Rod building

Autor kawasaki, Ožujak 29, 2016, 21:05:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

željkož

Citat: No  u Svibanj 15, 2016, 13:52:49
Željko,  :icon_thumright: lijepo.
Može pitanje kojom se brzinom to vrti?

Vidi se u video, e sad koliko je točan broj okretaja...pojma nemam
Znam da je sušenje 5-6 okretaja u minuti

No

Sve pet, da sam vidio video prije ne bi ni pitao.svejedno hvala za odgovor.  :hi:

željkož

kawasaki

Citat: mossi  u Svibanj 15, 2016, 11:29:41
Ako je kawasaki uspeo  :rofl2: :stripii:

U tebe ne sumnjam.  :no:

:ok: :hi:
:stripii: :flasica: :pije:
Ovo ti je paket guma  :stripii:
Brzi od Bolena.

mossi

No

:uf: Evo mog štapa. Gotov.Idući tjedan bit će isproban na vodi.
Radio sam ovo kao apsolutni početnik.Ima nekakve sitne nedostatke koji me baš i ne brinu jer sam radio za sebe, al je mislim tehnički korektno odrađen. Jedno je  sasvim sigurno, štap je jedinstven u moru sličnih štapova.Zadovoljstvo je savladat izazov,zakoračit u nepoznato.Od svega će bit najvažnije da mi se svidi na vodi.

Težak je  160 gr.Vagano na mojoj kuhinjskoj vagi koja nije baš točna kao one drogeraške al ne bi smjela lagat više od 5-10 gr.
Prvom prilikom ga izvažem negdje u trgovini digitalnom vagom.
Balans sa zauberom  :ok:
Konac na vodilicama namotan ručno. A je to sistem.Nogom stisnem klupko rukama držim štap i okrećem.
Drvo i halter  poljepljeno epoxyem.Prilikom lakiranja korišteno pecalo za peć pečenke.

Nakon svega mislim da je jednostavnije i sigurnije dat to profesionalcu da odradi i vrijedi to te novce što ljudi naplate.

dac

No, svaka čast na trudu i naravno "hrabrosti" da isprobaš na dosta skupom blanku, nešto tako....  :hi:
Nevjerovatno zvuči da je štap s drvenim rukohvatom i vodilicama, težak smo 160 grama...  :eek:  ....pa koliko je težak onda sam blank?    :dontknow:

No

dac

Uh, pa imali tu išta "mesa" u stjenkama....  :uf:    .... sad si me zaintrigirao da sve svoje štapove izvažem na preciznoj digitalnoj vagi u firmi.   :takoje: 
Ustvari, bolje da vagu donesem kući, jednostavnije je to.....  :takoje:

mossi

željkož

160 g sa 8 vodilica...nije to puno ali nekako teško
mozda zbog drveta
moj je BR 2,70m 9+1 vodilica (vrh 8mm a prva 30mm)
mislim da je 168 g tezina stapa ali izvagat cu jos jednom prekosutra kada se vratim sa terena
balans mi je jedno 2-3 cm dalje od tvog sa stellom 3000 (rola je 265g)
probao sam izvagati i morao bi ubaciti jos oko 105g dolje na stapu da balans bude tocno na sredini drzaca role

rj

štap i treba da blago vuče napred
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dac

Nije mi vrag dao mira, pa sam donio vagu da izvažem sve štapove i role kod kuće....
Dosta su teži nego ovaj CD što je ga je No slagao...  :takoje:    ...npr. Sportex Kev spin DL 9 ft. ima 232 gr.a Sportex Carat spin 10 ft. ima 263 gr.

I rolne imaju "priličnu" masu... :takoje:   npr. Shimano Ultegra XTB ima 605 gr. a "mala" Super Aero 4000 gtm ima čitavih 350 gr. Sve su vagane s najlonom.
U uspredbi sa Stelom to je dosta više, iako ona ima metalnu špulnu, a GTM ima grafitnu...  :dontknow:
Onih 160 gr. u usporedbi sa Sporteksima djeluje kao "znanstvena fantastika", kakve su to "stjenke" blanka...  :uf:   ili je neki "drugi" karbon u pitanju....  :dontknow:

No

Nemam pojma o karbonima.
Pretpostavljam da konstruktori štapova izvlače maximum mogućeg iz materijala u odnosu na ono što se očekuje od štapa.
Tanji= lakši, brži,slabiji-- deblji=teži, sporiji, jači.Baš poput ljudi.
Budem vagnuo štap na digitalnu vagu i uslikam.
Štap mi djeluje nježno i zapravo mi je čudesna ta težina.Pa to je težina pravog sendvića.
A vidiš kolega željkož kaže da je težak s obzirom na 8 vodilica.
Kako god štap mi je drag i još da mi legne nitko sretniji od mene

dac

Ma, nisam mislio da nije toliko težak, nego mi to dijeluje kao "perce" u usporedbi sa ovim mojima...  :ok:
Kad idem na Dunav, pa treba doseći neke veće daljine i dubine, štap i rolna imaju preko 700 gr.( Sportex + Biomaster) brzo ruke "otpadaju"....  :bye: