bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

DJ17

Bucka li ko ovi dana, kakvi su rezultati... ja vec koji dan probam podignem ih na pesku 7-8m dubine gledam na sonar digne se do mamca i vratise nazan nece da grize...

No

:hi: Bio sam u subotu na Savi i dobio jednog od 4,5 kg i jednog manjeg na bijelu glistu.
Sutradan došlo nešto malo mutne vode i više nismo imali poteza

pajdo77

U tri dana samo jedno pipanje na durbahera. Garant je neka neispravnost sa tim vodostajem na Dravi zadnja dva-tri dana,ono danas +25 cm,sutra isto toliko dolje.

tica

Drava...4-5 spuštanja....na mrmke....0 bodova....ni pipanje...zadnja 2-3 dana...

Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk

maverick

Citat: pajdo77  u Kolovoz 08, 2019, 09:07:47
U tri dana samo jedno pipanje na durbahera. Garant je neka neispravnost sa tim vodostajem na Dravi zadnja dva-tri dana,ono danas +25 cm,sutra isto toliko dolje.

Zadnjih par izlazaka na Dravu soma lovim na gumu i na muvanje sam dobio jednog a kolega lovi s kederom non stop. Čim se javlja na gumu i to na agresivnije vođenje,vjerujem da lošije uzima na bućku...bar samja izvukao nekakve takve zakljucke. Kontam da bi i vertikala sad bila bolja bar sto se Drave tiče...Inače ako lovim soma gumom onda je to puno lerovanja i neke sporije prezentacije....a saduzimabas nekako na klasično...jig...skokovi....brzi ulazak u zonu isl....Sve je ovo kod mene priča s sitnijim somovima...do 4-5 kg...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ajd pa bar da se na nešto javlja već kada neće na bućkanje. Sad me spopala ta manija bućkanja pa sam totalno izbacio ostale načine ribolova soma. Puštam se polako,zujim ko bumbar,gledam u krošnju i baš mi to nekako odgovara,ono totalno opušteno,nema buljenja u vrhove štapova i iščekivanja pri svakom zabačaju varalice da će upravo pri ovom udariti. Totalno sam u nekoj zen fazi,laganini pa ako hoće odlično,ako neće hebat ga,možda će sutra,najbolje bih se ovako opisao  :sleepy2:

No

Nedavno me jedan prijatelj pita da mu napravim bućku. Dao sam si izrezati divlju krušku i danas sam htio od nje raditi bućku, međutim drvo je bilo sirovo i to ne bi bilo dobro pa sam mu napravio  od posebnog materijala.
Posebno bućkalo za posebnog čovjeka

pajdo77

Tvoje bućke su odlične  :ok:,imam jednu samo nikako mi ne odgovara sama ručka,lijepo to izgleda ali ja se napati dok prste poguram oko nje. Meni osobno bolje odgovara uska ručka,možda nekih 1,5 cm širine a da ih znam praviti stopa u odnosu na nož treba biti pod kutem između 40 i 60 stupnjeva. Nož savijen poput vazikašija-kratkog samurajskog mača. Imam viziju ali nemam materijal,alat i što je najbitnije stolarsku ruku  :takoje:

pajdo77

Ovako to treba izgledati,jednostavno a funkcionalno.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

No

:hi: Pajdo - to ti je sad ono 100 ljudi, 100 ćudi, 100 žena 200 sisa

Meni je ovo draž raditi i nikad ne znam kako će konačno izgledati jer radim unikate i ne radim to zbog zarade.
Ovo što ti hoćeš, svaki ti stolar napravi dok si reko iš

pajdo77

Upravo tako,tvoja su umjetnička djela i lovna da se razumijemo,ja gledam kako to napraviti da samo služi svrsi.

No

Harley

"Gospodine" naučiti cu te sve trikove za smuđa i soma, veceras sam napravio "štih mač" na Savi, riba nekoliko, vrsta raznih, sa zubima bez zubi, i one neke čudne se pojavile, koje nisam nikad hvatao
Living your dreams, do not dream the life

No

I ja sam zbog tebe napravio "štih mač" na jednom rogu od jelena, a ako ti se ne svidi dobit ćeš onu moju što ti se sviđa a ova ide u arhivu.   :ok: