Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 6 Gosti pregledava ovu temu.

No

Vrba dobiva mišije uši, zelenilo se vraća ogoljelim granama, proljeće je tu.
Dani su lijepi i topli al su jutra brrrr... hladna

Prije dva tjedna sam čuo, prvi put ove godine, kreketanje žaba
Prošli tjedan sam ponio štapove za šarana, jednog sam dobio, drugi mi se otkačio.
Ovaj tjedan sam bio, dva sam dobio, jedan se izgubio.

Odlučio sam pecati, ove godine, isključivo na spužvaste kuglice kupljene na aliexpresu.
To sasvim dobro funkcionira.
Danas sam kupio kamenu sol, kanta kukuruza svaki tjedan se podrazumjeva
Sezona šarana je krenula.

Onako polako kako raste lišće na drveću, tako polako se  voda zagrijava i tako polako
raste apetit šarana.

Ključno je imati vremena, strpljenja i želje, sve ostalo je sporedno.

pajdo77

Što ste bili pecati bili ste. Ja sam izvadio dozvolu..napokon tako da na vodu možete samo sa klapom i obiteljima na nekakav piknik. To što je ostalo moje je tako da ne trošite gorivo uzalud. Ovi što dalje stanuju neka uživaju do jedinstvene dozvole. Kada i ako to zaživi eto mene i tamo tako da ne ispadne da ste živjeli u neznanju :stripii: . Ja sam svoje rekao pa se vi smatrajte. Kad krenem slijede fotografije a ne prazne priče kao ova. :stripii:

Slaven

Sad kad imas dozvolu smijes i lagat :stripii:

hranki

maverick

Tko je ovaj momak sa slike  :sha:   :clap2:  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Prvi izlazak ove godine i nakon deset minuta evo ga. Takvog bljedog i sa takvim ljuskama nisam nikada upecao

Slaven

SMT

Uspeo sam izvesti dve poluozbiljne ture motorom... Uspeo sam imati i neke neozbiljne ribolove, po novoj ceni goriva... izmedju sam i radio za žetone i bio na roditeljskom sastanku :hi: ... i kafu pio sa mojim drugarom Sg Paperom...Ne pamtim ovakav mart, sve se menja... od vremena do navika... Slabo pamtim vec, pa cu se pokusati prisetiti ribolova... Da li je od spomenutog vremena ili godina, ko ce ga znati...

Imao sam ambicije pecati somove u martu, slusao sam razne legende o tome... hteo sam postati deo te price ali nisam ja taj level, moracu sacekati neku topliju vodu... Pogledam ove ljude u camcima sto ga pecaju na dubinku, sede  cekaju ceo dan, pa ni poteza... Onda nisam ni bio nesto uporan, gde cu ja sa ovim ljubicastim varalicama kad nece na durboka... Tako da je ostalo na ambicijama samo, koje su uvek vece od mojih mogucnosti...

Da ne budem bas teski luzer, resio sam koliko toliko pokusati se skoncentrisati na "brancine" i zabaviti se pomalo... malo sam osmatrao, gde bi i kako bi... Slike sa povrsine vode, bez obzira na moju pocetnu dioptriju, se jasno prikazu... trebalo ih je samo videti.
Ostao je onaj smudjevski instikt od zimus i prebrze ruke... Prvo sam se par puta dobro obrukao, lupajuci kontre na nacin ne primeren ovim ribama.. posle sam dosao sebi, odvrnuo dril  i olabavio ga maltene do kraja i pocelo je... malo upecavanja,malo izvlacenje strune, malo su oni promasivali,  malo se sami kacili... radili su na vremenske mahove...Trebalo je samo sacekivati... Tehnike onog brzog bucovskog motanja nisam primenjivao, meni to potpuno besmisleno iako je lovno... Vise sam za ono da im ubacim varku u usta i da je to na sto daljoj distanci...

Nisam bas iscesio rame od kontri ali nisam bio ni daleko od toga....pored zabave, uradio neke testove pribora, nekih varalica, tehnika povlacenja ...  sve ono sto ne stizem u toku godine jer Bože Moj, gde cu experimentisati sa smudjevima...

Ribe nisu u ludackoj formi  ali nisam ni ja, fali mi utakmica...Sta njima fali, nemam pojma niti ih nesto proucavam...Nasli smo se na pola puta...
Zahvaliio sam se svakom komadu na borbi i uredno ih vratio nazad. Tj uredno ih jos otkacivao u vodi da ne bih dobio trokraku u šaku.

Nije bilo komada ispod 2 kg. A bilo je i lepih nekih.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ivan 84

Bio sam konačno,vjetar solidan, a i bucov isto. Teška artiljerija i bliže dnu, nije stalo u kadar  :stripii:

I tata bi sine...

Mornar Popaj

Nisam ljubitelj pecanja malih babuška šarana, pa pokušavam većim mamcima prevariti veće i opreznije ribe. Tu i tamo prevari se koji. Ide kiša, treba se pakovat i kući

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Garofeeder

Nekako mi se ne ide van dok carlija vetric mio...

ps

Citat: ps  u Ožujak 12, 2025, 05:21:02
Citat: maverick  u Ožujak 11, 2025, 12:07:37 Tobika je brutalan kad se prodimi i stavi u kupus... :clap2:
Nikada nisam probao dimljenog, znam da mi je Mudri jednom rekao da je vrh.
Tobika je vrh, druga riba dimljena, upravo ga kuham po ovom vremenu, ova godina prvi puta da sam ga dimio, ubuduće.pod obavezno.

No

Kao što se teško sidriti bez sidra, tako je teško živjeti život bez mira i tišine.
U ovom nestabilnom svijetu punom buke, sve je teže pronaći to sidro, tišinu i mir.

Moja je sreća da postoji rijeka, da postoje nevina jutra, blagoslovljene večeri i ja u njima, uklopljen u situaciju, kao vodomar.

U čamcu, čekam ribu, udišem mir i preživam pokojno vrijeme.

Kada sa ovakvim rečenicama počnem izvještaj sa pecanja, odmah je jasno da nisam ulovio.  :stripii:

Nisam razočaran, prije bih rekao da sam radoznal.
Zanima me- zašto nisam imao griz šarana, iako sam napravio sve kao i prošli put, imao želju, bio strpljiv i bio uporan a temperatura vode rasla.

Naravno da to nikada neću saznati.

Ribolov kao i sam život, ima pravila koja krši kako mu se svidi.
Nudi iznenađenja po nekom svom algoritmu koji samo programer razumije.

Za nas je to previše.
I neka je.

Evo i vode će nam u Savi biti previše
I neka je, neka ribe putuju i neka se mrijeste  :ok: