Dvojba - Shimano Biomaster ili Sporterx Black Pearl

Autor dxdandy, Kolovoz 26, 2016, 13:37:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dxdandy

Ljudi pozdrav, molim Vas za savjet ja vise nisam pametan koji bi uzeo.

Za koji bi se vi odlucili od ova dva stapa a sluzio bi za spinn na moru strelke prvenstveno, pa onda brancina i lica ako se zalete.
Lica i sve da se zaleti, koliko cujem tamo gdje bih ju ja lovio nisu neki komad tj. kapitalci vec se vrti do nekih 3-5kg kao veci primjerci.
Znaci naglasak je na strelku i rad sa zarama, poperima i walk-the-dog tehnika do max 35g ili eventualno ponekad jedna varalica od 40g.

Znaci izbor je pao na :

Shimano BIOMASTER SPIN EVA 91H - 2,77m / 15-60g http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/rods/spinning-fresh-water/biomaster-spinning-casting.html

ili

Sportex Black Pearl BR2713 2.75m, 49-71g http://www.sportex.de/en/products/spinning-rods.html

Po specifikacijama bih rekao da je ipak tu bolji Shimano a mozda sam i u krivu ali mene zanima ljudsko iskustvo i vase misljenje. Mislim da i jedan i drugi bez pol muke izlaze na kraj sa ribmo koju sam naveo pa cak i sa vecom i jacom. Shimano je nesto malo skuplji ali mi to ne igra ulogu. Vaznije mi je da imam sto bolju prezentaciju sa varkama a opet da riba ide van bez problema bila ona mala ili velika.
Rekao bih da je Sportex dosta jaci stap kad se spominje gramaza ali koji znaci po vama koji je bolji.... ?

Hvala na pomoci !

Mornar Popaj

Mislim da su ti štapovi malo slabi za morski ribolov, aj sportex još kako, ali taj shimano ne.
Vidiš da se nalazi u kategoriji freshwater ( slatkovodni )
Sto nebi uzeo nekog Lesatha 50-100g ? Ili ovog 60-120g ?
http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/rods/spinning-salt-water/lesath-bx-powergame-.html
A imaš štap baš za brancine ( lice znaju narasti i preko 30 kg )
http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/rods/spinning-salt-water/beastmaster-cx-spinning-sea-bass.html
A nebi bilo loše da pošalješ poruku DOK-u on bi te sigurno još bolje posavjetovao  :occasion14:

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

mario123

Citam temu na drugom forumu bas za lice 100g stap koriste za ogromne lice i to iz camca na otvorenom moru.
Ove manje sa obale vidim po slikama da love sa stapovima od 50ak grama..
Bacaju popere i zare od 8-10cm to bi tesko bacao za nekim 100g jer te varke su sve oko 10-ak grama.
Evo procitaj  sad sam nasao http://www.varalicar.com/tekstovi/ribolov-lice-na-povrsince/
Vamo pise sve od A do Ž

rj

dva štapa koja nemaju veze s vezom u poređivanju  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dxdandy

Citat: rj  u Kolovoz 26, 2016, 18:20:08
dva štapa koja nemaju veze s vezom u poređivanju  :icon_scratch:

Nitko nije ni rekao da su slicni ili isti..samo sam trazi misljenje koji odabrati.

rj

Za koji bi se vi odlucili od ova dva stapa a sluzio bi za spinn na moru strelke prvenstveno, pa onda brancina i lica ako se zalete.

možda "nesretno" postavljeno pitanje  :icon_scratch:

Harley

Ja bacam vec par dana sa stapom od Akademika "No"(profesora za smuđa na silikon), poperi jbg.nisam siguran u gramazu oko7cm duzina, stap je Lemax 20-100gr, idu do 50-60m, spaga je mislim 0,12. Na njega sam stavio TwinPower dvojku, mogu bacati cijeli dan koja je to lagana kombinacija.
Mjesto radnje Rovinj, strelki
ima puno i 90% ljudi ih hvata na srdelu sistem teleskop i cep od 100gr.
Living your dreams, do not dream the life

mario123

Malo je tesko pokriti  jednim stapom sve ribe.
Brancima love sa 30g, a lice sa duplo jacim stapom.
Pronadi neku sredinu ili idi na brancina i strijelku pa ak dode koja lica popusti kocnicu i fino lagano, izaci ce i ona van ne za 5min ali za 15min hoce...
Najmanji je problem riba a puno veci su varalice koje se bacaju...ako pecas brancina na varalice za brancina onda kupi za njega i stap, ako bacas lici popera od 20g onda taj stap pada u vodu nema koristi od njega...Sam odluci sta ti treb pogledaj varke koje bacas i po tom biraj. Riba kad dode lako s njom...ljudi na stap od 5g vade ribe od 5kg.

dxdandy

Citat: mario123  u Kolovoz 26, 2016, 19:44:42
Malo je tesko pokriti  jednim stapom sve ribe.
Brancima love sa 30g, a lice sa duplo jacim stapom.
Pronadi neku sredinu ili idi na brancina i strijelku pa ak dode koja lica popusti kocnicu i fino lagano, izaci ce i ona van ne za 5min ali za 15min hoce...
Najmanji je problem riba a puno veci su varalice koje se bacaju...ako pecas brancina na varalice za brancina onda kupi za njega i stap, ako bacas lici popera od 20g onda taj stap pada u vodu nema koristi od njega...Sam odluci sta ti treb pogledaj varke koje bacas i po tom biraj. Riba kad dode lako s njom...ljudi na stap od 5g vade ribe od 5kg.

Ma da, slazem se sa tobom. Bacam malo teze varke ( od 15-35g) ali mislim da oba stapa iz naslova to odradjuju bez problema. Mislim da je shimano ipak meksi stap i radjen od malo boljih dijelova a opet sportex je ipak cvrsci. Strelka je riba kuju cu u 90% spinati i upecati a ostalo sto se zaleti je super a lica je mogucnos koji ce se vjerojatno desiti. Htio sam samo cuti misljenje koji bi bio bolji od ova dva za prezentaciju varki na povrsini. Ipak ne mozes ni sa varkom od cca 16g raditi neku prezentaciju na povrsini ako imas motku a ne stap u ruci. Zato i pitam dali je mozda Sportex pretvrd ili nije. Jer ako mogu sa oba radi jednako finu prezentaciju onda bih isao na jeftinije rijesenje.

Trenutno vadim strelke sa stapom Shimano Yasei Red SeaBeaa 10-50g. Buni me kod Sportexa zapravo njegova akcija on je kao 60g a akcija mu je 49 – 71 g. Pa me sada buni kako bi se on ponasao sa varkama od 16g sa 30g bi radio vjerojatno ok ili barem bolje.
Malo mi je ta kao pocetna akcija od 49g zbunjujuca.

Ne bih davao neki ludi novac za stap ali recimo do nekih 1200kn. Moze se i za te novce naci solidan stap. Ne moram odmah potrositi tri place za stap pa jos toliko za rolu da bih pecao amaterski ribu od par kila. Samo realno razmisljam.

Hvala i LP !

rj

1200kn
speedmaster 270 cm 50-100g
xzoga 100g ebaiga Miha zna točnu oznaku oba su ti odlični štapovi u toj cijeni

miha

hebiga Mihu obrisali ....a kad ono kasnije vidi čuda dobar i xzoga mastery ....hehheh....

rj

miha

Ive

Za zare i šetanje psa tehnike bi ti bilo pametnije krači štap uzeti! Računaj da ti je Sportex BP prilično debalansiran,još onda i dužina od 2.70 sve zajedno prilično neudobno za rad sa površinskim varalicama ..
Ja predlažem xzogu blastino 2.33 50g. Daleko se bacaju varalice tih gramaža što tebi trebaju,zbog dužine i balansa je jako ugodno voditi varalice tog tipa,a opet dovoljno jak i za veće ribe.Cijena malo preko 100e
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

maverick

Citat: miha  u Kolovoz 27, 2016, 12:55:04
a neznam ...uredništvo ... :stripii:

E moj Miha...jeli vidiš tko ti se prvi javi...onako suosjećajan..KO TE POMEO  :stripii: Ali ajd ...nije teme...nego pomozite čovjeku ako možete
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"