Novosti iz raznih medija

Autor pajdo77, Veljača 17, 2016, 16:23:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Ma ne može onaj koji ima dug ništa registrirati, dok ne podmiri dug, ali onaj koji nema dug a kupi od nekoga tko ima dug, nema to veze jedno sa drugim, baš ću ujutro nazvati i pitati, ali mislim da si nešto pobrkao susjed

maverick

Mislim da nisam..ali bas provjeri  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

ja nisam siguran ali mislim da je kugla u pravu, nevidim zašto ja nebih mogao registrirati uredno kupljeni auto, neka sjedaju na račun onoga tko nije platio...

maverick

Ne mozes prepisati auto koji je pod teretom gazde...bar je tako bilo...kod na na tehnickom ima obavijest da prije kupnje vozila prvo provjeris u policiji...ali hebiga sad..znam da ih ima nekoliko koji su kupili a ne mogu prepisati
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

a čuj sve je moguće, nekažem da nije tako samo nema logike...., možda zbog duga nedaju prodati auto dok se dug ne namiri,...
onda onaj tko kupuje gazdu za rukav evo ti lova za auto ali prvo samnom u poštu da platiš kaznu.. :rofl2: :rofl2: :rofl2:...inače zajebancija danima i na kraju sam platiš... :stripii: :stripii:

Kugla

Zvao danas, bio sam u pravu, kažu onaj koji kupi nema veze sa prodavačem i njegovim eventualnim poreznim dugom ili neplaćenim kaznama. Kupac normalno može prepisati i registrirati automobil ako on sam nema nekih dugovanja. Isto tako ukoliko istječe registracija istu normalno možeš produžiti ako nemaš duga, ako imaš duga onda ne dog to ne podmiriš.
Eto informacija je od Kobčevih suradnika.  :ok:

maverick

http://www.24sata.hr/potrosac/provjeriti-prije-placanja-sve-opasnosti-kupnje-polovnog-auta-369125

http://autoklub.jutarnji.hr/s-neplacenim-kaznama-nema-registracije-vozila-ili-produzetka-vozacke/1142565/

Bas sam sad proguglao o tome sto sam čuo...pa procitaj malo...mozda su i nesto mijenjali...ali do nedavno je bilo da kao imas dug ili neplaćene kazne...mozes prodati auto ali onaj koji kupi ne moze prepisati...sutra cu navratiti do stanice pa poslikati taj natpis koji stoji na šalteru da se obvezno provjeri prije nego se kupi automobil...
Prije dva mjeseca sam imao ponudu za kupnju nekog broda po nekoj simboličnoj cijeni ali se nije mogao prepisati ....e sad sta kako...jbg nisam pravnik pa nisam ni ulazio u detalje  :ok:

maverick

maverick

pajdo77

Ajde da su ljudima olakšali kako bi došli do informacije,istina je i da se do informacije može doći i besplatno ali pobogu zašto poruku naplatiti čak 12,50 kuna? To je lihvarenje,mogli su ju naplatiti 50 lipa poput ostalih poruka i dobro. Ovako će profitirati od onih kojima je dosta i tog cirkusa oko prijepisa ili je možda cilj da ih ljudi što manje zovu ako i te odlazne poruke ne šalju preko govornog automata. Uzimaju gdje stignu i gdje hoće. :baba:

Kugla

Vidi ja zvao danas u policiju i napisao sam što su mi rekli, a sad što pišu mediji i sve ostalo ne znam, samo znam što mi je rečeno u policiji, a to je ono što sam napisao, da onaj koji ima dug ne može registrirati, a ne onaj koji nema
I da lijepo piše što se tiče registracije biti će uskraćena onome tko ima neki dug, a ne onom ko ga nema, a drugi par cipela je ovo što navodiš ako je auto pod ovrhom to je druga priča.

mossi

Evo ovde možete proveriti dug vlasnika auta: http://zaloznaprava.fina.hr/upzap/public/odabir.do

Odnosno da li je auto prepisiv.

Rap

Ne možeš prepisati auto na kojem stoji teret,Mario je u pravu.

kobac

mislim da se tu brkaju neke stvari...
ako se priča o prijepisu auta onda se radi o tome da se nemože prepisati ako je pod nekom ovrhom...znači auto se nemože prodati... i to po meni nema veze sa registracijom..
a ako je auto uredan, a vlasnik ima neke neplaćene kazne, onda (opet velim po mom nahođenju) on nemože registrirati auto (bilo koji) dok ne plati kaznu, ali može auto uredno prodati a samim time i novi vlasnik može registrirati auto..
to su po mome dvije različite stvari....

maverick

Kolega s foruma ima auto koji se nemoze registrirati dok se ne plate kazne a moze ga prodati kome hoce ali ni novi vlasnik nemoze ga niti prepisati niti registrirati. Po meni cak i ok. Ja placam sve svoje hirove...igracke i kazne naravno...sto ne bi i ostali  :stripii: