Yamaha 30 vs Tohatsu 30

Autor maverick, Studeni 22, 2015, 12:15:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rap

Znači u slučaju e teca samo original komande!?

šajzika

Hahahaahaaha dada ja i novi motor.
Meni kad polovni daju ja pitam jel moze na 84rate.
A nadalje borna i marko visoko kotiraju kod mene. Sta cu kad sam papak :)
Nego.  Kolko mislis da je forumasa probalo jedan i ddugi motor ??
Dok sam ne probas neces znat
Audentes fortuna iuvat

Rap

Puno love da bi se "samo" testiralo  :dontknow:

šajzika

Realno mislim da je promasio s pitanjem. Al ajd on je moj dobar prijatelj pa ga necu brisat
Audentes fortuna iuvat

Rap

Nisu u pitanju rate koliko slatki problem  :toothy9:

šajzika

Tesko je to jer ovo nije nauticki forum. Rjetko tko ima prilike probat jer to nisu svakodnevne stvari.
Samo u tom je fora :stripii:
Audentes fortuna iuvat

maverick

A uvijek netko ima neko misljenje koje valja saslusati...mozda nisu svi probali ali su culi su nesto od nekog...inace nisam fan ni jednog branda...odlucio sam i pojavila se potreba za novim motorom...pa je za sad odluka suzena na ova dva
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Jedino me toliko velika razlika u tezini jako cudi ??
Audentes fortuna iuvat

maverick

Noviteta u odnosu na yamahu ima dosta. Osim manje kubikaze...prijenosnog omjera te izmjene kruz brzine automatskim pritiskom na kljuc tu je i tih 20 kg....koji na nasim relativno laganim camcima bi trebali doci do izrazaja

šajzika

To onda zvuci jako dobro.
Jedino sto osobno nisam pobornik smanjenja kubikaze.
Znas kak to ide . Manje kubika ista snaga skracnje zivota al sta ja znam :stripii?
Audentes fortuna iuvat

maverick

To je vise manje prica kod karburatorskih motora i sam znas da su motori od 5 litara zapremine sasvim normalna pojava. Danas napredkom tehnologije i uvodjenjem eloktronike...direktnog ubrizgavanja kubici su ostali samo segment koji trosi gorivo. Mada ja to gledam iz kuta da smo se 99 posto odlucili za tohatsu pa sam mozda i malo pristran.

Marko_Os

Pozdrav svima! Spomenut sam u postovima (Marko)  na ovoj temi pa računam da se ne trebam detaljno predstavljati, neka me netko ispravi ako griješim.

Vezano uz odabir motora, mislim da između renomiranih marki čovjek ne može pogriješiti, možemo se samo potruditi da odaberemo prikladniji motor za određeni čamac (uz naravno faktore kao što su cijena, garancija, podrška itd.). Moja filozofija za korita koja nisu izrazito brza je da pažnju treba posvetiti prijenosu i ići na što veći omjer budući da će to omogućiti višlje okretaje a u nekim slučajevima i mogućnost odabira veće elise što rezultira smanjenom potrošnjom na cruise brzini (tj. postizanje cruise brzine na manjem rpm-u). Ne treba ni pretjerati sa veličinom elise, da se razumijemo. Konkretno Yamahu ne poznajem puno a rijetki su imali prilike probati novi Tohatsu MFS30 (C model) budući se radi o novom modelu. Međutim, osim prijenosa (tj. pogona) nije su puno promijenio. Vidim da se na puno stranica nalazi podatak o prijenosu koji nije točan: stari prijenos je 1.92:1 a novi 2.17:1. Uglavnom se svi proizvođači okreću povećavanju omjera prijenosa, Yamaha je to rezervirala za High Trust liniju.

Vezano uz E-Tec i komande, prerada ne uzrokuje povećanje potrošnje goriva. TPS (Throttle Position Senzor) se nalazi na samom motoru a ne na ručici tako da to ne može biti uzrok povećane potrošnje. To je sustav koji računalu daje podatak o poziciji gasa. Sama ručka ima senzor za blokadu starta u brzini koja se odvija digitalno pa je stoga nije moguće napraviti sa zamjenskim komandama, sve ostalo radi ok. U svakom slučaju poanta je da je povoljnije u startu uzeti motor sa komandom a i sigurnije radi blokade stara u brzini.

Siguran sam da nisam pomogao ali sam probao.

maverick

Naravno da si pomogao... :thumbsup: samo mi se ucinilo da smo razgovarali o borninoj 25 tici sto je naknadno prebacena na komande pa ima vecu potrosnju zbog neorginalnih komandi..sto se cite tohatsu dobili smo informaciju da mozemo birati prijenosnibomjerv :sha: sad koliko je tocno...neznam jer ima jako malo podataka na netu...od starog se se razlikuje u softweru...ac pumpi...i toj prici s izmjenom obrtaja za panulanje na samom start kljucu...e sad je nije....isto nisam osobno vidio

Batica

Neznam da li je pisano i da li je poznato ali Tohatsu proizvodi blok motora i jos dosta delova za Yamahu i Hondu. Sto se samog kvaliteta izrade tice jednaki su, mozda je Tohatsu bolji jer se ceo radi u Japanu