Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 9 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

naradi i natrča se ti pecajući

silure

I ja bio malo na vodi, bas se ljepo riba razbudila s ovim porastom i suncanim vremenom

majstor

Citat: pajdo77  u Listopad 15, 2019, 09:45:15
naradi i natrča se ti pecajući
To mi je dio oporavka poslije infarkta.  :stripii: :stripii: Ako hodam po ulici svi me hoće voziti, pa onda stanu one mlade pa i one hoće... Ma moram pobjeći na vodu da ih se riješim.  :uf: :baba: :smjeh:

pajdo77

Pa kad je tako nezgodno na tom terenu stavi neka zvonca ili signalizatore da čuješ kada počne pecati. Mislim,šteta da t odlazi riba. I da ju poslije pustiš poanta je u tomu da ju nadmudriš i privučeš u meredov. U tomu je u konačnici draž ribolova a sad jel ju nosit ili puštati to od svakog od nas zavisi. :hi:. Ja bi zaradlovo štapove žicom za drvo  :stripii:

Jožef1

Štuku uvijek pecam na senk, zategnem silk i štuka se sama upeca, skoro uvijek  :ok: e sada,kako veli pajdo ima ima tu istine  :takoje: kako ćeš štap osigurati .... :icon_scratch:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

majstor

Ma ja sam pored štapova samo na vodi. Gluh sam i ne vrijedi jel otpušta a ne.napinje flaks. Vidim potez ali trebam minut.

Jožef1

Citat: majstor  u Listopad 15, 2019, 11:40:05
Ma ja sam pored štapova samo na vodi. Gluh sam i ne vrijedi jel otpušta a ne.napinje tlaka. Vidim potez ali trebam minut.
Oprosti, ne razumijem: otpušta a ne nepinje tlaka....? Sve je to OK da si samo pored štapa na vodi tj., kada si u čamcu. Vidi, ja pecam sa obale, štap/štapove s kojima pecam štuku odnesem ako je moguće na nekuh 15-20m od mjesta gdje pecam sa feederom, jer tu su uvijek neka događanja i ajmo nazvati - galama. Prvo- nikada ne pecam štuku sa trokukom , to sam ja, već uzimam jake šaranske udice malo dužeg vrata ali oble 3/0 - 4/0, u nejvećem slučaju dođem kod štapova silk je odpušten ili štuka pumpa vrh štapa, a štapovi su u nosaču iz kojih će bilo koja riba (sada ne mislim na soma) teško izvući štap - koji ponekad i osiguram. sada će se neki i nasmijati, stavim veliku kopču na držača rolne ali je ne kačim na ručku rolne (koji kasnije skidam-već po potrebi) koji prikopčam sa gumenim zatezačima oko bilo čega u blizini da ne bi riba odvukla štap i rolnu. Ne mogu niti ja sa ovom mojom nogom trčati do štapa  :uf: A iz prakse znam, da kud i kako upecam više štuka ako je pecam od mjesta mojih glasnih događanja na vodi. Nekada pecam sa šaranskim štapom ali najviše preferiram spinn štap B akcije -bolje se kači štuka. E sad, tako ja radim... :dontknow:

silure

Ajde da se izjadam malo..1. Odem pecat udarim elisu i ostetim, 2 izlazak.. nakon par dana odem i opet udarim elisu u panj i proklize mi ajde kupio novu 1200kn,3. Izlazak, opet odem pecat opet je udarim ali sve ok, 4 puta izađem naletim na plutajuci plasticni objekat ne znam sta je odbijem sondu, popravim i opet na pecanje opet je odbijem.. Danas izađoh 6-i puta i brzinom oko 50kmh zaletim se na val broda, to me smiruje kad sam ljut onda se izdivljam i sta se desi?nasadim se na panj na kojeg sam zaboravio i probijem pod.. Voda curi u kabinu, pa hebem ti sve vozim camce godinama nikada nisam toliko puta napravio sranje, znaci uzas, moram ici vadit camac nasukao ga u plivak kod veza... Znaci moja sezona je zavrsila, osjecan se tuzno

maverick

A to su takvi dani...nema tu pomoci....nije gotova sezona...zavaris pod i gas dalje... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

@silure, lepo se nasmejah tvojoj muci.. sećajući se mojih...

Izgleda da nam je sudjeno da nekako razbijemo maler.

:occasion14: :hi:

silure

A prije ovih pehova tako mi ljepo sve islo heh.. Ma nema veze ne vrijedi ce zivcirat, vadim ga van i idem sanirati stetu.. Ali kud bas sad jbg..

majstor

Svakodnevni presing, pa žurba, pa živci, pa kvarovi i štete. Mene je pustilo. Zbog bolesti imam sve vreme svijeta, nema strke i panike.
Samo polako. Poslije kiše dolazi sunce. Popravit ćeš ti to i loviti za par dana.  :takoje:  :hi:

Jožef1

Citat: silure  u Listopad 15, 2019, 20:12:12
Ajde da se izjadam malo..1. Odem pecat udarim elisu i ostetim, 2 izlazak.. nakon par dana odem i opet udarim elisu u panj i proklize mi ajde kupio novu 1200kn,3. Izlazak, opet odem pecat opet je udarim ali sve ok, 4 puta izađem naletim na plutajuci plasticni objekat ne znam sta je odbijem sondu, popravim i opet na pecanje opet je odbijem.. Danas izađoh 6-i puta i brzinom oko 50kmh zaletim se na val broda, to me smiruje kad sam ljut onda se izdivljam i sta se desi?nasadim se na panj na kojeg sam zaboravio i probijem pod.. Voda curi u kabinu, pa hebem ti sve vozim camce godinama nikada nisam toliko puta napravio sranje, znaci uzas, moram ici vadit camac nasukao ga u plivak kod veza... Znaci moja sezona je zavrsila, osjecan se tuzno
Ti si momak od akcije :icon_thumright: To kad krene  :uf: sanirat ćeš ti to  :icon_thumright: Još će silure i ove godine seći valove Dunava, samo malo opreznije  :takoje: Samo se ti izjadaj, olakšaj dušu, vidiš koliko dobrih dječki ima  :dontknow:  :icon_scratch:

pajdo77

Jutros isplaniran ribolov smuđa na muvanje,reko možda se tu nađem. Prije toga moram nahvatat kedera i tako ja krenem. Nosi crve,hranu za primamu,meredov,ruksak,par punih kesa starog kruha za patke,gorivo,ljevak..ma čudo. Dovučem se do Drave već pomalo uspuhan,sad sve to rasporedi po čamcu. Ajd gotovo al neki vrag mi još fali. Mudrujem ja i upali se lampica. Pajdo zaboravio blinker-štap u kolnom ulazu  :uf:. Ajd natrag po štap,ko nema u glavi ima u nogama. Popodne pošto smuđ neće 15-ak dana ni pogledat kedera ja se poluautomatski preorijentiram na mrenu. Ovaj put ponesem štapove i sve,dođem na mjesto a nisam ponio nikakve dokumente,ni od čamca,ni osobne  :uf:. Ako ovi znanstvenici ne požure sa pronalaskom lijeka za Ajzehamera ode Pajdo u ku*ac ako i njega negdje ne zaboravim  :stripii:

silure

A to je tako kad hoce hoce.. Cudim se da stuka nije nesto aktivna