Pravilno vs nepravilno podešen, istrimovan motor

Autor mossi, Siječanj 02, 2013, 10:48:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Koliko često namse dešava da vidimo i jedan i drugi slučaj!
Slabiji motor na "sličnom" čamcu jako lepo ide!
A opet kontra, loše istrimovan motor i ne ide nikako!  :angryfire: :icon_geek:

Evo baš dva primera, mali čamac i mali motor protiv više nego duplo jačeg.
Ali i dobro podešeni trimovi. Mali čamac je spustio nos, kresta mu je daloko od čamca i ide odlično.
Veliki sve kontra!

Ovde imamo isti motor, malo drugačije korito, troje ljudi, ali sve fercera kako treba!
I ovde je čovek napred, i nema neku vratolomnu brzinu, ali bolje ne može ili može?!

Imate li vi dobrih ili loših iskustava?  :director:

maverick

pravilan trim motora i odgovarajuce elisa mogu podici perfomanse i preko 30 posto...posto u zadnje vrijeme se s tim problemom susrecem cesto imam i neka odredjena iskustva...
Postoje i plovila kojima zrcalo...sto visinom sto kutem ne dozvoljava neke prevelike manevre...jer jednostavno nisu predvidjeni za odredjene motore  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

river

pitanjce...
ako npr sam vozim,i smatram da je trim najbolji sada trenutno(klizi po vodi,nediže nos..),dali moram svaki puta podešavat trim kad vozim više osoba?
pričam o motorima 15ks...

jura

Da nebi stalno trimo to možeš riješiti pravilnim smještanjem tereta

maverick

u principu zub gore dole i sto kaze jura teretu kazes da sjedne na drugo mjesto...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Malo me cacka kad sam krenio nos mi se podizo dosta kasnije nakon 3/4gasa spustio i isao jako fino sto sam i rekao po gps-u ali nekako tocno iza elise metar i pol udaljeno mi dize vodu pola metra nesto usko nesto kao u obliku auto gume pa sam se bojo da motor nije dobro podesen i stavio ga sa predzadnjeg na zadnji zub...opet isto samo sto mi kljun camca prije pribije dolje ali nisam mjerio jbg po gps-u brzinu da li se sta mjenjalo da li to normalno da tako baca vodu to me zanima a sto se brzine tice nebi tako isao da je valjda bio lose podesen nagib...neznam volio bi da me netko vise kaze o tome...camac siri valove a plopeler radi nekakav kolut vode iza mene...mora li tako? :icon_scratch:.