Novosti iz raznih medija

Autor pajdo77, Veljača 17, 2016, 16:23:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Citat: madmax  u Rujan 08, 2021, 13:26:16
Da riba valja vuk bi dunavom vladao. :hi:
:stripii: :stripii: Au dobarrr  :clap2:
Petkom u kuci uvijek jedemo ribu...to je obvezno...tokom tjedan bar jos jednom. Kolicine koje pojedem su puno puno vece od tih 9 kila...valjda po nekoliko puta  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Eto ti i ja taman,ja ju nisam pojeo kilu u životu

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

No

Dunavski vuk

Danas sam procitao nakon dugo vremena nesto sto me natjeralo da stanem, udahnem i razmislim... evo i vama kolege, živili...

Život je najveći paradoks. Onog momenta, kada otvorimo oči, zapravo, počinjemo da umiremo. Svaki dan, svaki sekund. Ja umirem dok pišem ovo, ti, sa druge strane ekrana, umireš dok ovo čitaš. I to je istina, pomalo surova, ali... Pričam sa prijateljima, svakodnevno. Živimo, da bi smo radili. Živimo za te subote i nedelje, za godisnje odmore. Nedelja ima 7 dana, od tih 7 u najboljem slučaju 2 sakrijemo za sebe, 5 potrošimo na posao. Mnogi ni ta 2. Ode život na račune, poreze, kazne za parking, na čekanje zelenog na semaforu, čekanje lifta, na radare, pelene, patike... Dok se okrenes, ne mozes niz nasip, u čamac, kroz blato. Ne vidiš udicu, ruke se tresu. Prodaš apenca, jer si mator, čamac ode u bescenje, jer si opet mator. A sve si to kupio i platio, novcem. Novac si platio svojim vremenom. Novac se zaradi, a vreme... Pecajte, dok još umete vezati udicu. Dok još možete voziti apenca, sesti u čamac i u jednom komadu sići niz nasip do vode...

Gremlin

Potpisujem svaku reč...
Uživajte i pecajte dok možete, jer ipak smo savremeni robovi...život prođe čas posla, a rezervni nemamo.

:dontknow:

dravski pecaros

U isto vrijeme, skriveno od javnosti i također posljednjeg dana prijelaznog roka, upravo iz Dinama i upravo u Lokomotivu transferiran je maloljetni, 14-godišnji sin novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića. Kustić za Nacional je nevoljko kazao da se radi o logičnom prijelazu dječaka iz jednog u drugi zagrebački klub.

https://www.nacional.hr/bizarne-veze-kako-je-lokomotiva-ostala-bez-milijuna-eura-od-transfera-dinamovih-igraca-lovre-majera-i-kristijana-jakica/?fbclid=IwAR2rhxsd-UEJ3zBJrEcqacPEMJF8ovCqExPRYJYyQDJLQR2qpFOXcs5NJwM

pajdo77

Kažu da u Njemačkoj plaćaju porez za pse. Cifre su razilčite od grada do grada. Na primjer u Berlinu je godišnji porez na psa 120 eura a za svakog dodatnog 180 eura. Država na konto toga pokupi 380 miliona eura. Svašta.

maverick

Pa sve je oporezovano...vecinu toga smatraju luksuzom i ide porez, ali tamo bar dobijes nesto kao protuuslugu...od prve pomoci za kucne ljubimce do uredjenje veterinarske mreze...kod nas po obicaju...samo uzimaju a nista ne daju... :uf: Viidis da ce i nasi sad da ovim koji rade u inozemstvu uzeti porez...Teske su tme nitko o  tome ne moze ravnodusno razgovarati.....svi imaju nekog tamo ili nekog vamo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Citat: pajdo77  u Rujan 16, 2021, 09:43:33
Kažu da u Njemačkoj plaćaju porez za pse. Cifre su razilčite od grada do grada. Na primjer u Berlinu je godišnji porez na psa 120 eura a za svakog dodatnog 180 eura. Država na konto toga pokupi 380 miliona eura. Svašta.

ne znam dali oduvijek živiš u Osijeku li do prije 20 godina mi smo na selu plaćali porez na zemlju i to ne baš mali...

Harley

U Zagrebu po travnjacima sve puno od govana od pasa, u zadnjih dvije godine broj pasa se sigurno poduplao. Nedavno djeca crtala park ispred škole, i na jednoj slici travnjak, klupe i smeđe točkice , pita učiteljica curicu što su te točkice na travnjaku, kaze dijete  da su to govna od pasa!
Living your dreams, do not dream the life

pajdo77

Oduvjek sam u Osijeku. Ma jasno da treba uvesti red al to je do samih vlasnika. Ni ovdje se ne može igrati sa djetetom u parku a da se ne naleti na nagaznu pseću minu. Fora je imati psa unazad par godina pa makar i haskija na četvrtom katu u garsonjeri. Treba socijalizacija kako pasa tako i vlasnika,tko zabrlja kazna ali ima i onih savjesnih,ne mogu ih trpati u isti koš. Psa nemam jer nemam prostora a ne želim mučiti psa a ni sebe pa da ga moram svaki dan šetati. Živo je to biće,velika obaveza.

Gremlin

I ove nije nešto velika razlika...po centru grada kao minsko polje...niko ne kažnjeva, deo ljudi skuplja, deo se pravi mrtav, posebno oni sa malim psima - a kad zgaziš u "nagazno-razmaznu" na isto ti dođe.

Ja na primer držim nemačkog ovčara u stanu, ali sa velikom terasom na koju ima stalni izlaz, plus ide 3x dnevno u šetnju. Naravno, na povodcu je uvek vezano nekoliko najlon kesa da se pokupi kakica.

:dontknow:

pajdo77

Pa kažem ti da je potrebna i socijalizacija kako pasa tako i vlasnika,nisu to više seoske džukele pa da jurcaju i sraćkaju po njivama i šumama. Gebiga urbane sredine a dreka posvuda. Samo po novčaniku,to najviše boli.

Gremlin

Psi su najmanje krivi...a vlasnike samo po novčaniku.

:clap2: