Role za soma na postavu

Autor kawasaki, Prosinac 22, 2015, 18:39:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

To je situacija sto riba sto drukcijih iskustava...ja sam valjda jedan od onih kojih nemaju srece s somovima, ali isto tako najcesce ih dobijem kad se namjeste na smudjev teritorij i naletim ja s nekim čačkalicama od stapova. No limit pribor za soma...pa ne znam ako uzmes da ima grdosija 100 plus kg i ako cekas da i takav dodje onda ni pribor za tune nije tako loš...mene mrzi toliko opreme da furam ali sto puta mi je bas tako nesto falilo...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

penn role sam imao 90-tih godina samo mislim da su bile ss modeli teško ih je bilo za nabavit i bile su dosta skupe ja osobno sa njima nisam bio zadovoljan katastrofa od namatanja a i kočnica nije bila nešto posebno pa sam ih se brzo riješio

Mornar Popaj

Meni je uvijek bilo zanimljivo to što modernim šaranašima riba uvijek grize na 150-200 m od obale. A sad su eto i somovi počeli slijediti taj šaranaški trend.
Nadam se da u jednadžbi ne postoji osoba koja slučajno izrađuje brodiće za razvlačanje teških somovskih sistema, inače je to običan " deja vu "
Odnosno, prebacili se šaranaši u somdžije ali nastavili po starom.
P.S. inače, postoje odlične bojle za soma, pa možete hraniti malo bliže obali. Nema potrebe pecati 200m od obale  :occasion14:

A meni je uvijek zanimljivo kad nemas sto pametno napisati nastupas s nekom dozom provokacije i podcjenjivanja, ovo je prijateljsko mjesto gdje razmjenjujemo iskustva a ne opravdavamo se za potrosen novac ako je pribor u pitanju
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

kawasaki

:stripii: :stripii: :stripii: :uf:

jel netko probao provrtiti ovu novu Daiwu koja je dosla u Kapitalac Valpovo?   :ok:

http://kapitalac.com/daiwa-df100a.html
Brzi od Bolena.

bb

Dam quick 550 to ti je rola za postavu:) ovo malo smiješno izgleda

kawasaki

Izgleda smjesno pa me bas interesira sta je to Daiwi trebalo ako je kvalitet kao i izgled. a opet mozda i nije tak losa..tko zna.  :hi:

Brzi od Bolena.

kawasaki

Citat: šajzika  u Prosinac 25, 2015, 19:58:46
Ajde kawa kad vec imas toliko iskustvo
Jel mozes usporediti ribolov soma na rjeci i na jezeru ?

Na jezeru ga nisam lovio , a na rjeci imam neke sitnije ulove od par kg.
Opet i ti manji komadi u struji koriste sve da te 'zahebu'
Ajd cist da usporedis posto znam da ides na obje vode :hi:
rado bi ti odgovorio, al drug to je nemoguce u jednome postu  :ok:

ajmo se ovdje drzat rola u temi  :hi:
Brzi od Bolena.

maverick

Citat: kawasaki  u Prosinac 26, 2015, 14:02:53
Izgleda smjesno pa me bas interesira sta je to Daiwi trebalo ako je kvalitet kao i izgled. a opet mozda i nije tak losa..tko zna.  :hi:

I sad ti mene pitas sto volim shimano.... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kawasaki

Shimano je kao violina...  :ok:

I da imam dosta love drukcije bi postavio naslov teme
bilo bi Shimano rola za soma.

Brzi od Bolena.

ĆIĆOK

Mislim da je svaka mašina i svaki štap dobar ako izvuče ribu.
Svi mi "svoga konja hvalimo" i donekle smo u pravu samo sada skidati slike sa neta i pisati hvalospjeve nema smisla jer onda odošmo u nedogled.
Ja samo hoću reći da je moja Penica proljetos fenomenalno odradila izvlačenje soma od 68 kg. u jezeru.
a isto tako bih rekao da je puno ljudi lovilo kapitalne ribe i sa totalno "nikakvom" opremom normalno uz malo sreće. :occasion14:

kawasaki

evo namotana spaga i uz ovu rolu to je moj izbor za ovu sezonu  :ok:

Brzi od Bolena.

davor99

US 6500 b ili DAM 5001 drugo ništa samo modni dodaci
Vodite ljubav, a ne psa

jan

Ovo su moji strojevi samo da je malo vise vremena da se ode na soma.[/URL]

[/img]

majstor

Ja soma čekam na spro 2,7 m 125-250 grama i Penn carp master.  Ležajevi kao na alternatoru. Predprošle godine rola gorila nakon brzinskog odmatanja 200 m flaksa. Ode u naveču struju i nakon par minuta pat pozicije - pozdrav iz Rovinja.

nele01

Daiwa BG 90 uparena sa Spro triple XXX 3.2 m 150-300. Imam 2 masine i 2 stapa. To koristim za pecanje na zive mamce i uvek koristim otpusten dril tj.dril je podesen samo da dunav ne moze da odnese sistem. Soma uvek pustim da ponese mamac a dok drzim stap ja polako dotezem dril, a ako krene naglo onda rukom drzim spulnu dok udaram kontru.