lasast oko 90kg (No2) Okrugli normalni, ostavi NO2, i malo smo pricali i kazem ja njemu da li bi ti htio uhvatiti ribu preko 80cm na GLa, okaze on idemo. Dovedem ga na mjesto bacim prvi zabac lijepi smuki ,pravi, gleda on sav izbezumljen ,ja kazem baci malo lijevo jedno 2m, baci on i skoro mu otme stap iz ruke, sav usplahiren nekako ga jedva izvadi i ne vjeruje riba sa zubima 83cm cca 7.5kg. I normalno kaze ja bi jos jednoga, sta da radim u gostima je platio je dodatnu nastavu i ostali do mrklog mraka. Ulovio je još, imali smo par odpadanja, ja danas morao rjesavati svoje staracke probleme ,No2 kaze da ostaje do 01.03. u gostima,ja pitam sto tako malo kaze do lovostaja :laughing7: jbg sto da radim neka uziva kada sam mu pokazao gdje su veliki!! :laughing7: :laughing7:

:stripii: :stripii:
Living your dreams, do not dream the life

No

:uf:

Šta reći na ovo osim da stari ljudi osim staračkih pjega imaju i ispade slične ovom.   :tongue3:

Stepa

Ovo kod Vas mi je pozitivna zafrkanciju, od kako nema Kvačka kod nas tuga.
Sa njim smo se znali ovako pozitivno zekit.
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

No

Život je prekratak da bi bili smrtno ozbiljni, ali i dovoljno dug da se možemo zajebavati. Samo koristimo priliku.  :stripii::stripii: