Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

Mifla, mossi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Garofeeder

SMT

Ne... Nisam nasao u čamcu...

Imao sam srece :hi:

pajdo77

Bio ja kao što sam rekao popodne i nisam uspio pokazati svu raskoš svog talenta. Za cjelo vrijeme dobio samo jedno somče debelo ispod mjere. Nadao sam se nd ovu promjenu vremena pa i vodu da će biti aktivniji ali moja predviđanja su se pokazala netočnima. Samo jedno pecanje za tri i pol sata uz promjenu tri pozicije i nije nešto. Jedino što je na vodi milina. Ima zraka-nema čamaca,milina.

kockar

Bravo SMT, stuka je riba, sve ostalo je keder!

Na zalost nista od njih nece preteci, pa cemo opet cekati 6 meseci velike vode da ih odnekud donese.
Uzivaj dok traje!!!
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

ps

Bio na Dunavu cijeli dan,ovakvih cjelodnevnih izlazaka ove godine mogu prebojiti na prste jedne ruke. Somića kao pivska flaša 4-5 smuđ na muvanje ništa. Vežem čamac, na obali mi peca susjed,mlad dečko, ponudim mu par kedera što mi ostalo, dok smo povadio stvari dobije štukicu oko kilu, za pet minuta valjda dečko zna za razliku od mene.

SMT

Bilo je kise, bilo je vetra, dugih gaca, mutne vode, panjeva, svasta nesto... bio je i poneki sunčev interval u toku dana ali sam se smrzao.. nije bilo nikoga na vodi sto meni savrseno odgovara! Odavno mi niko ne smeta, tu je motor da me odveze gde god... Mada i Yamaha pocela raditi kao pokvarena, obavesticu na forumu sve ljubitelje i njene navijace kad se upokoji, da zajedno plačemo! Ali ako vec mogu da biram, bolje sam i po tim svakakvim vremenskim uslovima... Sta fali!? Nema loseg vremena, samo lose opreme i izgovora :hi:...

Poplava u Budimpesti, u Austriji spremaju dzakove, potopice Pandorf, đe cemo kupit Hilfiger... vodostaj 800, 500, 1500... Upalim TV, BDP kod nas veci nego u Nemackoj! Otvorim frizider, uvek isti iskače i stoji parizer, nece ga niko... Prebacim na sport, ono nas selektor, još gore... A  Pešica ne mozemo zadržati, sta ce čovek tu kad ne može Amere dobiti sa Lebronom i Stefim  Karijem, podbacio... Izadjem iz stana,  laktanje za parking, nervoza na sve strane... umesto krace sa toplim mlekom, dobijem čaj od uve, kao da sam bolestan... Bice bolje.... Ustvari, promenio sam posao i radim ponovo ono sto sam rekao da vise nikad necu, pa mi svaki k...c smeta... Radim s ljudima, ima li težeg rada... lud ja, ludi oni, mrtva trka... i jos me plate da imam za stellu... Napisao bih i ko ce biti prvak u fudbalu u Hr ali rizikujem da se vecina foruma naljuti na mene... Ne treba mi to... na zapadu nista novo... Valjda ce me moj drug Tunjo za života voditi na večeru...
A i na Vas na forumu sam malo ljut, pa gde je nestalo duha i zajebancije i neke fore!? Sta sad sto je visok vodostaj, pa nije niko umro :hi:

Kakvi crni losi uslovi za ribolov, ma odlicni...

Meni se pecaju štuke, drzi me to od proslog puta... U zurbi i bezaniji od svega nabrojanog, ne kupim sajlice... gde ce luda glava sve popamtiti... i nadjem ja te ribice i upecavao sam ih u mutnom Dunavu... dobijem 4 kom, jedna oko 2 kg, ostale manje ali borbene... a jos jedno 3-4, odgrizle predveze od "papira"... Izjedosmo tu jednu za ručak, ostale otplivaše... Mozda i nisu radile tako dobro, koliko sam ja bio smudjevski strpljiv i uporan! Preseli se sa jednog mesta na drugo, pa na trece, pa se vrati na prvo... Vrteo sam krugove bas dobro... Ruke mokre, vreme jesenje pravo, sivilo na sve strane, ozbiljna depra.... Ni brodovi nesto nisu išli ali talasi od vetra udaraju bočno po bubrezima... Al ima stuke pod camcem, slutim ih, osecaj je tu...ta voda ih izgleda nabila u obalu... Glavonjara prolazi po dnu, po srednjem sloju, motam gore... Radio sam bas... nije neki ribolov za pamcenje, mozda i ispod proseka ali mene rade ti losi vremenski uslovi, los vodostaj itd itd... pa te ulove mnozim sa 3 valjda, otkud znam... A da bio je i jedan smudj, tako mozda preko kilu, zalutao... i nekoliko manjih...

I tako zavrsio se taj dan... Sutra je novi, motivacija na najjace... kupio sam sajle, sve radio kao i prethodnog dana... Ma ne isto, mnogo bolje... Nisam video štuke, nisam imao udarca, ma nisam granu povukao a bile su svuda oko mene... Stella vrti u prazno, glavomjara vibrira sitno, navijam, dozivam, pevam... ma kakvi, nula kao kuca... ostao sam nekoliko sati...
Taj dan na sajlu samo jedan "borac"...

Bolje bez sajle i da odgrizaju :hi:

Otisao posle ručka cerki držati časove vožnje... nije losa, možda i položi iz prve... imace me ko vracati umornog sa Dunava :hi:

miha

Mifla

Sinoc malo obisao par mjesta

miha

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mifla

Nije da se hvalim, al nije to nista spektakularno. Kad nema guzve na vodi onda je malo lakse ulovit 😁

crni74

Danas naganjal basa po jakom vjetru. Spinerbait spasil dan.

Došla jedna štukica..

...jedan manji i ovaj ljepši bas bliže 45 cm.

Bilo još dva griza ali se nisu pokvačili.

pajdo77

Izludio u kući pa bez obzira na vodostaj mako probao u ovoj novoj luci kod mene. Mislio možda će i grabljivica za kederom tamo gdje treba manje energije a hrane ima. Opet se pokazalo da sam u krivu. Jigao u startu a kako je padao mrak probao lakšim glavama pretražiti sve slojeve vode. Ni čvoke al napokon malo od porasta vitlao štapom.Sad opet imam par dana misliti šta sam zahebo :stripii:

mossi

Nije baš bilo nekog izbora, ali nisam stao na loše mesto. Dobijem udarac i spadanje odmah oo dolasku na mesto. Posle menjao varke, odmarao mesto.. nula poena. Bila je još jedna baš dobra lokacija, ali na toj strmini možeš samo završiti u Dunavu i onda završiti sa životom jer to je mesto gde ne želiš da upadneš.

Kago god.. malo testirao opremu i pristup tehnici sa obale. Sve prošlo više nego dobro.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

pajdo77

Danas bili prijatelj i ja malo probati na mrenu. Mislili smo da bi na ovu vodu i godišnje doba moglo biti i po koje pecanje. Malo smo se zahebali,ni čvoke. Ono što nas je prijatno iznenadilo je posjet ribočuvara.Ipak se netko muva i na ovaj vodostaj po toj Dravi.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk