Mercury

Autor toktiz, Studeni 17, 2012, 11:24:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Mislim da je on više lik da nazoveš i pitaš....gospođa se bavi  naruđbom dijelova pa mozda da pokusas tako ili lijepljenje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dxdandy

Pozdrav svima !

trazim savijet ili pomoc u maloj skoli servisa. Pred neki dan sam pisao na forumu da trazim mali motor i evo dosao sam do jednoga. Uzeo od frendovog poznanika koji i nije planirao prodaju ali eto na kraju ipak prodao. Ponovio se Marinera ( Mercury ) 5ks 4t duga noga. Dolje prilazem sliku da se vidi koji je tocno model.
E sada mene zanima oko servisa kojeg bih htio napraviti iako bivsi vlasnik kaze da nije potreban, ja sebe zelim rijesiti da sam miran da je na motoru sve ok. Jel imate nekog pouzdanog i dobrog servisera pa da mu ostavim motor da se poigra sa njim i odradi sto je potrebno ako je potrebno. Ovo mi je prvi 4t u vlasnistvu pa nemam ni predodzbu koliko uopce takvi servisu kostaju, cisto da imam neku orijentaciju.

Najvise bih bio zahvalan kad bi netko od vas kolega sa foruma htio odradite mi servis tako ili da dodje do mene, sve mi to odradi i pokaze mi sto trebam paziti i kako sam napraviti...( tipa izmjena ulja, jednog-drugog, impeler i sl. ako je potrebno ) ili da ja dodjem kod vas vi ti napravite, ja sve gledam kako se radi da znam za ubuduce i poslje toga odemo na rucak da pocastim i zahvalim se i platim sto treba usluge za rad na motoru ?

Hvala i LP !

https://postimg.cc/JDj6RZ1F

Edit:

zaboravih pitati. Dali kod ovih 4t motora ima kakve veze kako se transportira motor. Znaci hocu ga ubaciti u prtljažnik. Na koju ga stranu smijem polegnuti ili je tako svejedno. Tipa bicno pa na rucku gasa ili na suprotnu strane od rucke ili opet pak na stranu od svjecice ili na rucku na kojoj se nosi ? THX !!!

dxdandy

Ajde ljudi pomagajte. Preporucite mi dobrog i postenog servisera za motor. Koji zna sta radi. Ili ako ima tko volje pokazati mi postupak kako se radi osnovni servis bas da ne prckam sam ili jos gore ucim sam sa youtubea. Uvijek ima negdje neka caka i ako to preskocis moze biti neko sranje. ( Osijek, Vukovar, Djakovo, Zupanja ili Vinkovci )...sva ova mjesta mi odgovaraju samo da je majstor dobar...

Hvala puno!

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

maverick

Začetnik teme se ponovio...dunas i merc 20..max speed 46 :occasion14:

dravskispiner

Čestitam..bio bi red to i zaliti.. :clap2:
Čisto da merc ne zariba.... :stripii:
Teci Dravo, Savo teci, niti Dunav silu gubi...

maverick

Sad je lista podugačka...ako nas ne zaključaju s ovim covid uredbama valjda cemo to zaliti kako spada , mada čekamo i Juru da se ponovi...cisto da ga ne preskočimo kad se plaća  :stripii:

alex7777

Citat: maverick  u Listopad 21, 2020, 17:50:08
Začetnik teme se ponovio...dunas i merc 20..max speed 46 :occasion14:

a brate svi ste nedoreceni koji SPEED 46 nizvodu ili uzvodno  :icon_scratch:

maverick

Mi uvijek navodimo najvecu postignutu brzinu a to je naravno nizvodno...kad bi isao toliko uz vodu...pa hebote isao bi 53-4 niz vodu a onda mu je za ovo korito malo i 30 ks  :stripii: Šalu na stranu...motor je jako lijep, ova ručka je bas izvedena masivno na foru vecih motora s izrazenim mjenjacem....Postavljena je po sredini motora i imas mogucnost pomicanja po stupnjevima u lijevu i desnu stranu....Svaki detalj je fino i uglađeno odrađen, jako lijepo reagira na gas i za čamac s kontra švancom kao sto je ovaj dunas brzina je vise nego odlična, mada nije kupljen za utrku vec za pecanje.... :clap2:

Rap

Cestitam na kupovini!

alex7777

Citat: maverick  u Listopad 21, 2020, 19:54:26
Mi uvijek navodimo najvecu postignutu brzinu a to je naravno nizvodno...kad bi isao toliko uz vodu...pa hebote isao bi 53-4 niz vodu a onda mu je za ovo korito malo i 30 ks  :stripii: Šalu na stranu...motor je jako lijep, ova ručka je bas izvedena masivno na foru vecih motora s izrazenim mjenjacem....Postavljena je po sredini motora i imas mogucnost pomicanja po stupnjevima u lijevu i desnu stranu....Svaki detalj je fino i uglađeno odrađen, jako lijepo reagira na gas i za čamac s kontra švancom kao sto je ovaj dunas brzina je vise nego odlična, mada nije kupljen za utrku vec za pecanje.... :clap2:
e onda kad metim 12P elisu moze utrka al nevozim ja nego neko sa cca 100kg mozes i ti Maw  :stripii: :uf:

maverick

Moze trka ali neka vozi svaki vlasnik svoj čamac.... :stripii: A poslije ti kuhaš fish o toktizovom trosku...ipak je on kupio motor  :clap2:

alex7777

Citat: maverick  u Listopad 21, 2020, 20:34:13
Moze trka ali neka vozi svaki vlasnik svoj čamac.... :stripii: A poslije ti kuhaš fish o toktizovom trosku...ipak je on kupio motor  :clap2:
cekaj da skinem cca 50kg onda je fer i posteno  :uf: :stripii: :pirate:

alex7777

Citat: alex7777  u Listopad 21, 2020, 20:45:00
Citat: maverick  u Listopad 21, 2020, 20:34:13
cekaj da skinem cca 50kg onda je fer i posteno  :uf: :stripii: :pirate:
A za fis nikad nije probem  :no: :jede: