Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

No

..."Gledajući poteškoće s kojima živimo, gledajući stvari kojima se divimo, gledajući laži pred kojima žmirimo.

Sve isto počima, sve isto završava.

Navika, prokleta navika
Nije nam ju vila donijela, nego povijest burna, bremenita."...

mlb

Treba se probati izboriti , taj način razmišljanja boli me k... nas je općenito kao narod i doveo tu gdje jesmo!!  :icon_salut:

šajzika

Audentes fortuna iuvat

mlb

Čudi me baš za tebe pošto voliš teži put  :rofl2:

šajzika

Dada , samo slusamo svi  iste price, svake godine pojedinci bojkotiraju ribolovnice  pa pecaju i druge prozivaju,  pojedinci trpaju male i prekomjerni ulov pa onda kad ne ulove prozivaju druge.

Meni je bas dosta tog licemjerja na vodi. Poznaju mene , poznam ja njih.
Svi lazemo  jedni druge. Nema 2 postena ribolovca na vodi. Tako da je to opet hebena tema.

Ove godine nisam ni isao na pp vodu, nisam kupio ribolovnu. Sve vise i vise gledam, uz svu guzvu, ribare i ostalo, da ne kupim i uzivam u svome miru.
Audentes fortuna iuvat

feco

A šta je tu je.... uživat ćemo u boravku na vodi, prirodi, plovidbi, a ako koja ribica dođe, dobro dođe.
Ne vrijedi drugačije razmišljati. Za sebe sam siguran da mi ništa neće dan na vodi pokvarit.  :hi:
POLAKO I BEZ VEZE

mlb

Citat: šajzika  u Prosinac 10, 2020, 18:56:56
Dada , samo slusamo svi  iste price, svake godine pojedinci bojkotiraju ribolovnice  pa pecaju i druge prozivaju,  pojedinci trpaju male i prekomjerni ulov pa onda kad ne ulove prozivaju druge.

Meni je bas dosta tog licemjerja na vodi. Poznaju mene , poznam ja njih.
Svi lazemo  jedni druge. Nema 2 postena ribolovca na vodi. Tako da je to opet hebena tema.

Ove godine nisam ni isao na pp vodu, nisam kupio ribolovnu. Sve vise i vise gledam, uz svu guzvu, ribare i ostalo, da ne kupim i uzivam u svome miru.

Uživaj to ti nitko ne brani , nama koji pecamo i uživamo na onom djelu puno znači da se ne dozvoli totalno devastiranje parka prirode!!  :icon_thumright:

Debeli šef

Citat: feco  u Prosinac 10, 2020, 19:07:06
A šta je tu je.... uživat ćemo u boravku na vodi, prirodi, plovidbi, a ako koja ribica dođe, dobro dođe.
Ne vrijedi drugačije razmišljati. Za sebe sam siguran da mi ništa neće dan na vodi pokvarit.  :hi:
bome nećeš mirno uživati, jer ne smiješ ni na koji način ometati ribara u njegovoj djelatnosti.
tako da se pripremiš na galamu i zvanje policije da ga smetaš usidren gdje on hoće razvući alat.  :stripii:

ovu sam godinu babuškario i fiderisao. slijedeću vadim direktaša i tražim kedere.  :ok:

Smithwick maniac

Dozvoliti ribarima u Kopački rit je šokantan incident u modernom društvu.
Pa ja sam šokiran da ne mogu ni naći riječi kojima bi opisao koliko jako.
Bio sam siguran da je pitanje mjeseca kad će gospodarskom izlovu odzvoniti na rijekama.
Svi se kunu u očuvanje prirode, stremimo ka zapadu.
Počeo je i uzgoj te poribljavanje ugroženim ribama jesetri, kečigom, morunom, tokom.
Mađari su ukinuli gospodarski ribolov.
A što naši pametnjakovići naprave, pljunu u lice ovakvom odlukom svakom normalnom čovjeku sa normalnim pogledom na prirodu.
I da, gdje su sad svi zeleni i tisuće udruga koje opravdavaju svoje financiranje očuvanjem komaraca, žaba, štakora i ostalih nebitnih stvari .
Nabijem ih.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

Debeli šef

Citat: Smithwick maniac  u Prosinac 10, 2020, 21:08:46
Dozvoliti ribarima u Kopački rit je šokantan incident u modernom društvu.
Pa ja sam šokiran da ne mogu ni naći riječi kojima bi opisao koliko jako.
Bio sam siguran da je pitanje mjeseca kad će gospodarskom izlovu odzvoniti na rijekama.
Svi se kunu u očuvanje prirode, stremimo ka zapadu.
Počeo je i uzgoj te poribljavanje ugroženim ribama jesetri, kečigom, morunom, tokom.
Mađari su ukinuli gospodarski ribolov.
A što naši pametnjakovići naprave, pljunu u lice ovakvom odlukom svakom normalnom čovjeku sa normalnim pogledom na prirodu.
I da, gdje su sad svi zeleni i tisuće udruga koje opravdavaju svoje financiranje očuvanjem komaraca, žaba, štakora i ostalih nebitnih stvari .
Nabijem ih.
nemoj samo zvati zelene da nas brane. mi smo im isti kao i ribari, ako ne i gori. 😀
i niti jedno živo biće nije nebitno. bez komaraca ne bi bilo ni ribe. ni nas.

vidiš kako je samo jedan ribar bitan. 😀

najbolje je pokucati tamo gdje se koncesije za harač dobijaju, dakle županija, pa struka u pp i vodnom gospodarstvu i tek ondra ministru.
ali korona je, ne otvaraju se ta vrata svakom.

DJ17

strasno... jos ovo napisem i bezim s ove teme... vecina Vas ste bili ili culi za Erdutski dunavac( meni ne toliko bitna ribolovna voda za pecanje vec zbog mresta svih vrsta ribe najvise Smudja-znam dobro sta pricam) svake godine od 1.1. pa do 1.6. se zabranjuje ribolov- zasto niko ne zna? I onda 1.6. ujutro u 06:00h(i obicno radi par dana dok sve kvalitetnije ribe ne povata i onda dolazi sledecim porastom opet, dunavac samo po visljem vodostaju ima spoj s Dunavom) dolazi p. ribar sa 90 kom vrski i ladno se voza benzinskim vanbrodskim motorom po tom istom dunavcu gde je zabranjena bilo kalva upotreba plovila? ko je ovde lud? pa JA, sto se bilo sta uzalud trudim promenit na svom terenu... izvinjavam se sto kvarim temu...necu vise... :flasica:

Smithwick maniac

Slažem se da je svako biće bitno u lancu.
Samo mi je nevjerojatno da se sa tolikom energijom štiti svašta a nitko ne ustaje kad je ovakva velika devastacija prirode u pitanju.
Nas uz Kopački rit ubijaju komarci koje se ne tretira kako treba zbog Kopačkog rita.
Uz sami Kopački rit postoje prometni znakovi koji upozoravaju na žabe na cesti pa se grade posebni prolazi za vodozemce ispod ceste.Itd, itd.
I sad na svo to izdr...... na očuvanje prirode dozvoliti totalnu devastaciju na rijeci na kojoj cijelokupni ekosustav treba biti zaštićen graniči sa zdravim razumom.
Ma jasno je meni da su ogromni interesi u igri.
No, kako će takav potez opravdati pred svim europskim institucijama za zaštitu prirode a koji itekako motre sva događanja vezana za očuvanje prirode.
Kako ostati nakon ovih sramotnih poteza u dobrosusjedskim odnosima sa Mađarskom koja itekako čuva svoj dio toka?
Što će reći, da je važan potez za gospodarstvo Hr pa moramo žrtvovati prirodu!?
Radi se o egzistenciji 3 ribara.
Pa danas je samo ostalo nekoliko stotina ljudi bez posla.
Mislim da od kucanja na vrata bilo čija neće biti ništa jer ti isti su i iscenirali ovakvo stanje.
Treba što hitnije medijski napadat
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

im84

Provjereno bi bilo najbolje ili neka od emisija???
#foxrage
#fox_rage_fishing

retfala

Odakle je ta informacija da dolzi ribar...jel u pitanju Šimić?