Stabilizatori

Autor Rap, Veljača 21, 2016, 07:52:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rap

U kojem slučaju se ovo stavlja?

rj

na ovom čamcu nepotrebno ....to pomže da brže izglisiraš ili da spustiš prednji kraj čamca...da pojednostavim ...ima ulogu kontra shvanca
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

pajdo77

Takvo nešto poznanik ima od aluminija navareno na njegov čamac(naravno aluminijski) a gore yamahu od 8 konja mislim a na moru ih ima dosta što su nešto poput toga stavili većinom na manje čamce tipa "elan" i slične.

rj

tako je sa tim poravna elan i sa slabijim motorom

maverick

Flapsovi su odlicna stvar ali kad su hidraulicni pa ih korigiras tokom izglisiravanja i voznje. Inace stavljaju se kad je motor na knap a rj ti je objasnio sta su kad su fiksni
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

ibro dirka

Valjda kad ti je motor za plovilo minimalne preporučene snage i treba ti malo duže da izglisira sa ovim papučama  ga na silu izglisiraš.  :stripii:

rj

Citat: Rap  u Veljača 21, 2016, 11:04:45
Knap za izglisirati ili?

na moru si mogao vidjet gliserčine i kad starta cc 100 m u ful gasu gleda u nebo dok ga ne izbaci e tu motor guta ebeno gorivo ...da bi to izbjegli stave ove spojlere pa ih podign kad izglisiraju ili na slabijem motoru naprve da deplasmanac ne gleda u nebo

pajdo77

šta mu znači to deplasman? gledam po tim oglasima pa zna pisati da prodaje plovilo deplasman ali ne razumijem ja njega šta je time htio reći :hi:

Žorž

Pajdo vidim ovi omladinci,te ne zarezuju sa odgovorom :stripii:,pa ajd jaću,deplasman nekog plovila znači istisninu uronjenog plovila u vodu i izražava se u tonama,no na našim prostorima,se odomaćilo da ljudi pod pojmom deplasmanskog,poludeplasmanskog i gliserskog korita,podrazumevaju režim plovidbe i oblik i težinu plovila,e sad to nije potpuno tačno ali se u principu svi razumemo. :hi:

ibro dirka

Plasman je kad se netko kvalificirao, a deplasman kad je ispao iz kvalifikacija bez mogućnosti dodatnih kvalifikacija a poludeplasman znači da ide u dodatne kvalifikacije. :toothy9:

pajdo77

Dečki hvala na odgovoru, Ibro dao bog da ti otpo smuđ ko noga :stripii: :rofl2:

Rap

A može bit da ima plasman s kojim je ispao iz kvalifikacija  :thefinger:

Bakara

Deplasman znači da korito nema mogućnost da nadjača pramčani talas i izglisira već gura vodu. Takva korita uglavnom imaju švanc pozadi i koliki god motor da staviš, samo će više da gura vodu a nećeš dobiti na brzini. Primer ti je recimo, pasara...

Rap