Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

nekinho

Bio sam jučer ujutro na Dunavu kod Erduta, nisam ništa upecao, bar da sam imao pec, ali nisam, neće me pa neće.
Ali zato bajkoš se nemilosrdno bacao, udarao mi po čepovima, prskao me i ganjao kedere u obali ko blesav.
Od takvog "pecanja" mi bilo brzo muka pa se rano pokupio i ajde kući prije 12h

šajzika

Citat: Dukulele  u Lipanj 11, 2018, 10:26:53

Dravu ni ne gledam,  cujem samo od Pajde situaciju, pustim suzu i mracnom kutku svoje sobe i nastavim jecati do posla.

Pajdo te hoce utjesit. Zamisli da kaže ima ribe ko šodera a ti nemozes na vodu.
Pa živ bi se pojeo.

Ovaj dugorocno visoki vodostaj pogoduje ribi i ima je za živo čudo u lijepom broju.
Posebno puno ima bucova,  kako nekinjo kaže  lupa na sve strane.
Što se mene tice, sto duze visoka voda :hi:
Audentes fortuna iuvat

majstor

Nije problem što je velika, nego što je mutna. Dođe mi da prodam pribor komplet osim podmetaća, a sa njim da lovim leptire.  :uf:

pajdo77

Kod mene neće pa neće,valjda bi svi bajini u kapu stali i to ne u sombrero već onu što papa nosi. Nije da sad danas bacam pa tko zna kad opet,vitlam često a ništa. Danas bacam na kamenu i kad neće sutra odem na pijesak,reko možda je tamo u plićem,toplija voda i mirnija al vraga,nema ga ni tamo ili ga ima ali jednostavno me ne hebe za suvu šljivu. Možda mijenjat termin pa probat pred veče a ne ujutro. Nemam više ideju šta i kako,sve sam probao al uzalud. Ako ništa drugo bar kod vas udara pa znam da nije izumro :stripii:

feco

Bio sam na vodi u subotu predvečer i u nedjelju ujutro. nedjelja ni pip, a u subotu jedan smudge, malo jači od kg , ispod bogojevačkog cestovnog mosta kod drugog stupa.....na sječeno. :hi:
BRZO I BEZ VEZE

perovski

da i ja nešto napišem... nedjelja prijepodne, dravski most višnjevac, plaža pampas, 1 feeder štap: 5 deverika oko 1kg/kom, 1 podust, 1 jez, 1 mali bajin. sve na 2 crva. nije nešto što se nosi kući, ali veseli.

maverick

Da ova visoka voda drzi ribu u Dravi..mi smo na vodi s vise ili manje uspjeha ali riba lijepo radi...i ima dosta ulova krupnije bijele sto nije cest slucaj...cak i Karasica radi u nasemu kraju po tom pitanju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Citat: perovski  u Lipanj 11, 2018, 20:17:36
da i ja nešto napišem... nedjelja prijepodne, dravski most višnjevac, plaža pampas, 1 feeder štap: 5 deverika oko 1kg/kom, 1 podust, 1 jez, 1 mali bajin. sve na 2 crva. nije nešto što se nosi kući, ali veseli.
Vidio sam vas, bilo vas je nekoliko
Audentes fortuna iuvat

perovski

majstor

Mene jućer krenulo. Na Dravi ulovim na plovčarenje na nekoliko crva, soma 3 kg. i naravno pustim. Neki dan mi pukla udica po pola nakon par minuta borbe a ja nisam znao šta je. To bi moglo biti to.
Odem, po povratku kući, na šodranu, za sat ulovim amura od 3 kile, a takve puštam. Krenulo me.  :stripii: :stripii:

feco

BRZO I BEZ VEZE

majstor

Jućer ulovio deveriku preko 3  kg. Takve voli moja bolja polovica. Iznenađujuće dobra borba, veča je voda pa je i struja jača.  :ok:

joker

Majstore jel to rumunjka ona zuta deverika?
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

majstor

Mislim da sam je maznuo našima sa Dunava.  :stripii: :stripii: Je, žuta je. Prošle su godine poćele gristi u 8. mjesecu.

dravski pecaros

poslije pobjede ustao u 4 i otišo na miru sa svojim životinjama proslaviti pobjedu ..uhvatilo se malo i za ručak jedno somče 3 kg ....  :hi: