Novosti iz raznih medija

Autor pajdo77, Veljača 17, 2016, 16:23:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

majstor

Gledao sam onaj cirkus s bananom u saboru i ja sam se osjećao kao majmun.  :eek: :takoje: :red-card:

šajzika

Audentes fortuna iuvat

DIDAPATAK

dravski pecaros

O kakvom automobilu se radi ponešto govore i sljedeći podaci: do brzine 300 km/h treba mu 11,8 sekundi, maksimalna brzina mu je 412 km/h, što ga stavlja u red najbržih električnih automobila na svijetu, ali i automobila uopće. Do brzine od 100 km/h treba mu 1,97 sekundi.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-rimac-predstavio-elektricnu-zvijer-u-zenevi-performanse-su-mu-nevjerojatne/1030339.aspx

mossi

kuka

Mudrost dolazi s godinama. Međutim, ponekad godine dođu same.

majstor

Rimac je jako napredovao. Sjećam se kad je imao BMW kockicu na struju prije 10-tak godina i družio se s mojim sinom. I onda je kockica bila napredna, ali ovo.... :notworthy: :notworthy:
Vrijeme punjenje je skraćeno, a baterija traje dugo - mislim preko 600 km. Brzina i ubrzanje - naučna fantastika.
Kči je nedavno bila u tvornici i oduševljena je. Na žalost, država to nije prepoznala....

joker

Hmm
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

mossi

Imati takav auto, koji se popiša na Bentlija Verona i mnoge druge, sa cenom od 1.7 miliona dolara/eura je ponos svake nacije.  :notworthy:

Do pre dva dana nisam ni čuo za Rimac, a sad sam ponosan što smo prijatelji preko majstora!  :rofl2: :rofl2: :stripii: :stripii: :stripii:

Mala šala al 98% istina!

:hi:

maverick

Tu nije stvar u samom autu...on je mjesto gdje prezentira komponente koje proizvodi. Jedna ozbiljna prica u ovim vremenima...jedan novi level...Nadam se da ce u dogledno vrijeme dovuci neku autoindustriju u nase krajeve
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Mene interesira iskreno ta autonomija auta od 600km na toliko konja i takva ubrzavanja.
Jel bi takva baterija u nekom "obicnom" autu od 100ks mogla preci bar duplo vise?
Audentes fortuna iuvat

mossi

Da, autonimija od oko 650km..
Pri kojoj brzini? U kom režimu vožnje, pri kojoj spoljnoj temperaturi?

Pretpostavljam da bez problema može otići 200km i vratiti se. Sa vožnjom u lokalu, znači 450-500km.
To nije loše, loše je što se ne može stati na benzinsku i tankovati, nego ko zna koliko traje punjenje tih velikih baterija?!
A to podrazumeva .. odmor ili spavanje.  :icon_scratch: :tongue3:

Sve u svemu jako jako zanimljivo vozilo, da imam 200-300 miliona .. možda ..

dravski pecaros

moj šogor radi kod Rimca u tvornici...baš ču ga neke detalje pitati pa napisati to što vas zanima  :hi:

mlb

Navodno je neko brzo punjenje u roku pola sata , tako je nešto spominjao na prezentaciji!!

joker

Da samo u kojoj punionici mozda njihovoj.imamo auto u firmi na struju. i statistika je strasna  a stvarnost jos strasnija sasvim 10.npr moze proc u sparnom modu oko 300 njak kilometara u fullu u pola manje a sta je najzanimljivije sad po zimi 60-70km.ima brzi punjac koji napuni za 2 sata 50 posto baterije i onda usporava i produzuje vrijeme.sve u svemu glupost od auta.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata