commander 18 sport

Autor Darko, Prosinac 21, 2012, 20:23:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gremlin

Puca plastika kad se one sirotinjske plastične bitvice i rukohvati fušerski šrafe samorezcima direktno u plastiku...

Primera radi, na mom Aqualux-u sve je ušrafljeno (bitve, rukohvati) mašinskim inox štafovima sa inoc podloškama i samokočivim maticama pre spajanja dva dela čamca.

Za svaku bitvu mogu da dignem ceo čamac.

:takoje:

smudjoslav

Znaci aqua lux je dobar camac...Eto nisu svi skrti na materijalu ...  :icon_thumright:
Manje jedite coolene pa ce manje i da krcka paluba...I ne ostavljajte kedere pa vam macke nece zapisavati coskove, samim tim cete se resiti zutila na zelkotu ... :D
Dobro je...nisam dobio crveni u vidu linka... :stripii:

Rap

Citat: maverick  u Siječanj 18, 2022, 19:34:39
...Pa koji urac da ispuca gelcoat...Meni to nije normalno ili bar nam to nije bilo normalno proteklih godina. Meni osobno odgovara ...krparenja imam pa dodje i neka lova...ali i danas ljudi dignu kredit da kupe takav čamac i motor. Bar da traje dok ne otplate...Ne bih bio zadovoljan s tim da tokom prve dvije godine koristenja moram spustati kriterije i gledati u pukotine ..Nismo svi isti...kazem iz svog kuta...Mozda grijesim...ne znam
Mario,ovo je nazalost sasvim “normalno” na vecini plastikanera.Nebitno da li je 2500€ ili 100000€.
Nagledao sam se paukovih mreza i kojekavih pucanja da te glava zaboli.Ne preostaje ti nista ili da trpis ili da popravljas.
Nazalost.

maverick

Ti si tu par klasa u nautici iznad nas pa znas iz prve ruke....ali od ovih malih plovila...ima ih podosta starijih koji ne pucaju...A sta cu ...popravljam i ne zalim se  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Gledajuci napredak u jacini motora moguce je da pridonosi i on.Vece sile,vece brzine,udarci u valove kojih je sve vise;ima tu dosta faktora.Naravno da se mjenjaju i materijali ali i sami nacin izrade.E sad,da li trziste trazi te promjene to nisam siguran.
Danas vecina ide za brzinom,kupuju se jaci motori (na max po atestu a i preko),vise tereta se stavlja…

Gremlin

Citat: smudjoslav  u Siječanj 18, 2022, 20:41:00
Znaci aqua lux je dobar camac...Eto nisu svi skrti na materijalu ...  :icon_thumright:
Manje jedite coolene pa ce manje i da krcka paluba...I ne ostavljajte kedere pa vam macke nece zapisavati coskove, samim tim cete se resiti zutila na zelkotu ... :D
Dobro je...nisam dobio crveni u vidu linka... :stripii:

MOJ Aqualux je izrađen 2015. godine. kad se kvalitet još kako-tako poštovao, i što odavno nije slučaj sa tim brandom.

Znači MOJ Aqvualux je "dobar čamac" zato što sam ja to i tako tražio, i kontrolisao radove.

Kupio sam od svoje love pristojne alu bitve, duže rukohvate, jače uške za vezivanje napred i pozadi, inox mašinske šrafove, napravio, izbušio i napasaovao inox podloške.

To sve mi nije odbijeno od cene što je "uštedeo" kompletnu opremu, niti mi je te delove dao, pa da ih prodam ili  drugarski poklonim nekom ko nema.

Takođe, pošto sam u klasi 100+ kg tražio sam JEDNO dodatno ojačanje na prednjem poklopcu i nosač za predfilter ( parče drveta ulaminirano u zadnji box) - i to je uredno dodato na cenu.

Zamerki ima, na prvom mestu antialgin koji je proizvođač uredno naplatio dodatnih 150 Eura i koji se se OLJUŠTIO (ne isprao) posle manje od mesec dana - a glavna zamerka je ponašanje i nepoštovanje kupca koji je uredno platio sve što je dogovoreno u roku, a pre preuzimanja čamca.

Kad sam prijavio reklamacijiu, prestao je da mi se javlja na telefon, pokušao sam sa tržišnom inspekcijom i shvatio da od toga nema ništa osim da ga tužim sudu.

Bezobrazluk i nepoštovanje level pro.

Uradio sam antialgin ponovo, sami ja i drugar, i o svom trošku ali po PS-u - i držao je 2,5 skoro 3 godine do sledećeg farbanja.

Kulen jedem umereno, hvala na pitanju, a mačaka nemamo na marini tako da nije do zapišavanja - još uvek uspevam da prebacim preko boka u vodu.

Od crvenog kartona moš te spase samo burek kod "Stankovskog" kad dođem u tvoj atar.

:hi:

Gremlin

Citat: maverick  u Siječanj 18, 2022, 22:28:49
Ti si tu par klasa u nautici iznad nas pa znas iz prve ruke....ali od ovih malih plovila...ima ih podosta starijih koji ne pucaju...A sta cu ...popravljam i ne zalim se  :uf:

I mene čudi kako stariji čamci ne pucaju...danas nove tehnologije, materijali, avioni, kamioni, kompjuterski nacrti...

