Mercury

Autor toktiz, Studeni 17, 2012, 11:24:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

peugeot

imam pitanje taj motor mercury dali ne to noviji motor FSI 20 ks ili stari tip motora

maverick

mislim s karburatorima
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Citat: maverick  u Prosinac 02, 2012, 17:26:38
da debelo ispod 4 litre ali ne vozi se u full gasu...po mojoj procjeni sitno preko tri  :thumbsup:

Možda je ovo ključno, plovan čamac na 2/3 gasa, to je 4L.  :notworthy:

maverick

Čamac je Neva, slican kao od rj..isti proizvodjac
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

Da čamac je plovan, bolji i plovniji od RJ-ovog. Motor je novi, vozi se na tri četvrtine gasa. Bio je na servisu. Možda je majstor nešto prčkao (npr. "štelovao gefuktnu na cinculatoru)? Pitao ga danas za potrošnju i objasnio mu način vožnje, opterećenje, brzinu, put, vodostaj. Samo se smije i kaže vozi i ne sekiraj se. Kaže da ga je i RJ radi potrošnje zvao da mu je to "drago" (bila je nedjelja). Čuva tajnu samo za sebe (takav zahvat još nikome nije radio). Izgleda da je Brsta (tako ga zovu) odličan majstor.
Kod njega na servisu i zimskom snu je i moj Tajmen 525 (star 1 godinu-prvi čamac koji ima oznaku Hrvatskog registra brodova) i Tohatsu 25 KS star 3 godine sa cca 25 sati rada. Obečao je i njega "poštelat". O tome ću pisati i poslikati na proljeće.

maverick

Mislim da je ovo presudno  :icon_biggrin: :icon_biggrin:  Da čamac je plovan, bolji i plovniji od RJ-ovog

peugeot

samo majstora Brstila i ostale majstore u Osijeku nemojte previše hvaliti

Retfalački mačak

Majstor je naveden u kontekstu, svaka čast i ostalima. Nije namjera hvaljenje i pljuvanje po majstorima.

peugeot

samo sam reko netreba ih previše hvaliti jer koga previše hvališ uobrazise a ovi naši u Osijeku  hmmmmmmm

maverick

Jura nije novi stari tip...koncepcijski se ide na direktno ubrizgavanje...sto u svakom slucaju nije samo bit manje potrosnje...i snaga se tu mijesa..i drukciji rad motora i stosta...neki pogode isprve a neki iz nekoliko pokusaja

maverick

a cuj, nije ti djabe...ima nas dosta kojim nije sve jasno....honda je razvila jedan nacin koji je u nekim segmentima dobar a u nekim odlican...inace bez obzira sto razlika u potrosnji postoji...i u korist je ovog mercurija...on ipek ne bi bio moj izbor...iz cistog razloga zato sto ga ne poznam dovoljno i trebace koja godina da se istestira i vidi kako ce to sve klapati u nasim rezimima voznje...

a ponekad jednostavno kombinacija motor camac se poklopi i funkcionira najekonomicnije sto se moze ...

TonyC

Mislim da bi Mačak trebao ustupit motor na "test" , recimo na Maverickov čamac ( aluminijski ) pa da vidimo , zašto na Marijev , zato što smo na njemu najviše motora isprobali , i tu bi istina izašla na sunce !
Tek bi onda povjerovao u super malu potrošnju , štelanje i naprednu tehnologiju izrade  ......  :glasses9:

Retfalački mačak

Mario se uvjerio u potrošnju. Bio je prisutan nekoliko puta. I RJ se uvjerio i on je bio prisutan nekoliko puta. :icon_salut:

peugeot

ajde još jedno napiši te več jednom koji je to motor znaći dali je FSI ili klasični sa karburatorom i zanima me koje je gosište

Retfalački mačak

Motor je sa karburatorom, ima elektro pokretač, sve komande na ručici, godište 2012.