Kvarovi motora

Autor yopatami1, Srpanj 22, 2016, 20:25:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

yopatami1

Tema nije baš popularna, ali je, nažalost, prisutna.
Koji su to najčešći kvarovi motora?
Zbog čega nastaju? Možemo li neke izbeći?
Uz želju da ih bude što manje, svako iskustvo i savet su dobrodošli.

šajzika

OSobno nisam puno promjenio motora, niti cu se praviti nesto previse pametan
Mene  smeta sto ljudi uopce ne rade hebene servise na 4t motorima,
takvih ima cudo jedno i sve ih sram moze biti , uvjek vicu da oni drugi nisu uredni i da nisu napravili ali svi to rade.

kod mene svaki motor jednom godisnje dobije ulja , svjecice i ostalo . hocu da radi i da me ne ostavi
Audentes fortuna iuvat

No

:hi: jamaha dvotakt,pali uredno radi sve pet, pri opterećenju u vožnji se desi kao da preskoči,zastane propeler ili kao da lupi od nešto a ne lupi. dal se kom dešavalo nešto sl.
ne kužim se u to dal je stvar mehaničke naravi il peta možda nije dovoljno uronjena u vodu.   :dontknow:

maverick

Vrlo vjerojatno kanđža u peti preskoči...jeli elisa u balansu...ili ima nekih vidljivih oštećenja
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

No tako se i meni dešavalo na mom motoru, zna Maverick, i ošla i elisa i kanđa  :crybaby2:

No

ne vidim da ima ikakvih oštećenja.  :ok: jel zna tko koliko će me to zadovoljstvo koštat otprilike.  :crybaby2:

No

:eek: tražim tu kandžu na netu pa i ne uspjevam.  :icon_scratch: jel zna netko točan tehnički ili trgovački naziv.
to bi trebala bit nekakva spojka, kvačilo.

maverick

nesto slicno ovom s linka....moze biti duze ili krace ali princip je sličan na svim motorima...u najboljem slucaju to je dio koji klize po osovini i moze se obrnuti ako je oštećena samo jedna strana...pa neces imati problema onda dok juriš ka naprijed a nazad kad ides ionako ne dajes puni gas

http://agro-honor.hr/webshop/mio/ostali-dijelovi-stroja/kand%C5%BEa-vu-620-detaljno.html
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

davor99

prvo provjeri u kakvom ti je stanju gumeni selen u propeli a ako je on ok onda na przno ( u leru) okreči propelu rukom i ako nakon nekoliko krugova ti stane da nejde onda je problem u peti 
Vodite ljubav, a ne psa

No

U leru se okreće bez problema. Bit će da je ovo što Maverick kaže,jer to preskakanje mi se događa s jačim gasom napred a u rikverc ne.
Uglavnom sad znam da prije upotrebe moram posjetit majstora. Nek čovjek rastavi vidi i riješi.

Jer kad se vratim s mora imam dogovoren boj sa šaranima,a bez ispravnog motora u tom boju sam gubitnik.  :stripii:  :stripii:

pajdo77

sad sam došao sa vode,jako dobrom prijatelj stao motor pa sam ga išao došlepati. Radi se o motoru Parsun 15hp,u vožnji je legi izbacio iz brzine i ni vau. Nije ni u šta udario(bar ne skoro) pa da mu izbaci zbog udarca. Može ručicom ubacivati naprijed-rikverc,nije ništa zaglavilo ali motor neće da "primi" ako me razumijete. Nismo ništa zagledali,mračak je počeo pa da stignemo kući a i ne razumijemo se niti jedan pa ako netko zna šta bi moglo biti neka kaže,možda nije nešto strašno pa da majstor ne izbija prijatelju novac iz džepa :hi:

maverick

Neka krene redom, od ručice mjenjača jeli sve spojeno do pete...neka pregleda elisu pa neka onda otvara petu i vidi što je kanđžom...zupčanicima...

pajdo77

Bit će tako. Mislim da je on dobrih par puta opalio po preprekama u vodi pa je možda do te gume u elisi ili kog vraga već tamo ima,samo da je što manji cirkus :hi:

ibro dirka

Starom se na tomosu 18 jednom prilikom dogodilo slično. Nije htio u brzinu ni za Boga i na kraju je kvar bio običan vijak koji se popustio na poluzi mjenjača negdje na polovici pete. (Neznam baš nazive dijelova)