Nema veza jel Dunas iz 1995. od 900 maraka, ili neki skupi Američki Glastron, Bayliner...

Engleski Shetland od mog druga sa marine, ma nigde ništa, ni pukotina, ni osmoza, a star je 30+ godina.

Takođe, po Savi se mota jedan crveni "Microplus", proizvod čuvene  engleske Chrisidon marine koga se sećam iz detinjstva, a koji bi mogao biti 1980. godište ili stariji.

Plus gomila skandinavskih "Saga" u raznim varijantama...

I ostale misterije nautike...

:sha:

miha

zašto puca ....pa štedi na materijalu ....u razgovoru sa tzv . majstorom Ðoletom sam je priznao kako ga je prije 5 godina posjetio jedan stručnjak iz te branše ( izrada plastičnih plovila ) i rekao mu da je lud čovijek jer  radi protiv sebe  .....zato je Tajmen od prije 10 godina bolji nego i jedan koji sad izađe iz šupe...

šajzika

Audentes fortuna iuvat

Gremlin

Ušteda je možda mala ako se računa po jednom čamcu, ali ako se godišnje napravi 100+ čamaca nakupi se...

Kao ono kad je pitao Muja Fatu "kako je zaradila baš 202 dolara od kurvanja sa UNPROFOR-om", a ona odgovorila "dva po dva".

:stripii:

maverick

Citat: šajzika  u Siječanj 19, 2022, 09:58:48
Koliko je ta ušteda?
Niie usteda kako tu spominjemo u par kg smole. Vec se kompletan materijal kupuje od losijeg proizvodjaca. Ono necu kupiti Hempel vec nesto puno jeftinije. Jedan od proizvodjaca kaze da su razlike preko 30 posto ...isplati se. Mada , mnogi to vec znaju ali da napomenem. Recimo gelcoat puca kad je jeftin i kad je predebel sloj...camci koji pustaju u garanciji jefnostavno na nekim mjestima nisu lamelirani...fali par slojeva...nije nuzno da je usteda , vec brzina i preskocilo se. Ustvari zelim reci da uz nekvalitetne i jeftinije materijale jos je tu dodana i nestrucnost...zurba...jbg...i finalni proizvod je takav kakav jeste
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Citat: Gremlin  u Siječanj 19, 2022, 10:14:11
Ušteda je možda mala ako se računa po jednom čamcu, ali ako se godišnje napravi 100+ čamaca nakupi se...

Kao ono kad je pitao Muja Fatu "kako je zaradila baš 202 dolara od kurvanja sa UNPROFOR-om", a ona odgovorila "dva po dva".

:stripii:
Nije mi jasno. Ipak sam ja priprosti vozac i ne znam matematiku i ekonomiju .

Meni je vise pitanje ovako tko ce kupiti 100+ ako ne valja proizvod

Ako su camci kvalitetni i idu, zasto bi si proizvođač dopustio da opadne kvalitet samim tim i prodaja?

Ok alav, pohlepan i jos kojekakvi ruzni pridjevi ali dugoročno on unisti svoj brend i ne prodaje nista nikome.

Ovdje cu malo spomenut i alu bela koji svojim pristupom i kvalitetom  dogovori xy čamaca po nekoj puno višoj cjeni od nekog plastikanera (znam da je alu skup itd  itd)
Kod tog kempija cekaju camac 6mj, ne cujem da se neko žali na zavrsni proizvod i svi cekaju. Da ne kazem da jedan taj alu kosta kao 2 solidna plasticna.

Zasto  mislite da đole , vlada, mirko, janko zeli upropastit svoj brend ne kvalitetom kad moze kvalitetan i dobar camac prodat.

Svi oni zive od prodaje camaca (vecinom), ko nema prodaje nema ni profita.

Jel nije realnije podici cijenu koju ce ljudi platit za dobar proizvod neg imat 100 eur ustede na kvaliteti i prodavat govno
Audentes fortuna iuvat

miha

zašto večina majstora ima takvu praksu ...na početku karijere sve fino ....a kasnije bahačenje ...podcjenjivanje ....pohlepa ....itd ... rijetki su ti koji imaju iste kriterije sa početka svoje karijere i nakon 10 godina rada ... :hi: ....

Mornar Popaj

Živimo u takvom vremenu, da je sve oko nas prevara, ušteda, i prodavnje muda pod bubrege. Tako i Rimac Automobili godinama pričaju priču kako su prodali sve aute, kako svake godine 150 kupaca čeka u redu za njihove automobile, a surova istina je da još nikome nisu prodali nijedan.
I da stvar bude tragičnija, auto nemože proći homologaciju, znači ne može se registrirati. I za to će dobiti milijardu i petsto milijuna kuna poticaja.
A ljudi nek žive po šumama i gorama.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

SMT

Otplovišmo mi u nekom čudnom pravcu…

Mi ćemo oterati od pomisli svakog potencijalnog kupca plastičnog čamca, ma kako se on zvao… Posto smo utvrdili da je alu camac bolji od plastikanera, sto i nije neka vest i svi je znamo,  evo jedan ne mnogo star video Comandera, tj kako izgleda kao nov i na suvome…

I evo neki snimak u vožnji malo stariji… Šta znam, ponašanje čamca, onako…No dobro, momci su veseli i pozitiva su… Ne sekiraju se hoće dobiti vodu :stripii: