Negdje u Darkwoodu

Autor Zagor, Srpanj 02, 2016, 23:05:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zagor

Znaci prednje zrcalo 15cm visoko, a nagib 20 ili 25 stupnjeva? U tom slučaju onda podnicu trebam dignuti za barem 10cm da visina zrcala  bude 10cm iznad bočnih stranica.
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

rj

sama linija je stvar ukusa visoko prednje zrcalo daje "tumbast izgled"
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Zagor

Jasno mi je sada to. Znaci da s manjim visinu pramcanog zrcala na 15cm, a visinu ostavim istu (da bude 10cm vislje od bocnice). A na veći kut Jel ste mislili 20-25 ili 5-10 stupnjeva. Pitam da znam kako trebam korigirati izdizanje dna.

rj

vidi moraš pazit da te ne zavara kut ...zadnje zrcalo ide sa ravnog dna dok prednje zbog dizanja dna dobiva drugi kut

Zagor

Prvo sam mislio saviti podnicu pa na nju ljepiti zrclo. Neznam Jel ste na to mislili da trebam pripaziti?

rj

na izkrojeno dno stavljaš zadnje i prednje zrcalo , egije naravno zrcalo se "pasira pod kutom ....kad podižeš prednji kraj taj kut (sa ravne podloge) se gubi

Zagor

A nisam tako mislio raditi. Prvo bi iskrojeno dno savio i na debljinu bocnice od ruba dna zalijepio uzdužno letvu trokutastog presijeka. Na savijeno dno bi poljepio zrcala pa bi od zrcala bocnice zaljepio na uzdužnu letvu na dnu.

rj

tako je teže ali sigurnije , imaš mogučnost korigiranja linije  :icon_thumright:

Zagor

Ma nije mi teze. Prvo sve pripasiram pa onda lijepim smolom. Egije- Jel su to rebra? Ako jesu, njih neću imati. Samo porpecne ukrute između klupa,a one ce biti 6mm debele i 5cm široke. 2 sloja platna preko njih ce dati potrebitu čvrstoću( kao bigovani lim)

rj

to je ok, alexa777 ti radi čamce od blažujke mislim da oni stavljaju četvrtastu lajsnu koju učvrste na rub dna pa na nju idu bočne stranice

Zagor

Ja sam se odlučio na trokutastu iz razloga sto ublažuje kut bocnice na dno pa je puno lakše nanesti platno na oplatu. Kada je velik kut onda je problem i skoro uvijek ostaje mjehur zraka pa spoj nema dovoljnu čvrstoću.

Josip

Citat: rj  u Srpanj 03, 2016, 15:35:24
to bi trebalo bit to
p.s. možda je ovih 26cm puno ja nebi prelazio 15 cm i dao bi mu veći kut
Tak je, ja sam ostavio mislim 10 cm ili 12 sad se točno ne sjećam kut nisam određivao točno u stupanj nego onako odokativno i kad mi se svidjelo obilježio i izrezao. Postavit ću i koju fotku ali moram ih naći na kompu. Slobodno pitaj ako zapneš negdje imam dosta fotki pa ti pošaljem situaciju da vidiš.

Zagor

Josipe gdje ste kupili koloturu za sidro sta se na pramac usarafi?

Josip

Kolike su ti komore dimenzija prednja i zadnja? Razmisli ti jos jednom o toj srednjoj komori.

Josip

Unimar Rijeka, imaju web trgovinu.