Hulovo, Petraš, Stari Dunav i Žuta zemlja

Autor ossa, Prosinac 24, 2012, 22:54:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Kugla

Što Pajdo kaže, i sam sam sa pokojnim ocem i kumom tamo prije 90-tih išao po par dana bili smo smješteni sa preke strane neki kanal je ulazio u Dunav ili neka mala rječica, ne sjećam se sad točno tu smo kampirali i lijepo lovili, a kad jako ugrije sunce onda na kupanje na Hulovo, na taj lijepi sprud, znalo biti jako puno ljudi, kasnije pecanje što na Hulovu, što na mjestu kampiranja, predivno je bilo.

nekinho

Kugla ako dobro kontam, taj kanal di ste pecali prekoputa ovog pijeska sa slika i je Hulovski kanal koji vodi sve do Kopackog jezera, kako je izgledao prije osobno ne znam, ali upravo na trećoj slici se dobro vidi kako danas on izgleda. Ovdje na ovom vodostaju i on je mali, niti možeš u njega ući čamcem zbog kamene pregrade, ali kad dođe voda, to je ovovremeni ribički raj. Zadnje dvije godine kolega me navukao na ta mjesta tako da me ta bolest uhvatila dobrano, nervoza me pomalo hvata, nisam bio neko vrijeme, morat će uskoro kolega paliti motor i gas za Hulovski raj....  :hi:

Kugla

Nekinho, ma ne znam više davno je to bili, al kampirali smo sa Srpske  strane a do Hulova smo se morali odvesti čamcem sad koliko daleko od samog mjesta kampiranja više se ne sjećam, ali bilo je sve skupa čista 5-ica

SMT

Evo jučerašnji pogled s vode...

Nije da se nije lutalo u životu, nekako mi ovo i ostala mesta na Dunavu postase draža od mnogih destinacija... Nešto to i sa godinama ide... Svaki slobodan trenutak koristim da bi bio ovde, dosta kilometara prelazim zbog toga, dosta trpe neke druge stvari, ali vredi, “namestim glavu” svaki put...

Sad već na Marini kad mi vide auto, česta su pitanja da li sam se preselio na Dunav... :stripii:

SMT

Kao sto sam naveo, moja fascinacija ovim terenom traje bar 25g... Dao mi je mnogo lepih ulova, dao mi je i mnogo šupljih dana, zato sam ga nazvao ćudljivim...
Evo još malo vremeplova, loše/izbledele slike i kakvo je to pecanje bilo nekada na tom terenu  :stripii:

Na slici smudj 8,5 kg upecam na Hulovu, tj preko puta s naše strane, decembar 98’, bas davno... Podseti me ova slika i na pribor koji sam tada koristio, štap abu, mašinica abu, najlon(ne struna), u to vreme HI-TEC pribor :stripii:... Slaganje najlona je bilo,” Bože ti sačuvaj”... A za kontru sam pravio prvo tri koraka unazad koliko se najlon istezao :stripii:.. U to vreme samo obalsko pecanje.

Idem stalno na taj teren, nekada ni ne zabacim, stanem uvek makar da pogledam... Ima neki X faktor...

Vidim da i drugi imaju neku strast prema ovom sjajnom mestu... :clap2: :icon_thumright:

vedro

Krasna uspomena, lijepih trenutaka nikad dosta eh kako je lijepo sjećati se kako je bilo nekada.

maverick

A sta ti kmečiš...nema te na Dravi..kontam da si na Dunavu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Citat: vedro  u Studeni 08, 2018, 18:06:49
Krasna uspomena, lijepih trenutaka nikad dosta eh kako je lijepo sjećati se kako je bilo nekada.

Da, hvala.

Sa nekim dosta skromnijim znanjem/ opremom nego danas, bilo je isto rezultata i nekako sam ponosniji na njih, ne znam zašto...

Stari se valjda, pa se vade slike požutele... :takoje: A mesto je sve lepše.

SMT

Negde od sredine Dunava, možda 10-tak metara na HR stranu malo uzvodno od Hulovskog kanala, isplivao je jedan panj...

Ko vozi noću neka ga se pazi.

mlb

Baš je na gadnom mjestu , bit će još gadnije kag ga voda sakrije

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

milan b

već su ga šlepe gazile i ništa dobrano se usidrio :sha:

alex7777

SMT

SMT

Šta se promenilo!?

Ja imam malo bolji čamac, jedno 20g više, koju kilu... Negde preko puta Hulova, jednako lepo kao na slikama iznad...

Nešto malo kopam, gledam... Valjda se to zove kriza srednjih godina :stripii: :stripii: :stripii: