mossi - acetatni silikonci

Autor mossi, Ožujak 25, 2016, 15:26:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

mossi

Ajd da ne smaram po ostalim temama otvorio sam svoju  :rofl2:

Za bavljenje izrade acetatnih silikonaca "naterala"  me muka tj skupoća varalica koje inače koristim, a na terenima gde je kidanje sasvim normalna stvar. Pošto jedan original Keitech košta u Germany pakovanje od 5 komada oko 8 eura i srce me zaboli kad treba da ga bacim u najgori krš, odlučio sam se da "kopiram" varalicu koja je lovna i koja svojim oblikom i radom odgovara za 85% mojih potreba. Odlučio sam se za model od 12,5cm jer je on i najskuplji i sam po sebi nosi najveću razliku u ceni originala i "kopije". Keitech Easy Shiner mi je bio uzor tj model koji nije iskopiran 100% ali su neke njegove linije uzete kao Leitmotiv u izradi nekoliko prototipova koji su doveli do verzije 1 mosijeve igrarije na temu KES-L.

Kalup je uradjen u NS 3D print metodom u ABS plastici.

Za sada u experimentalnoj fazi radiću dva modela KES-L Soft  i  KES-L Medium tj meku i polutvrdu varijantu.

Budućnost i perspektiva neke eventualne "proizvodnje" viškova zavisiće
od mog vremena, lovnosti varalica kao i eventualno zainteresovanih kupaca.

Evo par fotki većine uradaka. Danas sam provukao i meku i polutvrdu verziju na Dunavu u rukavcu tj marini
i meka varalica ima izražen rad repom, a polutvrda jako lepo radi i repom i bokovima. Oba modela su testirana
na istoj jig glavi okrugla 8gr EC 630 4/0. Fotki i videa nema jer sam zaboravio telefon kod kuće..  :uf:

Meka i polutvrda verzija

Trenutni uradci koji su kod mene:

Napomena ukoliko se pojave zainteresovani kupci cena mossijevih KES-L varalica je 2.5 kuna/kom.

zvona

Žorž

mossi

Samo da pojasnim ovde iz ove "proizvodnje" nema bela leba ni bataka.
Sam proces je prespor da bi neko mlatio novce, jer za JEDAN silikonac treba od 80 - 120 minuta u zavisnosti od silikona.
Gipsani kalupi brže suše, možda mogu i ovi od ABS plastike, ali ja ne znam.

U svakom slučaju prodaje se samo višak proizveden u višku slobodng vremena.  :ok:

Gume su odlične ali ne može brže ..  :no:

Cena na "veliko" je u suštini moj propust jer u ovim uslovima
nema šanse da napravim više od 200-220 komada mesečno (za sada).  :tongue3:

Pa sami izračunajte da li je to biznis ili prodaja viškova.

Original je minimum 1.6 eura, a moj acetat 0,32 eura znači 5x jeftiniji i smrdi na sirće za medalju!  :rofl2: :stripii:
Dobro neće doveka ali dok su friški hoće.

Nekom drugarima koji znaju pecat će biti neki komad gratis jer i ja sam od njih dobijao uvek nešto.  :hi: :notworthy:

Ukoliko se nadje način da se ubrza proces proizvodnje, tada ćemo verovatno
podići cene kao i svi ozbiljni proizvodjači.  :clap2: :stripii: :stripii: :stripii:

Neka one budu lovne drugarima i meni i ja ću biti najsrečniji!  :takoje: :ok:

:occasion14:

Hunter

znaci menjamo se na veliko!ja bbi bar 10 bjelih!

mossi

Mudri

Već te vidim za koji dan sa nekim aluminijskim kalupom,i pravo preduzeće... :stripii: sada probaš Srđu natjerat da ti taj tvoj napravi u aluminiju ako može....

mossi

Mudri .. ja sam vodio moju privatnu firmu od 1990 kao programer, proširio na Hybrid Engineering Ltd, prvi u Somboru imao HP A0 ploter sa mogućnošću izrade crteža do dužine od skoro 40 metara, najbolje opremljen arhitektonski studio u Vojvodini barem te godine.  Ne verujem da ću praviti preduzeće od hobija. Ovo mi je hobi i način da usavršim varke za ličnu upotrebu, a pošto sam se samopenzionisao trenutno sam poprilično bez obaveza ali ako nisam na vodi ili u Monoštoru, onda sedim ispred PC-a.  :BangHead:

Ovako nateram sebe da budem društveno koristan ..  :rofl2: :stripii:

Kalupa ću verovatno napraviti još par komada. E sad imam još nekih modela i veličina u planu.
Ali ništa za obrt .. samo za ubijanje vremena.   dok ne ....  :BangHead:

:hi:

Batica

Ko koristi acetatni silikon za pravljenje sedova, neka proba Ultra silikon, narandzasto je pakovanje, dosta mekan silikon.

DIDAPATAK

..cijena vrlo prihvatljiva.. :ok:..vjerujem u Mossijevu preciznu izradu  :notworthy:..
..jedino što imam mekani  :BangHead: pa ako bude neki tvrđi  :mt1032:  :ok:  :stripii: :stripii: :stripii:
.. :baba:

Žorž

Dida šta se sekiraš,mekani su ionako za zimu,zima prošla možda se stvrdne :stripii: :rofl2:

mossi

Noćas pred spavanje iz zezanja izlio ovog crvenog sa sitnim žutim gliterima .. Uskršnji!  :hello2:
Inače lepo izgledaju svi sa gliterima ( žuti, plavi, beli, crveni ) :takoje: :ok:

A bilo je i još uradaka po narudžbi ..  :icon_salut:

Cena je ispod cene i tako će ostati sigurno neko duže vreme, do kraja godine sigurno za jednobojne 2,5 kuna/kom .
Dvobojni će verovatno otići na 3 kune/kom jer je sex dvobojno zezanje za jedan kalup.  :pottytrain2:
Ako neko želi mora se pisati i čekati najmanje 10+ dana.
Juče sam izlio 10 komada i to je teoretski i praktični maksimum od jutra do sutra.  :BangHead:
Tako da to nećemo više ponavljati dok ne nabavimo barem još jedan kalup.  :no:

mossi

Citat: DIDAPATAK  u Ožujak 27, 2016, 11:04:30

..cijena vrlo prihvatljiva.. :ok:..vjerujem u Mossijevu preciznu izradu  :notworthy:..

Hvala Dida.  :hi:

maverick

A tko ima slobodnog vremena nema razloga da napravi koju varalicu, neke velike love tu nema osim zadovoljstva i malo da imas za troskove pecanja. Ovi tvoji uradci su vise nego odlični samo više mi se svidja kad su ovako složeni  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Vidi razmišljao sam kako da ih složim, a da nikoga ne uvredim, pa sam složio EX YU zastavu države u kojoj sam rodjen.
Svako neka sebi složi kako mu paše.   :icon_thumright: :ok:

:occasion14: