Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

"tradicionalni ribolov" jedan ribar iz VK a drugi iz OS  :eek:...di je tu tradicija  :thefinger:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mossi

mossi

Svaki oblik ribolova bi trebao biti zabranjen tokom cele godine u unutrašnjem delu Kopačkog rita!

rj

mene policija kontrolira skoro svaki put u Aljmašu .....ko ribare kontrolira ? to je problem...ribari svoje kvote plemenite ribe ispune u 30 dana ....ostalo crnjak ...

raso

Koliko je meni poznato za gospodarski ribolov bilo koje vrste u javnoj ustanovi obavezan je javni natječaj, a ribar iz Osijeka ima neizmirenih financijskih obaveza prema proračunu Republike Hrvatske i kao takav ne može pristupiti javnom natječaju.

mossi

Unutrašnji deo sam mislio sve osim živog Dunava.
Na živom Dunavu redovni lovostaji kao i na ostalim delovima.

rj

Citat: raso  u Rujan 12, 2014, 18:36:39
Koliko je meni poznato za gospodarski ribolov bilo koje vrste u javnoj ustanovi obavezan je javni natječaj, a ribar iz Osijeka ima neizmirenih financijskih obaveza prema proračunu Republike Hrvatske i kao takav ne može pristupiti javnom natječaju.

vidiš kakva dileja u parku prirode alasi sa minusom ...štrik i nek se objesi...

raso

Što je on u minusu, ali što ne plaća porez :uf: :uf: :uf: :uf: :uf: a pare za mirovine  :sha: :eek: :uf:

maverick

Pod ministarstvo zaštite okoliša spada Park Prirode , a sad bi trebalo sve to pasti pod zakon o slatkovodnom ribarstvu, tako dok sve to ne definira dozvola za sad nema. Još nije ni poznato da li ce dozvola uopce biti, stare naravno vrijede do lovostaja na tom potezu

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

KvacakZu

maverick

Neke od opcija su da sve bude normalno, da sve bude skuplje, da pecamo s osjeckom dozvolom ili da bude zabrana ribolova, mada postoji i ona najgora opcija da se sve prepusti na milost i nemilost nama pecarosima sto se nadam nece nikad dogoditi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Eh to je ono što sam već upozoravao , pa da je to prava zajednica ribolovnih društava , pa da uskoči sa pravim riješenjem i to je toi.Sve je to prepušteno na "vjetrometini", a mi pecaroši neka pušimo.Pa tako nam i treba pa i dalje dižimo ruke za nekoga koga nemamo pojma šta može napraviti u našem interesu.Pa se dešava ovo što se dešava.
  Dečki moji posljedice tek  dolaze.

raso

Informacija koju ja imam iz vrlo visokih izvora kaže.
Dozvolu za rekreativni ribolov izdaje Ministarstvo poljoprivrede i vrijedi za sve tekućice u Republici Hrvatskoj, osim za rijeku Gacku, te vrijedi za sve stajačice kojim gospodari ovlaštenik ribolovnog prava. Ribolovnica se kupuje uplatom u državni proračun Republike Hrvatske putem opće uplatnice ili elektroničkim putem. Parkovi Prirode, Nacionalni parkovi ili bilo koje druge javne ustanove ne mogu gospodariti otvorenim vodotocima, te su iste pod nadzorom izdavatelja ribolovnice za rekreacijski ribolov.

dus

šta je sad sa dozvolom koju smo kupovali za dunav (tzv nacionalni park-kopački rit) od ušča drava -dunav do poslje apatina ? di se sad kupuju dozvole za taj potez, i zanima me kome smo prije davali novac ?!

raso

Za ovu godinu se dozvole još ne prodaju, a dosada si plaćao Parku Prirode. Sve će se vrlo brzo znati.