Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Šta ste se raspisali toliko kad je to samo prijedlog nacrta zakona, koji će se još puno dorađivati i mijenjati, a da li ćemo sve više sličiti onima sa zapada o tom potom, kako se kaže, jer oni na zapadu imaju posložene sve preduvjete od strane države da se i mogu ponašati u skladu sa zakonima, a kod nas je uvijek naopako, kod nas se donese neki zakon a kasnije se skuži da se i ne može provoditi jer onaj tko je zakon donio a to je država nije osnovne preduvjete stvorila da bi ga građani poštivali, ili još gore imaju puno nelogičnosti pa  i zbog toga nisu primjenjivi u praksi.
Zato sačekajmo da vidimo što i kako će se ova priča rasplesti i ako imamo mogučnosti kao članovi utjecati da se izmjene one odredbe o tome tko će učestvovati u izradi ovoga zakona jer samo par ljudi je tamo navedeno da to rade a to u startu nije dobro. Moramo se pobrinuti da ovaj prijedlog nacrta zakona prođe JAVNU RASPRAVU u kojoj će veliki broj nas članova pojedinih društava moći reći što misli i predlagati, a onda konačni prijedlog zakona da se izradi. Pri izradi ovakvih zakona koji se tiču velikog broja ljudi JAVNA RASPRAVA  se mora provesti

Mornar Popaj

Citat: šajzika  u Veljača 06, 2015, 04:41:41
Tu vidim  male nelogicnosti.
Kad ides s vode onda tek moras upisat ribu u knjizicu
Nema cuvara nema nikog, danas ne pisemo nista.

Govoreći hipotetski, u knjižicu ulova, riba se treba upisati nakon što si je spremio u čuvaricu. Ako to nisi napravio, a dođe kontrola slijedi prijava pa kazna. Za ponovljeni prekršaj npr. opet kazna ali i zabrana pecanja na određeni period ( 1-3 god. )

Ne kažem da će tako biti, nego da imam osjećaj kako se ide u tom smjeru. I pouzdano znam, što iz svog, što iz tuđeg iskustva, da je "opleti po džepu" jedna jako učinkovita metoda.  Slično sam i ja prošao kad su mi prošle zime dvaput uzeli vozačku dozvolu, i dobro me opleli po džepu. Slično će biti i sa ribolovom, jest da će još neko vrijeme biti svega, međutim kako vrijeme bude odmicalo, svake godine će biti manje onih koji se opiru promjenama.

Šajzika kako misliš imati nekoliko knjižica za popis ulova, kad svaka ide uz ribolovnicu, ima serijski broj itd...Jel imaš nekoliko vozačkih dozvola ?

Kugla, pa zima je, vani je vrijeme katastrofa. Moramo nekako ubit dan, ne vidim ništa loše u razmjeni mišljenja na forumu  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

rj

upis u knjižicu ulova ide kad si završio ribolov ...tako su meni objasnili ....
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

TopMix

Kod nas u Srbiji već nekoliko godina imamo tu zakonsku obavezu da vodimo evidenciju ulova. Ne mogu generalno da tvrdim, ali mislim da od toga nema ništa. Mislim da je to u ovom momentu preambiciozna odredba koju ne sprovode ni pecarosi (čast izuzecima), a još manje ribočuvari.
To je, nažalost, kap u moru od svih drugih problema koji postoje na ribolovnim vodama.
U krajnjoj liniji, koja je svrha toga? Da se kontoliše količina ulova pecaroša, što se može eskivirati na 101 način. Druga svrha, da se kao pravi nekakva statistika o ukupnim izlovima i potrebama poribljavanja... ma hajde ... priče za malu decu

Kugla

Ne vidim ništa loše u pisanju jer se dosađujemo i nismo na vodi, ali ono što je bit, ne dotićete se bitnoga već  raspravljate o tom zakonu kao da je on na snazi o tome govorim

maverick

Citat: rj  u Veljača 06, 2015, 11:28:38
upis u knjižicu ulova ide kad si završio ribolov ...tako su meni objasnili ....

Upis ulova ide kad odrežeš dio peraje i ribu definitvno u tom momentu zadržavaš, isto tako po tome bi na području parka trebao spakovati pribor i otici kuci da ne kidaš ribu bez veze  :stripii: mislim kačiš i puštaš....znaš kad ce to zaživiti... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

maverick

Ja bih volio...no ne znam...zamisli koliko tamo na dan, tjedan mjesec dodje svakavih pecaroša....kad bi to zaživilo....bila bi trojica sveukupno  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

policija već 2 god. upozorava za upis ulova i rezanje repa ...ove god. bi mogli počet pisat kazne ...samo neznam kakva će kazna bit  :sha:

Mornar Popaj

R J upravo sam na to mislio, i mislim da će te stvari doći vrlo brzo.
Prije nekoliko dana je državni inspektor prelazio most u Vinkovcima, i vidio nekoliko lokalnih ribiča kako pecaju. Čovjek, parkirao kraj mosta, uzeo značku i pravo do njih. Predstavio se i pitao za dozvole. Problem nije nastao zato što ribolovac nije imao dozvolu, nego zato što je rekao da ribočuvari uopće ne dolaze kontrolirati dozvole, ulov itd... I ovaj pravac kod voditelja ribočuvarske službe da mu se podnese izvještaj i dobro ih naribao.  Zaključak tog voditelja ribočuvarske službe, koji želi zadržati svoje radno mjesto je sljedeći: Kog zatekne bez dozvole, odma prijava, ako ne želi pokazati ili nema osobnu odma policija, makar mu to bio prvi susjed ili rođeni brat...pa tko si može priuštiti pecanje bez dozvole, nek bude DŽek.

Ono što ja mislim je da pritisak ide od viših razina,prema nižima. Evo baš čitam u današnjem Glasu na str. 8 da je državna revizija u HŠRS našla nepravilnosti i da je u tijeku izrada novog zakona.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

KvacakZu

za nerezanje repa 3000 kn i oduzimanje pribora,i čamac je pribor,isto tako za ne upis i knjižicu :uf:

Mornar Popaj

Pitanje je samo tko će prvi naletiti  :uf:

KvacakZu

mene su opomenili pa zato i znam :uf:

miha

svake godine na početku sezone bude drama ...neko naleti pa se čova a kasnije kako se povečava broj komaraca sve slabije i slabije ...

šajzika

Citat: Mornar Popaj link=topic=468.msg96525#msg96525

Šajzika kako misliš imati nekoliko knjižica za popis ulova, kad svaka ide uz ribolovnicu, ima serijski broj itd...Jel imaš nekoliko vozačkih dozvola

sad imam 2 vozacke a jedno vrijeme sam imao 3 .

knjizica ulova ima serijski broj koji nigdje nije zaveden, u ribolovnu dozvolu ili negdje drugdje u papirima koje moras imati uz sebe   tako da te na vodi mogu povuci za neku stvar.
to je proizvoljan broj i ja kad ispunim svoju nabavim drugu i ajmo ponovno ispocetka.
Ili mislis da tako nesto nije moguce ?
Audentes fortuna iuvat