bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

nele01

upload pictures to web

2012 porsche panamera s 0 60

matrix movie story explanation

Ceo dan se kupali na predivnim plazama, pili ladno pivo, videli se sa prijateljima, bućkali, i jos izbućkali, sve u svemu dan iz snova na dunavu

DJ17

Svaka cast na ulovu, na kakvom se terenu javljao, dubina?

nele01

Oba smo digli sa 10 m dubine, na plicem delu nista. Bilo par puta pracenja po 50 m i nece da uzme. Zao mi sto nisam uslikao jedan komad, 2 x puta ga dizemo i prati ali nece da uzme. Po mojoj proceni sigurno oko 50 kg.

DJ17

Pozdrav, da li ima koji majstor da pravi ili da se negde mogu kupiti aluminijske bucke? Mada vise ne znam ni od drveta da ima koji mastor da pravi?

DJ17

Jel ima koji buckaros da zna majstora koji pravi bucke?

pajdo77

Najjednostavnije riješenje je da uzmeš od nekoga već gotovu bućku čiji zvuk ti se čini dobar ili još bolje od nekoga tko ima istu od starih majstora. Skineš njene dimenzije na papir i onda zavisno želiš li drvenu ili prokromsku sa tim papirom do nekog tko radi limariju ili stolara. Sada imaš i velik izbor gotovih po pecaroškim radnjama pa biraj. Cijene za svačiji džep,od stotinjak do 400+ kuna. Ako ti je dosadno odeš u neki trgovački centar,kupiš jeftin a ne mekan nož dužine oštrice bar 20-ak cm,širine 2,5 cm.Na mjestu gdje počinje ručka malo zasječeš i ručku saviješ malo prema van a na donji dio zavariš stopu bućkala(okruglu) od prokroma debljine 2mm,promjera 37-40mm i pod kutom od 35 stupnjeva u odnosu na oštricu. Zvuk mora biti ok. Pošto nemamo svi istu dužnu podlaktice i ako ti se dešava da stopa bućke ne udara u vodu tako da svaki puta proizvedeš zvuk ti lijepo podešavaš kut udara savijanjem ručke prema van ili unutra dok ne dobiješ kut udara u površnu koji ti odgovara. Sam oblik je kao kod Ruskih bućki,puno su zgodnije za rad nego klasični oblik.

pajdo77

Evo kako bi to trebalo izgledati ako se bude vidjelo na slici jer slikam mobitelom sliku sa kompa pošto ne znam kako se to prebacuje na forum.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

DJ17

Imam ja 6-7 komada drveni, imam bas zelju bar jednu alu... mocno mi izgleda ona Foxova karbonska ali ne svidjami se gljiva... imam jednu bucku koju koristim vec jedno 5-6 godina ali je sad vec starija pa sam mislio po njoj da mi majstor odradi istu...

No

:hi:

Alu bućka će ti završiti na dnu rijeke ako na nju ne objesiš neki predmet koji ne tone.
Radio sam davno hibrid drvene bučke sa aluminijskom glavom. Nisam vidio neku prednost pred klasičnom drvenom bućkom.
Ruka je bitnija od bućke.
Kada "izbrusiš" ruku  s lakoćom ćeš koristiti bilo koju bućku

pajdo77

Naprave No ručke od one eva pijene što djeca imaju kao puzle pa slažu po podu. Pluta bez problema a i dobro izgleda kada se obradi,mogu i japanke poslužiti stare. Ljudi se svega sjete

DJ17

ja gledo Ruse na youtube pa se nalozio na Alu bucku... :uf: volio bi ja i od drveta da mi majstot napravi po ovoj mojoj najdrazoj bar 2 kom. ali nema ko... :no:

pajdo77

Alat u ruke pa sam polako. Skini dimenzije od Rusa,ima na youtubeu brdo tih njihovih videa kako se prave,jedino kad sve iskrojiš da nađeš majstora kako bi ti u par minuta zavario stopu bućke za sam nož. Što se drvene tiče šta će ti nova koja će biti duplikat stare? Dobit ćeš isti zvuk,bolje gledaj mjenjati na novima ako ih praviš oblik i veličinu stope,tako ćeš imati bućke različitih tonova pa mjenjaš na vodi dok ne dobiješ dobitnu na tom terenu.

ivan 84

Napravio sam par aluminijskih i odrađuju posao.
Izmjenjivi čepovi na navoj i više promjera čepova.
Malo ih ukrasio i nepotopive su. 53 do 60g težine.
Obloge ručke od spužvaste pijene, ugodno za ruku.

Malo muke, al isplatilo se :bye:

I tata bi sine...

pajdo77

ovo izgleda prekrasno  :hi:. Jedna takva i miran za vjeke vjekova. Nit se može oštetiti,nit potonuti. Izmišljeno  :icon_thumright:

ivan 84

Nema pucanja ako staneš, samo poravnaš i udri :takoje:
I tata bi sine...