Oblik jig glave

Autor vedro, Siječanj 20, 2016, 21:54:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

vedro

koji je oblik glave najbolji?  U cem je razlika izmedu okrugle, eri i fudbal?
Znam da je u brzini  propadanja... jel jos u necem?
Cak neki pricaju da vise nece koristiti okrugle glave.. :dontknow:

maverick

Neki nemaju pojma...otvoricu temu oblik jig glave ako vec nema
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

vedro crni vedro ...svaki oblik glave je lovan ...zavisi kakvu prezentaciju sheda želiš...
p.s. kad uzimaš nećije zaključke ozbiljno 2 stvari su bitne ..
1. da nije lažov
2. da konstantno lovi
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Hunter

neke prednosti i mane koje ja smatram prednostima i manama.

stand up-kako ime kaze,za vrlo spore prezentacije i lerovanje-sirok profil,katastrofa na kamenom terenima.
football-kod jiganja i pauza na dnu se ne iskrece na bok-sirok profil,katastrofa na kamenom terenima.
fish head-nesto brze tone i drzi gumu kolko tolko ravno kod ravnomjernog vodjenja-treba rezat shada da bi sjela.
triangle shad-daje dodatnu vibraciju poput glavinjare-ruzna ko kuga.
banana jig-savrsena za prepreke,odlicna u kombinaciji sa cetkicom protiv zapinjanja-nije za jiganje nego za pravocrtno vodjenje.
eire-ne vidim ni neke prednosti ni mane posebne.meni nit smrdi nit mirisi.
sanjke-tone stomakom dole,a ne naglaavce ko ostala ekipa-nezgodna montaza shadova sa vecim stomakom.
okrugla-jebesga,okrugla je!

rj

meni je banana idealna baš za klasićan jig sa nešto većim "skokovima" pogotovo kad smuđ uzima u "propadanju"
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

pajdo77

Ja bih vas zamolio kada uhvatite vremena da poslikate vrstu jig glave i ispod napišete njen naziv,*ebiga ja znam za okrugle i ostale. :stripii:. Ako ima već negdje slika molio bih da me uputite. Hvala :hi:

pacov

evo pajdo, inace to nije tako tesko, klikni na link ispod

http://lmgtfy.com/?q=banana+jig

Hunter

Citat: rj  u Siječanj 21, 2016, 08:36:42
meni je banana idealna baš za klasićan jig sa nešto većim "skokovima" pogotovo kad smuđ uzima u "propadanju"

oblikom je predvidjena za swimbaite gdje ima puno granja pa je usica udice odmah napred da se izvrce i preskace prepreke.sa svima se u principu moze jigat.

pajdo77

pajdo77

mlb

Koliko sam gledao neke prezentacije erie imaju dosta veliku ulogu kada jig padne na dno da ne legne nego ku je rep u zraku!

šajzika

Pa jel nije da erie doda i malo njihanje bokovima?
Audentes fortuna iuvat

maverick

Za nekog tko počinje najbolje se opredjeliti za jedan oblik...recimo okrugle ili erie...pa vise vremena posvetiti pravilnoj tezini nego obliku, uskladiti tezine s raznim prezentacijama. Imao sam valjda sve vrste glava koje postoje i vratio sam se na kraju samo na erie..ne da mi se nosati sto osam kutija u čamcu...Lovim na sve uz malu prilagodljivost u prezentaciji...najvise obracam pozornosti da mi glava velicinom ne ukrade vodu s gume pa u leru da nemam nikakv rad, mada i tako se lovi riba ali zelim imati i mogucnost izbora. Fishead koristim kad slabijim priborom moram doprijeti u dublju i jacu vodu pa mi se neda uzimati teski stap...Prije sam football koristio puno vise za lerovanje...ali kazem sad sam sve to pojednostavio, jer smatram da na Dravi ili Dunavu u varalicarenju ima puno vise utjecaja izbor svega ostalog nego oblik glave...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Hunter

to stoji 100%,vecina cudnijih jig glava ima dosta usku namjenu tipa banana-swimming jig(suknjica + guma),stand up-stickbaiti s kojima se samo drhturi po dnu polako sa vecim pauzama i sl. erie je meni jedna od najdrazih i nauniverzalnijih.da moram birati samo dvije to bi bila erie i okrugla u flexi jig varijanti.