Šaran na rašljama by Maverick

Autor maverick, Veljača 28, 2016, 12:30:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

autohtoni bosanac i riblji specijaliteti  :uf: to je ko da ti ja staroj objašnjavam kako složit pitu  :stripii:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kobac

Citat: maverick  u Veljača 28, 2016, 13:24:03
Fino u naslovu teme piše "by Maverick" odnosno na moj način...radim ga dosta često na oduševljenje cijele obitelji ...tako da mi se cini da hebe tebe  :stripii:

viš da te kum ..be.. :stripii: :stripii:

maverick

Imate obojica zuti karton... :stripii: a sad dolaze dani bez pecanja pa vas vodim na piknik da isprobate... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Žorž

Citat: maverick  u Veljača 28, 2016, 12:49:13
Prije sam samo stavljao vegetu i crvenu papriku , od prošle godine samo ovako.... :ok: Ima razno raznih recepata...i uz razno razna vina...moji nekako najviše vole ovako  :ok:
E,pošto vidim da nevoliš da klopaš,a i ne mrzite da napraviš ajd' jedan predlog.Naravno ovo u vreme posta ne važi.Sve isto kao što radiš,umesto ulja rastopi malo masti i sve isto,vegeta ništa, ne treba ti.Ispod kože podvuci par tračica slanine sapunjare,u preliv naribaj malo svežeg đumbira,pečenje:30-40min sa strane kože,maks.20min sa druge strane i basta.Ne pokušavam da popravljam tvoj recept,nema tu šta da bude loše ovo je samo varijacija na temu koju moji obožavaju,pa kad budeš u prilici probaj,uopšte ne boli :stripii:

ps

Maverick, gdje kupiš šarana divljaka?  :rofl2:

mossi

A jedan dim dan ranije?
To bi verovatno shebalo koncepciju?  :tongue3:

Žorž

Nisi ti uopšte naivan :stripii: srećom pa neznamo  :rofl2: ja ga uvek stavim pored dok ložim da se osuši dobro i popije malo dima :ok:

Zoran Š.

to samo na žaru ili ? koliko je udaljeno od vatre?

DIDAPATAK

...ja baš za rašlje, uzimam manjeg..1,5-2,5kg...a ako je preko..onda glava,kičma,rep i iznutrice idu u čorbu a ovako na žici pečem šnicle od rebara..
..obavezno uz vatru dok se kuha fiš..da dobije mirisa,malo odkapa,prosuši površinu pa prije žerave ...mast,paprika,sol i mrva vegete..ako je lijepo prosušen uz vatru i pošto su manji komadi 15-20 min s kože i upola sa mesa..
..doduše ..najduže što sam pekao je bilo 2 i po sata..jer su zaredale runde Stellle po 100kn runda..pa se čekalo malo  :stripii:
.. :baba:
..zavisi kakva žerava i od čega.

ĆIĆOK

rj

da skratimo .....batalit bosanski recept....

šaran na rašljama treba bit tovljenak iz ribnjaka ...mastan ....bez ljuske ...2 kašike soli jedna kašika vegete ...sitno narezn i sa tom smjesom namazan ,,,,prića završena  :hi:

DIDAPATAK

..ma ne vjerujem dok ne probam  :mt1032:..ajde vas dva meštra i kuma..napravite svaki po svom receptu..a mi ostali ćemo  :jede::flasica:..i  :flasica: i donesemo konačni nepristrani sud  :stripii:
.. :baba:

Stepa

Citat: rj  u Veljača 28, 2016, 17:53:29

šaran na rašljama treba bit tovljenak iz ribnjaka ...mastan ....bez ljuske ...2 kašike soli jedna kašika vegete ...sitno narezn i sa tom smjesom namazan ,,,,prića završena  :hi:
Joza oni moji kamenjari svi masni u PM od 2-.......kg ama skoro svi,ja radim ovaj recept od Rj-a i prezadovoljan :ok:
Tako da su ti i Dunsvski maščoberi
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Žorž

Citat: rj  u Veljača 28, 2016, 17:53:29

:stripii:  :stripii: Ti brate sečeš ko'na panju,pusti da se i mi malo zabavljamo :rofl2: ,ajd'sad ozbiljno,generalno meni su sve moče kojima se rečna riba maže,mnogo ukusnije sa svinjskom masti,e naravno da su teorije o zloj masti i zdravom ulju kod nas već etablirana stvar.Što se mene tiče veze sa vezom nema,od svih tica,jedino je tica prasica iz raja izašla,inače slažem se da je ribnjački šaran zgodniji za roštilj,upravo zato što je debelić i masan,a vegeta i slični začini ni blizu hrani :flasica:

rj

šaran na rašljama je jelo iz slvonskih ribnjakaa ne dunavskih alsa