mud motor

Autor ivan 84, Prosinac 26, 2015, 21:58:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ivan 84

dali tko koristi ovakav motor?
I tata bi sine...

maverick

Ima negdje na forumu tema i o njima...kod nas mislim da ne koristi nitko ali u svakom slucaju zanimljivo za neku kucnu izradu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

jedno vrijeme sam htio rješit pogon s tim motorom i s tim sistemom.
prednost je-cijena motora(6 ks 100-120 eu),težina,potrošnja takvog oko 1,5-2l,brzina takvog kao penta 15 ks...
nedostatci- buka,veličina sistema...
nemam veze o tom pa mi je opcija samogradnje otpala,pogotovo kad me tip iz brodogradilišta tražio 2400 kn za osovinu dužine 2 metra.
načelno mislim da se to može riješit puno jeftinije.u to vrijeme kad sam to tražio gledao sam kako to funkcionira u aziji.tamo je taj sistem kao dobar dan i svi ga koriste.
postoje neke etabilirane firme kao-kkk i sps i one izvoze u usa al u eu slabo.izmjenio sam par pisama s njima i odustao.
na kraju sam kontaktirao neke hrvate na tajlandu pokušavajući neku opciju da im stavim lovu na račun a oni to tamo kupe i pošalju. nije uspjelo i definitivno sam od toga odustao.
poslije sam vidio da netko u bjelovaru prodaje taj komplet bez motora u dvije verzije(jači-slabiji)za 2500-3500 kn. 

ivan 84

kolega i ja smo napravili jedan
evo slike

zadovoljni smo,ali idući će biti 10ph ovaj je 6.5ph:-)
I tata bi sine...

maverick

Bravo...uvijek se odusevim ljudima koji umiju sami nesto da izgrade, kad budes imao priliku napravi neki snimak  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ivan 84

ma imam al se borim da ga stavim :-)
malo nakoso al vidi se.nije pun gas.
kad bude bolji snimak stavim ga
I tata bi sine...

bb

Odlično,svaka čast!kako se vozi i kako ide u odnosu na obični motor?znam da vjerovatno troši jako malo

No

svaka čast.rado bi došao to vidjet uživo. :takoje:
ako imaš volje da mi pokažeš kako to ide dogovorit ćemo  kad i gdje.   :occasion14:

profi012

ivan 84

ovo nam je bila prva vožnja sa ovim motorom i čamcem.
kad uhvatimo vremena napravit ćemo bolji video,
na sonar izmjerit brzinu,vidjet potrošnju.
No
meni je problem jer nemam položeno,
ali ako si u prolazu navrati u oriovac
da pogledaš :bye:

I tata bi sine...

No

:hi: čut ćemo se, najaviću se i skočit do tebe da vidim. :eek:  za tjedan dva  :ok:

pajdo77

Kako prijaviti takav motor ili ga upisati u plovidbenu na primjer? Možda nekakva samogradnja pa koliko ima kilovata ili tako nešto. Ne vjerujem da su u kapetaniji viđali takvo što do sada.

ivan 84

moraš imat račun od motora kao prikaz da nije ukraden,samogradnja.
bez problema se upiše u plovidbenu ako je sve u redu.
kolega je išao i kaze bez problema sve riješio.
evo;

I tata bi sine...

pajdo77

odlično,nema puno pametovanja i papirologije :ok:

No

:hi: Ivane  84 jel funkcionira motor.Nisam stigao, al moram doć da vidim  :eek: