Role za soma na postavu

Autor kawasaki, Prosinac 22, 2015, 18:39:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

kawasaki

ima sad na ebaju za 900 kn cca kom  :ok:

kazem samo mi cudno da joj za kocnicu pisu tako malo  :sha:
Brzi od Bolena.

Mornar Popaj

Pa da, kao da ćeš vadit somove od 800 kg pa ti je ko fol slaba kočnica. Amer ju napravio za morske beštije, a da tebi neće biti dobra za debele i trome somove od 30 kg sa Borovika.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

joker

Citat: ĆIĆOK  u Prosinac 24, 2015, 12:20:04
Sve pet dečki ja imam pen 704 z dvije za soma!Dajte mišljenje. :sha:

vidio si sam i osjetio a bogme i ja da je rola perfektno odradila sominu od proljetos i sta ti vise treba mislim jel ti treba jaca?
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

kawasaki

Citat: Mornar Popaj  u Prosinac 24, 2015, 19:47:18
Pa da, kao da ćeš vadit somove od 800 kg pa ti je ko fol slaba kočnica. Amer ju napravio za morske beštije, a da tebi neće biti dobra za debele i trome somove od 30 kg sa Borovika.
nekazem da nece vadit, ali recimo desilo mi se na Savi slamerica 360 zategnuta do kraja i som mi vuce i dalje i rola se pusi na sve strane. Pod mostom u Samcu..jos jaka struja.. kuzis.

Ako Shimano i Daiwa stavlja kocnice 15-20 pa i vise kg snage za sarane i somove ne kuzim zasto je Pen u SSM isao cak sa slabijom nego u Slamer koja je slaba.

a to da su tromi somovi od 30 i vise kg kg  :uf: :uf: si ti vidio taj griz ili drilo kad takvu bestiju  :uf:

Nekazem da nije kvalitetna vec samo da je slaba.  :hi:

Brzi od Bolena.

Mornar Popaj

Citat: kawasaki  u Prosinac 25, 2015, 13:02:00
nekazem da nece vadit, ali recimo desilo mi se na Savi slamerica 360 zategnuta do kraja i som mi vuce i dalje i rola se pusi na sve strane.

:stripii: jesi ju uspio ugasiti ? Mislim jel se zapalila ili nešto slično  :rofl2:
KOlega najbolje ti sebi nabavi multiplikator za tune, nikad se nezna šta može da naleti hehe  :occasion14:
A da priča ne ode u krivom smjeru, nema tog soma sa kojim na kraj ne može izaći slammerica 460 pa nadalje ili tek spinfisheri ssm 650 pa nadalje.
Lovili su se somovi puno prije, i sa puno slabijim kočnicama na rolama, i to veliki riječni somovi, a te role se koriste i dan danas.

P.S. Pitaj Stepu sa kakvom rolom je izvadio soma od 50 kg na Duunavu ?
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Stepa

Stepa je bio sa čamcem što mjenja stvar iz osnve  :takoje:
Lovio sam ih sa 360-tkom do 30 kg i sve iz camca,jednom sam pecao šarana iz dosade bacim jig i udarac soma rođo ode špula dok trepnes cim zategnes rolu scenarij je samo jedan  :hi:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Slaven

I onda je svizac zamotao cokoladu :stripii:

joker

kawasaki ja neznam sta bi ti htio evo Cicok ti je stavio sliku role sa kojom je proljetos izvadio soma od 76kg rola odradila sve perfektno ja bio prisutan kad ga je vadio.a dzabe ti kocnica stegnes do kraja i odes skupa sa stapom jedino da se vezes za drvo.sa obale sam imao par somova na dubinku ma kad on ode 50m od tebe ti njega neces vise vratiti niti izvaditi dzabe ti sve nest ces strgati.nije neki zlonamjerni post

rj

mislim da ta Z ima pužni prenos  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kawasaki

ja sam odabrao sada Penn slammer 760  :hi:

do sada sam imao Daiwe Opus bull

E vidis npr velika je razlika od ribolova soma do ribolova soma

ti sad kazes da ako ode na 50 m da mu nema nazad. a mi ga lovimo cesto puta na 150-170 m od obale.

na zadnjoj somijadi ni jedan som nije dosao na daljinama ispod sto metara i sad ti to odradi s rolom koja neprima 200 m jake spage..ma mos se slikat..  :ok:
kuzis sad koju ti opremu moras imat da ga vuces. stap ako nema 200+ grama nema funkciju...

:hi:

na Boroviku je najbolja rola za te situacije Spinfisher 1050 ali ja ga necu jer ima 1,1 kg sa spagom.

Ima barem 30 takih rola i sve putem grupne kupnje po 95€ iz Slo  :ok:
Brzi od Bolena.

joker

Citat: rj  u Prosinac 25, 2015, 18:37:19
mislim da ta Z ima pužni prenos  :icon_scratch:
Rj to nebi znao znam samo da tu z rolu po specifikacijama da je za spin

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

joker

kawa jbg ja nisam napisao da je cicok ulovio soma na bari kao i ko sto vi pecate na boroviku.a za ovo sto sam mislio o 50m sam mislio na dravu tj tekucu vodu.bez camca da ga pratis nejde van ili zamota dole ili samo odmotava a ti drzi i moli da stane,imao sam licno tih kako ih mi zovemo "mađarci"stisne i ode pravac preko.kuzis sta hocu reci.a ove spinfisher 1050 je bome komad role ima ju simic na godzili i imas to sta drzati al kad pogledas nije to spin vec stacionirka jbg kad dode brko stisnes zube i zamaras bez obzira na tezinu pribora

kawasaki

ma kuzimo se mi svi uglavnom  :hi:

naravno spin i postava su isto velika razlika...

osobno kod spina smo primoreni puno riskirati  :hi:

:hi:
Brzi od Bolena.

šajzika

Ajde kawa kad vec imas toliko iskustvo
Jel mozes usporediti ribolov soma na rjeci i na jezeru ?

Na jezeru ga nisam lovio , a na rjeci imam neke sitnije ulove od par kg.
Opet i ti manji komadi u struji koriste sve da te 'zahebu'
Ajd cist da usporedis posto znam da ides na obje vode :hi:
Audentes fortuna iuvat