najlon za feeder

Autor kawasaki, Prosinac 27, 2012, 18:39:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Koji najlon preporucujete i zasto?

Namjeravam uzeti Trabuco feeder najlon 0,22.

Sta mislite koju debljinu bi preporucili za jezero i sarane a koju za npr Savu i Dravu za bjelu ribu?

Dali kruci ili istezljiviji?
:hello2: :hello2:

Navodno bi trebao biti sinking, a ovaj Trabucco je slow sinking.

:thumbsup:
Brzi od Bolena.

kawasaki

http://www.ebay.de/itm/275m-QUANTUM-QUATTRON-PT-Salsa-0-18-0-40mm-Schnur-Feeder-Schlagschnur-/251156945541?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelschn%C3%BCre&var=&hash=item3a7a1eda85

koristio ga za sarana i spada u sam vrh kvalitete krucih tonucih najlona

najlon kruci i jako otporan na habanje i cvorove  :thumbsup:

bit ce odlican i za feeder nadam se pozzz
Brzi od Bolena.

Greys

Iskreno, uzeo sam za feedere 0,25mm Savager, i to 1000metara, za sada je ok, ali svakako iole mjenjam malo malo, zbog takvog terena se podosta ''izlizuje'', pa stoga i takva količina. Za take pare, sasvim ok (80kn/1000m)

fera

Za feeder isključivo i samo Cralusso Feeder Energy!
Um je poput padobrana, funkcionira jedino ako je otvoren!

kawasaki

fera koje su mu prednosti tom Cralussu?  :thumbsup:
Brzi od Bolena.

fera

Citat: kawasaki  u Ožujak 27, 2013, 20:10:54
fera koje su mu prednosti tom Cralussu?  :thumbsup:

Prvenstveno cijena... 150m je 35kn.
Nema memorije, ne haba se, ne puca na čvoru, lako ga se odmasti sprejem kad je potrebno i još lakše potopi na stajaćoj vodi, vrlo lako podnosi bacanje teških hranilica, ne frće se i nit je kruti, niti mekan... onak kak treba bit.
Ako imaš priliku, isprobaj ga, Trabucco se može sakrit, bez uvrede ikome.

michael1

Ja sam prošli vikend namotao "Okuma 0,22 feeder",
svjetlozelene boje, fino se mota, fino se baca, fino
tone, nosivosti 4,5kg i košta 35kn/150m.
Kako će me služiti - to ću tek vidjeti...
Bistro!

Jožef1

Ja sam još "pionir" feeder pecanja i učim :downtown:

Pecam na: AWA-SHIMA, Feeder PRO- 0,25, nosivost-8,450 Kgs. Boja je jako slična kao kod Okume. Prije sam češće mjenjao silkove (varaličarenje), međutim ovaj silk prolikom prvoga zabačaja, lijepo je potonuo- bez spirala. Iznenadio sam se, jer svaki silk ima makar i mrvicu memorije??!
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

fera

Citat: Jožef1  u Ožujak 28, 2013, 07:38:00
Ja sam još "pionir" feeder pecanja i učim :downtown:

Pecam na: AWA-SHIMA, Feeder PRO- 0,25, nosivost-8,450 Kgs. Boja je jako slična kao kod Okume. Prije sam češće mjenjao silkove (varaličarenje), međutim ovaj silk prolikom prvoga zabačaja, lijepo je potonuo- bez spirala. Iznenadio sam se, jer svaki silk ima makar i mrvicu memorije??!

Da se razumijemo, svi najloni koje smo naveli su dobri i odradit će feederaj bez ikakvih problema, samo moraju bit svježi.
Kad imaš veći izbor najlona (ZG i Brežice), onda možeš birat i isprobavat.
Tako sam ja prije par godina naletio na Sufix Mono Feeder 0.22mm i to mi je bio daleko najbolji najlon... al mogu se slikat kad ga više ne uvoze. Tako sam otkrio Cralusso, s time da sam prije toga šarao... bilo je tu Trabucca, Mila, Falcona, Okume, Yukia... svega... i svaki je imao dobru stranu, ali i manu.

Jožef1

Što kažete za ovaj silk i udice???

fera

Moram priznat da Awa Shimu nikad nisam koristio zato jer je nemam gdje kupit tako da ne mogu ocijenit kakva je kao firma.... a ja vjerujem da je dobra.
Najlon mi je osobno predebeo jer ne lovim debljim od 0.22mm, a udice su dobre oblikom, ali zašto tako velike???
Ja bih izabrao br.10 ili čak br.12.

Awa Shima radi i feeder najlon... zašto ne probat s njim?

mossi

Ja sam nabasao na neku lošu seriju ili nije original.. tako da ga nikom ne bih preporučio.  :nono:

Rajo

Ja koristim ovaj i za sada sam zadovoljan  :thumbsup:

fera

I Falcona sam probao... dobar najlon, nema greške.

Jožef1

fera, na jednoj rolni imam isti takav kao sa tvoje fotke samo 0,25mm- za Ron Thomsonov feeder do 150gr. Gdje ja pecam, najviše šarana dobivam na običnu kišnu glistu, a ne rijetko zna udariti i som, čak i do 10kg. Ovaj najlon je prekrasne žute boje (noćno pecanje). Ja još uvijek učim.... :icon_scratch: