Kako vodite glavinjare ?

Autor Mornar Popaj, Rujan 25, 2016, 16:33:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Počeo sam koristiti glavinjare, ali me zanima kako ih najbolje plasirati i voditi kroz slojeve vode ?
Za sada ih bacam sa obale, ali imam i čamac, pa ako neko može malo detaljnije pojasniti.  :hi:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

kawasaki

Ja uglavnom jigujem. Ali kad ocu bolena onda brzo motam maltene sto brze.  :ok:
Brzi od Bolena.

maverick

Bacam ih kad nece nista...najbolja dogadjanja sam imao na klasicno jiganje...ali nisam neki redoviti korisnik
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

yopatami1

Zahvalna varalica. Treba je forsirati. Daje ribu na raznim dubinama. Ne prašta joj ni jedna grabljiva vrsta. Vodi se na razne načine.
Ima puno lovnih koje prave domaći majstori. Svaka preporuka za glavinjare.

Kugla

yopatami sad nisi odgovorio čovjeku kako ih voditi, napisao si ima raznih način e hebiga

yopatami1

Osnovno je da vibrira, oseti se na štapu kolika god da je i kakva god da je vibracija.  Mada, glavinjara radi i kada to ne osetimo i privlači ribu.
Posle zabačaja, uobičajeno je da je pustimo do dna (ne i obavezno) i krenemo sa vođenjem. Džigujemo (malo motamo, pa pustimo da propada), ravnomerno motamo, uz povremeno trzanje, cimkanje i sl. štapom. Povremeno je pustimo do dna i tako. Za bucova se praktikuje brzo voïenje, recimo odmah po padu na vodu. Glavinjare su zgodne za kombinovanje raznih varijanti vođenja.

No

Imam 5-6 Vidinih. dobivao sam na njih štuke i smuđeve. Štuka je bilo lijepih, na ravnomjerno vođenje. Zabac, sačekam da dodirne dno i motam nekakvim tempom kojim zamišljam da glavinjara ide pola metra- metar iznad poda.
Smuđ zabac, dodirne dno namotam,dodirne dno namotam i tako unedogled dok traje zabac. Obično primi kad dodirne dno i krenem motat. Uglavnom sitniji smuđ.
Nisam baš nešto često koristio, jer me na neki način te glavinjare zamaraju.  :uf:
Imam neki glupi osjećaj da ta glavinjara mene forsira a to mi se uopće ne sviđa.
Baš kad neće ništa onda bacim koji put al me brzo prođe.
Moj dojam je da su to odlične varalice al da ja nisam  tip za njih.   :stripii:  :stripii:

Mornar Popaj

Hm,
Imao sam i ja par sporadičnih ulova štuke, na jednolično brže vođenje.
Dali stavljate kakve predveze od fluorocarbona ili nekog najlona ili slično ?
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

yopatami1

Iskreno, ne stavljam.
Mada to i nije pametno.

No

Pošto na terenu gdje lovim ima dosta štuke, riješio sam to tankom  žicom za varenje. Napravim oka na krajevima žice koja je dugačka 10-11 cm. lovim s tim bez problema zadnjih godinu, možda dvije.  :ok:

Ervin

Citat: No  u Rujan 25, 2016, 19:52:46
Imam neki glupi osjećaj da ta glavinjara mene forsira a to mi se uopće ne sviđa.
Baš kad neće ništa onda bacim koji put al me brzo prođe.
Moj dojam je da su to odlične varalice al da ja nisam  tip za njih.   :stripii:  :stripii:

Delim mišljenje, ovo kao da sam ja pisao,...sa malom rezervom u smislu da ih bacam kad pretpostavljam da su idealni uslovi za njihovu upotrebu!
Polako se ipak privikavam na njih jer sam pronašao neke modele koji stvarno znaju da iznenade. Za soma su često veoma ubitačne, a za ostale vrste kako kad...

Što se vođenja tiče, kao što je yopatami1 napisao, može kako hoćeš!

maverick

Ne bi bilo loše kad bi netko od proizvođača dao najproduktivnije vođenje za njihove proizvode...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

joker

da to nebi bilo lose Maverick.danas bas gledam tu kod mene u trgovini 30kn trazi za glavinjaru.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

maverick

:sha: Ma nek je bacaju iz trgovine za te pare  :stripii: